Tétényi szerint, ha nem ő nyer, Meggyes nélküli Meggyes-korszak veszi kezdetét

Tétényi szerint, ha nem ő nyer, Meggyes nélküli Meggyes-korszak veszi kezdetét

2014. 08. 18. 13:13

Tétényi Éva szerint Esztergomban merőben más forgatókönyv is elképzelhető, mint amire az összes többi településen számítani lehet az őszi önkormányzati választásokon. Vagyis komolyan bízik abban, hogy függetlenként maga mögé utasíthatja a pártok által delegált polgármesterjelölteket - olvasható a Népszabadság cikkében.

Azt ugyanakkor elismeri a polgármester, hogy más a helyzet, mint 2010-ben, amikor – szintén függetlenként – a teljes ellenzék támogatásával szállhatott ringbe a fideszes Meggyes Tamással. „Az protestszavazás volt, a polgárokat az kovácsolta össze, hogy el akarták zavarni Meggyest. Akkor nem ígértem mást, mint hogy megállítom a közpénzek elherdálását, véget vetek a helyi mutyiknak. Ezt sikerült is megvalósítanom. Igaz, csaknem négy évbe telt, hogy újra működőképessé váljon a város. Most jöhetne az építkezés ideje” – fogalmazza meg Tétényi a lapnak.

 

 

Az újraválasztásának esélyéről, és arról, hogy mihez is kezdene az új 5 éves ciklus alatt a polgármester, a nol.hu-n lehet bővebben olvasni.

2014. 08. 25. 9:22

 "Tétényi Éva szerint Esztergomban merőben más forgatókönyv is elképzelhető, mint amire az összes többi településen számítani lehet az őszi önkormányzati választásokon. Vagyis komolyan bízik abban, hogy függetlenként maga mögé utasíthatja a pártok által delegált polgármesterjelölteket - olvasható aNépszabadság cikkében."

 

Úgytűnik " Évike" ahogy Meggyes Tamás szokta mondani, nagy szeretettel,még mindig nem nőtte ki az álmodozások korát !

Kevés volt a 4 éves tanulási idő !

Tegyük fel,hogy Ő valóban olyan karizmatikus egyén aki " függetlenként maga mögé utasíthatja a pártok által delegált "

Összes polgármester jelöltet !  Ez akár a jelenlegi állás szerint nem is lenne lehetetlen !

Ezért aztán az összes párt behódolna  neki és egy emberként alázattal fogják őt, mint ( jan -darkot) követni ! ( vagy mint Batu kánt ?)

Netán hálából ? mert egyik párt jelöltje se rughatott mellette labdába, ezen örömtől fellelkesedve ?!

No ezt az észjárást én vékkép nemértem, ugyhogy valamelyikünk valóban " rendszerhibés"

Jóllehet én nemgondolom magamról,hogy én lennék Dzsinkisz kán, vagy akár  Szulejmán !!

De azt gondolom, hogy egy alkalmas ( nem álmodozó) független polgármester, minimum 7 független képviselővel,

már többséget tud alkotni !

De 9 független képviselő a polgival már abszolút  2/3 os többséget alkot,(jóllehet érdemes lenne a 10 függetlet megcélozni)!

Nos ők már tényleg tudnának egyemberként , valóban a város érdekében dolgozni és 4 képviselő még igy is képviselhetné a pártok érdekeit

ami valójában a törpe kisebbség megjelenitése lenne a testületben !

Mert mint tudjuk esztergomban az összes pártnak együttesen maximum 150 tagja van, gondolom az ő érdekvédelmüket 4 képviselő bőven eltudná látni ! Ez igy és csakis igy lehetne elfogadható ! De jelzem a fülke magányában mindenki maga dönt !

2014. 08. 24. 14:44

 

 "Józsi, szerintem nem kell ennyi pénzért külföldre menni, nekem kb 2-3 évvel diploma után, 25 évesen volt ennyi a bruttóm (még mielőtt hazaköltöztem Esztergomba). Az meg pont nem érdekel, hogy a tisztelt lakosság iskolában tanulásra, felnőve meg értékteremtő munkára nem kellőképpen motivált részének pontosan hány százaléka él ezen összeg tizedéből havonta."

