Legkésőbb a jövő hét elejére végeznek az útmunkálatokkal
Környezetünk
2014. szept. 11.

<p style="text-align: justify;">Az elmúlt hetekben több bejelentés érkezett a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájához a városban több helyen, a forgalmat akadályozó útbontásokkal, javításokkal és azok határidejével kapcsolatban.</p>

A városszerte tapasztalható út és járdafelbontások zöme előre nem látott meghibásodások, jellemzően csőtörések miatt vált szükségessé. A munkálatokat nem az önkormányzat végzi, ezeket az ÉDV Zrt. rendelte meg a kivitelezőtől. A városi közlekedés szempontjából a meghibásodás miatt végzett útjavítások közül a legkritikusabb pont a Kossuth Lajos utca, Sissay köz kereszteződése. Ebben az esetben az ÉDV Zrt. a Városháza kérdésére azt a választ adta, hogy részükről a munkálatok befejeződtek, a munkaterületet átadták az út kezelőjének, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek. (a Magyar Közút Zrt. Komárom-Esztergom Megyei Főigazgatóságának elérhetőségei:  Tel:  06-34/819-450, e-mail: info@komarom.kozut.hu).

 

A Sugár úti felújítás és burkolatjavítás szintén a finiséhez érkezett. Az itt zajló munkálatokat előre tervezetten, az elöregedett vezetékek cseréje miatt kellett elvégezni. A kivitelező cég tájékoztatása szerint a hét folyamán megtörténik mindkét nyomvonal helyreállítása, valamint az időjárás függvényében a hét végére, legkésőbb a jövő hét második felére pedig befejeződik az aszfaltozás és az útburkolati jelek felfestése is.

 

/esztergom.hu/

(forrás)