Bővíti működési területét az Északdunántúli Vízmű
Gazdaság
2014. jún. 11.

<p style="text-align: justify;">2014. év eleje óta 15 településsel nőtt az ellátott városok, falvak száma az észak-dunántúli szolgáltatónál.</p>

A Társaság 2013 novemberében kapta meg a működési engedélyt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól. Jelenleg Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megyében végez szolgáltatási tevékenységet. 3 megyében összesen 72 település ivóvízellátását biztosítja, szolgáltatását 233 ezer ember veszi igénybe nap, mint nap. Az ivóvízellátás mellett 45 településen a szennyvízelvezetésről is az ÉDV Zrt. gondoskodik.

 

2014. januárjától Tök településen az ivóvíz szolgáltatást, Perbál és Zsámbék településeken a víz és szennyvízszolgáltatást is az ÉDV Zrt. biztosítja. Az év közben csatlakozó többi város és település víz- és szennyvizes területen: Komárom, Ács, Csém, Nyergesújfalu, Lábatlan, Bajót, Epöl, Bajna, Süttő, Nagysáp. Két településen Bokodon és Bábolnán a vízszolgáltatást eddig is a vízmű látta el, de a csatlakozásoknak köszönhetően ezeken a településeken már a szennyvízelvezető- és tisztító rendszert is az ÉDV Zrt. működteti.

 

A felhasználói egyenérték a csatlakozásokat követően - a 2014-es esztendő közepére - várhatóan 100.000-rel fog nőni, ezzel meghaladja az 500.000-es egyenértéket, amellyel az ÉDV Zrt. a víziközmű szolgáltatók közül a legnagyobbak közé sorolható.

 

Mint a fogyasztók iránt elkötelezett víziközmű szolgáltató, a Társaság kulcsfontosságú célkitűzése a biztonságos, minőségi szolgáltatás fenntartása és fejlesztése. Erre törekedett a múltban, és igyekszik a jövőben is ezt biztosítani, új és régi fogyasztóinak egyaránt.

 

/ÉDV Zrt/

(forrás)