 

Hát ez az "a kor szelleme" Szerintem meg ezt előre megfontolt szándékkal és tudatosan csinálták ! Mert a magyar ember nem volt ilyen !

Legalábbis én a falumban nem ezt tanultam !

Hogyan lehet akkora "böszmeséget" elhitetni az emberekkel, hogy itt nics munka ! Az én gyerekkoromba egy 4 osztályt végzett paraszt embernek több esze volt mint most, nagyon sok diplomásnak ! 8 kataszter földből vigan eltartott akár 8 tagu családot ami kb. 4 hektár ! Megtudta szervezni a gazdaságát értett mindenhez amihez kellet ! De nem ment úniós támogatásér ! nem kapott földalapu támogatást se állami szubvenciót, sőt még családi pótlékot se, az én anyám mégis fölnevelt 9 gyereket, most mire olyan büszkék ezek a szerencsétlenek!

Hollandiából 8-10 szer annyit hoznak le egységnyi földterületről mint nálunk, de sokkal rosszabb a földjük ! Itt meg nem a parlag hanem a parlagfü ellen harcolnak !

Holott ha megművelnék a parlagot nemlenne parlagfű ! (igaz nemvolna mi ellen harcolni, no meg szedni a büntetést)

Emlékszel biztos az ominózus Zétényi- Takács törvényre ? Amit megfúrt az Antal kormány !

Na a minap éjjel végighallgattam Dr Takács urat a beterjesztőt. Szépen elmesélte hogyan furta meg az akkori "elit" a rendszerváltást !

Ami a lényeg ! Mindent elrontottak, ami jót hozott volna az országnak, a rendszerváltás ! és az elit mindenre rátette a kezét teljesen szétlopták az országot!

 

 "Csak arra akartam utalni, hogy azért nem szokott járni kitüntetés, hogy az ember a munkáját végzi (vagy épp nem végzi). De közben mások emlékeztettek rá, hogy Tétényi már kapott kitüntetést, éppen Meggyestől még 2006-ban, szóval okafogyott az egész: "A Szent Adalbert konferenciaközpontban megtartott díjátadásra az Ars Longa kamarazenekar játékát követõen került sor. Tétényi Éva, építész, az Esztergomi Városszépítõ Alapítvány kuratóriumi elnöke, aki egyebek mellett a Visegráddal közös világörökségi program tanácsadójaként szerzett elévülhetetlen érdemeket a város értékeinek megóvásában. "

 

Kopácsi Sándor mondta egyszer a parlamentbe, hogy

" Amerikában azért küldik a szülők a gyerekeiket az iskolába, hogy tudjanak dolgozni! Nálunk meg azért,hogy ne kelljen dolgozni ! "

Csak ennyi a külömbség ami megis látszik ! Tudom én,hogy nemcsak a te kúrens szakmádban lehet keresni.

Omron vezérlővel épitettem egy komplett gyártósort ! Már csak be kellett volna programozni,hogy magától azt csinálja amit kell !

négy havi próbálkozás után, egymásnak adták a kilincset, végre jött egy fiatal mérnök ő elvállalja másfél millióéért, oké de ha nem azt csinálja amit kell nemfizetek semmit !

Átbeszéltünk mindent lejegyzetelt,  skiccelt amit kellet, 4 nap mulva hozta a laptopját töltsük fel készen van !

Lepróbáltuk másnap még bele javitgatott kicsit és örömmel leperkáltam az összeget, csináltam még két hasonló gépet ezeket már olcsobban csinálta de tökéletesen !   Igaz  ezekkel már majdnem vértizzadtam mert sehol egy szakember. Hiába is fizetnék akármennyit is ! Szóval most ott tartok mint a huszárember akialól  kilőtték a lovat, De ló sehol a láthatáron, én meg  már ugyis régen nyugdijba vagyok, mindenem megvan ami kell dehogy kinlódok tovább azért,hogy a "hülyegyerekeknek" legyen mit  elpusztitani !

