Kucsera László (10. vk) bemutatkozása
Közélet
2014. okt. 7.

<p style="text-align: justify;">10. választókerület, az EVT jelöltje.</p>

Miért abban a körzetben indul, hogyan kötődik a városrészhez?
Sok ismerősöm, barátom él Kertvárosban, innen a kapcsolat a városrésszel.


Miért érzi, hogy Ön alkalmas a körzet képviseletére?
Jelenleg informatikusként, rendszergazdaként dolgozom egy esztergomi intézményben. Munkám során emberekkel, problémákkal foglalkozom, mindig is abból a szempontból közelítem meg a dolgokat, hogy miként lehet őket megoldani. Bát nem vagyok tősgyökeres esztergomi, szeretem ezt a várost és szeretnék tenni érte.

Miért érezte, hogy be kell lépnie a helyi politikába? Miért azon az oldalon teszi?
Szeretem Esztergomot. Az viszont nem tetszik, hogy most milyen állapotban van. Szeretnék tenni azért, hogy a város újra élhető és szerethető legyen. Egyedül kevés valaki, hogy megváltoztassa a dolgokat, ez csak csapatban sikerülhet. Ezért is csatlakoztam az EVT-hez, mert itt nem a politikai hovatartozás, hanem a városért való tenni akarás számít. Nem hiszem, hogy Esztergom jövőjét a politikai törésvonalaknak kell meghatározni, sokkal inkább a cselekvő és a csak beszélő emberek között látom a különbséget, pártállástól függetlenül.

Mik a körzete problémái, milyen megoldási lehetőségeket lát?
A körzet egyik legnagyobb problémája a közbiztonság siralmas állapota. Amíg fényes nappal is rabolnak ki embereket az utcán, amíg azért tartanak 2-4 kutyát az emberek a házaknál, hogy valamilyen védelmük legyen, addig nem mondhatjuk, hogy az itt élők biztonságban érzik magukat. Szeretnénk megerősíteni a polgárőrséget, sőt egy saját rendőrőrs megnyitását is támogatnánk Kertvárosban. A helyi járat itt is kulcskérdés, a buszmegállók hiányáról már nem is beszélve. A járdák, utak itt is siralmas állapotban vannak. Hasznosítani kell az Arany volt épületét, fel kell újtani a Féja Géza Közösségi Házat.

Mi Ön szerint a város legsürgősebben megoldandó és mi a legkönnyebben megoldandó problémája?
Az önmagáért való harcot félre kell tenni. Nem a médiában való szereplésért kell valamit ellenezni, hanem a közös pontokat kellene keresni. Egy városunk, egy Kertvárosunk van, ideje lenne, ha ez a városrész is valóban Esztergom részeként lenne kezelve. Csapatban, közösen!

(forrás)