Néhány gondolat a Giegler Kft. követelése kapcsán - Ilosvai Gábor írása
Közélet
2014. okt. 21.

<p style="text-align: justify;">A Giegler Kft. <a href="https://szeretgom.hu/content/77281-mar-a-valasztasok-masnapjan-fellelegezhetett-a-varos">szünetelési kérelmet terjesztett elő az adóságrendezési eljárásban</a>, mindjárt azután, hogy ismertté váltak az esztergomi eredmények.</p>
<p style="text-align: justify;">Gimesi Sándor úgy gondolja, hogy majd ő irányítja a politikát. Ez sikerült is, gondolhatja, hiszen 2010-ben Meggyes hatalmas buktája neki is köszönhető, a Meggyes korszak mementójává vált mélygarázs és szálloda, amelynek 2010. április 31. napján (sic) már vendégeket kellett volna fogadnia nem készült el, csak egy használhatatlan romként éktelenkedik Esztergom egyik legjobban hasznosítható ingatlanán.</p>
<p> </p>
<p><strong> </strong></p>

Gimesi Sándor úgy gondolta, hogy a következő önkormányzatot is kordában tarthatja jogos követelésével. Meg is tette. Tétényi Éva által indított adósságrendezési eljárás éppen arra is jó lett volna, hogy Giegler Kft követelését mindenestől kisöpörjék. Nem tették meg. Gimesi Sándor ismét úgy gondolta, hogy majd ő irányítja a politikát. A folyamatos adósságrendezési eljárás fenyegetése bevált.

 

Gimesi Sándor azonban ezzel nem a város politikusait alázta, alázza meg napról napra, hanem azt a várost, annak a lakóit, ahol él.

 

A Giegler Kft-nek persze jogilag igaza van.

 

A Giegler Kft naponta sértegeti Esztergomi polgárokat, az ide látogató turistákat. Naponta sértegeti semmire sem használható romhalmazával Esztergom múltját és jövőjét. Naponta sértegeti egy felnövekvő nemzedék gondolatait beruházásról, városfejlesztésről, esztétikáról.

 

A Giegler Kft-nek persze jogilag igaza van.

 

Jogi alapismeretek órán a hallgatók kedvenc témája, amilkor a jog és az erkölcs kapcsolatáról beszélgetünk. Hosszú a sor Jézus perétől, a náci haláltáborokon, a nürnbergi ítéleten, Mindszenty perén keresztül a 2006. október 23-i erőszakig, amikor jogilag mind rendben volt, de erkölcsileg igen kifogásolható minden. Hasonló a helyzet a Giegler Kft követelésével. Jogilag rendben van, de erkölcsileg elfogadhatatlan, Esztergom város érdekeit, polgárait súlyosan sértő követelésről van szó.

 

A Giegler Kft-nek persze jogilag igaza van.

 

A mai magyar viszonyok között ha a vállalkozó követeli díját jogilag mindig igaza van, ha a megrendelő követeli a hibás teljesítésből eredő igényét, akkor a jog uralma elenyészni látszik. Egy valódi értékekkel rendelkező világban a Giegler Kft-t mint kontárt már régen messzire zavarták volna.

 

Erre ismét itt van a lehetőség és nagyon remélem, hogy ez be is fog következni. Az nem lehet, hogy a szigeti kontármunka tartsa rabságban Esztergom büszke városát, az nem lehet, hogy az elmúlt 14 év egyik haszonélvezője legyen az ezt a munkát elvégző Giegler Kft. Nem erre adtam a szavazatomat és a bizalmamat idén októberben és nagyon remélem más esztergomi sem.

 

Ilosvai Gábor

(forrás)