De még 5 évre való energiám biztos,hogy van . Na ezért fogok indulni polgármesterként. Mert megvagyok arról győződve ,hogy ennyi idő biztos elég lesz ahhoz, hogy ezt az elfuserált várost sinre tegyem!  Mert szerintem ennél már sokkal nehezebb feladatokat is megoldottam !  

Nem kell ide semmi csoda csak a józan paraszt ész !Ha meg nemkellek ? hát csinálja más! Én semmit nem veszitek !

Ja a kitüntetés, az meg mind ilyen  Számomra csak a produktumnak van jelentősége ! Semmi másnak!

Én a titulusokon meg a diplomákon már csak nevetni tudok !

 

2014. 08. 24. 10:17

Józsi, szerintem nem kell ennyi pénzért külföldre menni, nekem kb 2-3 évvel diploma után, 25 évesen volt ennyi a bruttóm (még mielőtt hazaköltöztem Esztergomba). Az meg pont nem érdekel, hogy a tisztelt lakosság iskolában tanulásra, felnőve meg értékteremtő munkára nem kellőképpen motivált részének pontosan hány százaléka él ezen összeg tizedéből havonta. 

Csak arra akartam utalni, hogy azért nem szokott járni kitüntetés, hogy az ember a munkáját végzi (vagy épp nem végzi). De közben mások emlékeztettek rá, hogy Tétényi már kapott kitüntetést, éppen Meggyestől még 2006-ban, szóval okafogyott az egész: "A Szent Adalbert konferenciaközpontban megtartott díjátadásra az Ars Longa kamarazenekar játékát követõen került sor. Tétényi Éva, építész, az Esztergomi Városszépítõ Alapítvány kuratóriumi elnöke, aki egyebek mellett a Visegráddal közös világörökségi program tanácsadójaként szerzett elévülhetetlen érdemeket a város értékeinek megóvásában. "

 

2014. 08. 24. 7:53

  "Sajtós úr beszólt, hogy a 600 ezer nem is 600 ezer. Valóban nem, mert 620 ezerbe kerül nekünk havonta + 25% költségilletménybe, ugye. És értem én, hogy ez a minimum amit kaphat polgármesterként, meg a nettója ennek akár még kevesebb is lehet mint amit Meggyesnek beszámlázva ki lehetett szedni az önkormányzatból az azt megelőző évtizedben... de szerintem hamarabb járna kitüntetés olyanoknak, akik Tétényinek önkénteskedve kerültek a harctérre és lettek ártatlan harctéri áldozatok... Szerintem tudod Pilu kikre gondolok, és nem rád. "

 

Látod János ez itt a probléma az én kis keresztlányom meg 650 000-ért takaritott egy szállodában napi 6 órát Amerikába, az első diplomája után + teljes ellátás, de mivel a 2. diploma már fizetős volt igy még vállalt munkát egy lángossütödébe is, kétszer kiment és lett két diplomája 3  nyelvet beszél perfekt tudod mikor megy 600 000-ért polgármesternek ! Mikor a Knapp úrnak egymillió volt az alap, plusz még amit nemszégyelt hozzáirni miközben nemért semmihez ! Napközis tanárnak talán még jó volt ! De az egyszemélyes fuvarozó cégét egy év alatt bebuktatta.

Még jó, hogy jött ez a pártokrácia! Egy időre megoldódott az élete.

Azt már nemis kérdezem,hogy a mostani üdvöskének ( bocsi Vezérigazgató úrhölgynek) mennyi lehet a fizetése vagy,hogy mihez ért igazából. Egyáltalán miért felel és kinek ?

Hisz nála van a város vagyona!  Munkája meg nincs azt tudjuk! Mert arról egy szótse irt a legutóbbi " beszámolójába"

Ez már nem tragédia! Ez egy elfuserált komédia, amin még nevetni se lehet!

 Na jóreggelt mindenkinek és szépnapot !

Vajon milyen épitész az, aki élete teljében, egy ilyen álláshoz ragaszkodik ?  (Ráadásul mindenki őt bántja!) Csak elgondolkoztatónak szántam legyen min nevetni.

