Dobjunk rá még egy lapáttal - szó, köz
Közélet
2008. máj. 3.

<p>Esztergomban mindent lehet fokozni, sőt még tovább fokozni a fokozhatatlant is. </p><p>Gulya István az <a rel="nofollow" href="http://hidlap.net/hetilap/hidlap080503.pdf">első májusi Hídlapban</a> ismételten maradandót alkotott az önkormányzat finanszírozásában.</p>

A Fidesz már többször és több fórumon szóvá tette, hogy a kormány közpénzen folytat kapmánytevékenységet. Magyarán szólva az MSZP (és annak idején az SZDSZ) a mi pénzünkön fényezte önmagát. Teljességgel elítélem ezt én is. Ha valaki saját pártérdekeit szeretné előtérbe helyezni, azt tegye meg a saját pénzéből. Ezt fenntartom országos de városi nagyságrendben is.

Ami a mai Hídlapban a "szó, köz" rovatban (9. oldal) megjelent, az egyértelműen pártkampány. Kedves Meggyes Tamás és Gulya István felfoghatná végre: az önkormányzat nem egyenlő a Fidesszel. Az önkormányzatnak a város egészét illene szerencsésebb helyeken képviselnie. Nem a Fideszt, nem az MSZP-t, nem az SZDSZ-t és nem Meggyes Tamást.

Nem Meggyes Tamás a város és a város nem Meggyes Tamásé!

A város a miénk, az itt lakóké! Szeretném ha az önkormányzat által finanszírozott rovatban nem pártpropaganda és Meggyes fényezése jelenne meg a jövőben.

Ha ezt szeretné megtenni Gulya vagy a polgári frakció, akkor jelentessen meg fizetett hirdetést és senkinek nem lesz kifogása ez ellen, de amíg az önkormányzat finanszírozásában teszik ezt meg, addig kb. ugyan abban a cipőben járnak, mint amikor közpénzből rendelnek meg tanulmányt saját pozíciójuk megerősítésére.

Ja, igen... a tanulmány. Mit is ír a jövőben elindítandó pro-polgármesteri (de függetlennek beállítandó) portál egyik jövendőbeli véleményvezére?

Felszólítom c) Nyíri Attila helyi képviselőt, hogy hagyjon fel az önkormányzatok nem feltétlenül a közösség egészének szóló iratainak, dokumentumainak csempészésével, illetve öncélú felhasználásával.

Arra én nem térnék ki most, hogy ez az apró kis mondat, mennyiben meríti ki a közpénzen történő rágalmazás fogalmát, viszont azt megkérdezném:

Fiú, neked elmentek otthonról? Mi az, hogy egy közpénzből finanszírozott dokumentum "nem feltétlenül a közösség egészének" szól?

Kinek készült a város pénzéből? Neked vagy a polgármesternek? Ilyenek ezek az "amúgy nem titkos" dokumentumok...

Felszólítom d) a magát független esztergomi hírportálként beállító internetes oldalt – direkt nem írom le a nevüket, ettől olyan „nemecseki-módon” szolgáltatom az igazságot –, hogy hagyjon fel az elfogulatlanságának hangsúlyozásával, mert az egész egyszerűen nem igaz, konkrétan hazugság. Nem az a baj, ha valakinek ide vagy odahúz a szíve, vagy úgy gondolja, hogy ez az oldali megoldás vagy amaz a célravezetőbb. Nem. A baj a hazugsággal kezdődik.

Mit csinálsz te? Szolgáltatod az igazságot? A magad igazságát.

Nem baj az, ha valakinek ide vagy odahúz a szíve, de azt ne közpénzen tegye! Maradjunk ennyiben!

Az utolsó mondatoddal teljességgel egyet értek: A baj a hazugsággal kezdődik.

Van itt még egy utolsó mondat, amit szintém magaménak érzek!

Kedves Gulya, kedves Meggyes: Egy a lényeg: ne nézzetek már megvezethető mamlasznak minket. Unalmas.

(forrás)