Már a választások másnapján fellélegezhetett a város

Már a választások másnapján fellélegezhetett a város

2014. 10. 20. 15:53

Miközben a frissen megválasztott polgármester és a Jobbik esztergomi szervezete is online formában adott hangot aggodalmának az újabb potenciálisan kinéző adósságrendezési-eljárás ügyében, a forgatókönyv már korábban a választások másnapján eldőlt. Egyelőre nem lesz adósságrendezés, még ha október 16-án többen rémképeket is láttak megelevenedni maguk előtt.

Gimesi Sándor ugyanis már október 13-án levelében kérte a Tatabányai Törvényszéket az eljárás szüneteltetésének megállapítására.

 

Szerkesztőségünkbe érkezett Gimesi Sándor nyílt levele is, amelyet a Jobbik október 16-i keltezésű felhívására írt válaszul. „... a nyílt levél mellett döntöttem, mivel nyílt levélre nyíltan kell válaszolni...” – kezdődik Gimesi levele. Majd a továbbiakban arra tér ki, hogy ezentúl szeretné hanyagolni az elmúlt években gyökeret eresztett kommunikációs trendeket és a város érdekében hasznos dolgokkal szeretne foglalkozni, elkerülve a folyamatos narratív cirkuszi légkört, amelyben eddig részünk volt.

 

Kifejti, hogy már október 13-án benyújtotta az október 1-jei adósságrendezési kérelem felfüggesztését. A szüneteltetés véglegesítéséhez viszont szükség van a város részéről érkező megerősítésre is, mivel „csak mindkét fél együttes kérelmére lehet a szüneteltetést elrendelni.”

 

Befejezésül Gimesi arra kéri a Jobbik szervezetét, hogy ne hadakozzanak tovább a választási eredmények megkérdőjelezésével, helyette inkább segítség az újonnan megválasztott képviselő-testület munkáját, és álljanak el az átadás-átvételt megnehezítő bírósági ügyek továbbvitelétől.

 

„Ahogy az előzőekben írtam, az energiát ne hadakozásra, ne politikai szereplésre, hanem a Város fejlődésére fordítsa a Jobbik Esztergomi Szervezete is” – zárja levelét a mélygarázsépíttető.

2014. 11. 18. 16:02

Ne terjeszd a hülyeséget, nem nyert semmit Gimesi ellen Tétényi.

2014. 11. 18. 15:12

A Gimesi tartozik a városnak A pert még Tétényi Éva megnyerte, akkor ki is hibázott?

2014. 10. 23. 12:54

Bizony, át kellett volna utalnia a pénzt. Az egyetlen pragmatikus megoldás ez lett volna szerintem.

2014. 10. 22. 12:06

  "Gimesi úr miért nem megy politikusnak?"

Azért mert várja a további megrendeléseket a Fideszes városvezetéstől !

Nert ilyen munkával ennyit sehol se fog keresni  Mert ilyen "hülye " megrendelőket nem könnyű találni !

 

2014. 10. 22. 9:25

Gimesi úr miért nem megy politikusnak?

 

2014. 10. 20. 18:27

Egy igazi Dugovics Titusz ez a Tétényi. Szép ugrás volt.

2014. 10. 20. 18:23

Mindenesetre az én olvasatomban megerősiti az állitását, hogy nem követett el hibát, hiszen a  pm szék megtartása érdekében megtehette volna ezek szerint, hogy átutalja az összeget, mégsem tette. 

 

2014. 10. 20. 17:58

Pont a "TALÁN" az aggasztó ebben az egészben...

2014. 10. 20. 17:43

Az észrevétel jogos, viszont a bíróság szokott adni határidőt, ha felhívja a felet a nyilatkozattételre, szóval ha mondjuk 13-án beadta ezt Gimesi, és a bíróság felhívta a várost 14-én a nyilatkozattételre, az mondjuk ideért 15-re, akkor talán van onnan két hét válaszolni. Időhúzásnak se rossz, de talán mire ez a határidő lejár már lesz testület.

2014. 10. 20. 17:23

"A szüneteltetés véglegesítéséhez viszont szükség van a város részéről érkező megerősítésre is, mivel „csak mindkét fél együttes kérelmére lehet a szüneteltetést elrendelni.”


Jól hangzik, de: van most pillanatnyilag olyan személy, aki a VÁROS RÉSZÉRŐL meg tudja erősíteni? Szerintem nincs, az előző PM már nem, az új még nem. Ez alapján semmilyen szünetelétetés meg fellélegzés nincs...

 

2014. 10. 20. 16:51

Azon gondolkodtam, hogy ha Tétényi fogja és átutalja azt ami Gimesinek törvény szerint JÁR (ilyenek a törvények demokraták), akkor nincs a kampányban ez az adósságrendezéses riogatás, és Tétényi jó eséllyel nyer. Igaz itt lennénk tíz fideszes képviselő plusz egy Tétényi felállással, szóval nem azt mondom, hogy jó lett volna az úgy bármi módon, csak arra reflektálok jómagamban ezzel, hogy Tétényi szerint ő semmi hibát nem követett el.