2014. 08. 23. 19:07

No pláne a gazdasági ügyek átláthatóságához meg már éjjellátó, messzelátó kellene, mert azokat meg már Nyergesen intézik !

2014. 08. 23. 13:19

Nekem egyébként a fő bajom Tétényivel még mindig az, hogy abszolúte zéró produktuma volt abba az irányba, hogy átláthatóbb legyen az esztergomi önkormányzat működése. Ma is úgy kerülnek a testület elé rendeletek, hogy azokról ZÉRÓ társadalmi párbeszédet folytatott le az önkormányzati apparátus. Több ilyen rendelet át is ment a képviselőtestületen, így kapott Tétényi jogkört például megvétózni minden egyes esztergomi kerti pottyantós wc felépítését, vagy ugyanígy ment át az a rendelet ami alapján megbírságolnak, ha nem takarítod naponta Esztergomban a tyúkólat

2014. 08. 23. 12:54

Sajtós úr beszólt, hogy a 600 ezer nem is 600 ezer. Valóban nem, mert 620 ezerbe kerül nekünk havonta + 25% költségilletménybe, ugye. És értem én, hogy ez a minimum amit kaphat polgármesterként, meg a nettója ennek akár még kevesebb is lehet mint amit Meggyesnek beszámlázva ki lehetett szedni az önkormányzatból az azt megelőző évtizedben... de szerintem hamarabb járna kitüntetés olyanoknak, akik Tétényinek önkénteskedve kerültek a harctérre és lettek ártatlan harctéri áldozatok... Szerintem tudod Pilu kikre gondolok, és nem rád.

 

 

2014. 08. 23. 12:46

Minden szempontból az lett volna a legjobb, ha a Fidesz 2012-ben feloszlatja a képviselőtestületet, kiírnak új választást, Tétényi győz (akkor még szinte biztosan), maga alá kap egy őt kiszolgáló testületet, majd két év alatt egyedül belevezeti a várost földbe, és akkor most szavazhatnánk normális jelöltekről, normális jövőről... Ehelyett együtt vezették bele a földbe a Fidesszel, és még most is megy az egymásra mutogatás, amit változó hatékonysággal, de be is szopnak a népek. 

Az nem tudom feltűnt-e bárkinek, hogy egy hete megint nem megy az esztergom.hu... jó ómen.

2014. 08. 21. 19:57

Elég volt az esztergomi testület  aknamunkájából .A polgármester bármi jót akart is a városban leszavazták.

Siker amit elért a világítással is, mert harmad annyiba kerül a városnak mint az előző vezető által megkötött díj volt.

Végre egy értelmes vezetője van a városnak aki, ha a testület nem akadályozza a munkáját jelentős fejlődést hozna Esztergomnak.Baj, hogy polgármester akar maradni? Így tud a legtöbbet tenni.  Amit Ő négy év alatt kibírt azért kitüntetést érdemel.AKI NEM RÁ SZAVAZ NEM AKARJA, HOGY A VÁROS FEJLŐDJÖN."

 

Kedves hozzászóló semmi okom megkérdőjelezni az ön jószándékát, nem is teszen !

Talán még azt is elfogadom,hogy kitüntetést érdemel a polgi azért,hogy kibirta a 4 évet ! Igaz én már a 3.-4. ülés után mondtam az aggódóknak, semmi gond, szerintem simán kifogja birni, ugyanis világosan látszott rajta, hogy élvezi a szereplést ! Sőt időnként még ráis tett egy lapáttal ! Kifejezetten cikizte és folyamatosan provokálta, a testület fideszes tagjait. Talán jobbis ,hogy igy volt ! Mert legalább nemjártunk vele úgy mint a Batyiknéval a 2. ülés után ! Remélem egy életre megtanulta ő is ,hogy nemlehet más a politika (legalábbis itt és most nem ).

Aztán lassan rájöttem arra is, hogy egyáltalán nem is akarnak megválni, sőt még ártani sem egymásnak !

A fidesznek ez volt a lehetséges legjobb felállás ! Először is már a választáson indithatott volna  akár 3-4 álfüggetlen jalöltet akit ugyanúgy nemismert volna senki mint Tétényit!

Amire aztán az ellenzéki pártok is beindultak volna és Meggyes győz 2/3-al !!!

Aztán a kampányban előhozhatták volna Tétényi szerepét a városfejlesztésben ! igaz ez inkább az ellenzék dolga lett volna.

Azok meg olyan gyengék voltak mint a nyár esti fuvallat ! obbára inkább egymás és a saját gyűlöletével voltak elfoglalva !

A későbbiekben pedig fegyelmi elé állitva felfüggeszthették, vagy akár felmenthették volna !

Sőt ha lemondanak, helyrehozva a hibát állithattak volna akár 8 db jelőltet, amiből Meggyes biztos befutó, Hogy a Fidesznek miért ez volt a lehető legjobb felállás azt egyrészt mindezek a tények bizonyitják és most had ne meséljem el! Igy utólag már világosan látszik

Ennyit a hősiességről !

A közvilágitással meg ne ködösitsünk ha már amugy se világit !

Először is az égőknek jó ha 3/4 része be van csavarva, ami viszont egyenként félannyit fogyaszt mint a korábbiak, de a hiteles mérések szerint 1/3 annyit se világit, már legalább annyit fizetünk fajlagosan mint a korábbi megállapodás szerint!

Amibe az áramdiljon felül be volt még épitva ha jólemlékszem 180 millió Ft égyéb költség, amit a polgi a havi dijon felül fizet, tehát ennyivel biztos,hogy drágább /tetszenek emlékezni ez az  egyszeri dij amiért a szolgáltató eláll a pertől/

Mindezek mellet én illendően megköszönöm Tétényi eddigi munkáját, de mivel az igéreteit nem tartotta be sőt fedezett a Fidesznek 

A városfejlesztői munkái meg már, jól láthatók és értékelhetők a városban, hát ne legyen polgármester mert szerintem ez a város ennél sokkal többre érdemes.

Mindezek után még mindig a Fidesszel együtt a Fidesz élén ! akar polgármesterkedni  már bocsánat de erre inkább nem mondok semmit !

 Endrédy József.

 

B ocsi a fideszes testület munkájából meg tényleg elég volt egyetértünk.

2014. 08. 21. 18:20

Siker amit elért a világítással is, mert harmad annyiba kerül a városnak mint az előző vezető által megkötött díj volt.

Mondjuk nem is világít a lámpák egy jelentős része, ha csak ennek az áramfogyasztását számoljuk, az már egy jelentős megtakarítás... És úgy megszoktuk végülis, hogy elemlámpa nélkül nem indul már el esztergomi polgár estefelé sehova.

Végre egy értelmes vezetője van a városnak aki, ha a testület nem akadályozza a munkáját jelentős fejlődést hozna Esztergomnak.

Lényegtelen, hogy ki a polgármester, ha van 8 olyan ember a testületben, aki egy irányba húz -> az ő szavuk fog dönteni, mindig. Ha úgy látják, hogy az adott polgármester nem jól végzi a dolgát, bármiben meg tudják akadályozni. Ez történt Visegrádon is 2-3 éve, a Tétényivel egyidőben és hasonló módon, protesztszavazók által megválasztott, utóbb egyértelműen rossz irányba húzónak tűnt polgármestert a testület végül egy önfeloszlatással kombinált újra kiírt választással semlegesítette, és az új választáson a saját jelöltjük nyert. Ugyanennek a lépésnek a meghozatalához az esztergomi fidesz nyuszi volt, pedig 2012-re azért már Tétényi is sikeresen leszalámizta a saját támogatói bázisát, és nem biztos, hogy be tudott volna még egy kampány önerőből vállalni.

Baj, hogy polgármester akar maradni? Így tud a legtöbbet tenni.  Amit Ő négy év alatt kibírt azért kitüntetést érdemel.

Na álljon meg a menet, 600 ezres fizetésért ugyan bírja már ki, hogy két hetente pár órán át egy teremben kell ülnie a képviselőtestülettel kitüntetés nélkül is. Egyébként meg utazgathatott amerre csak szeretett volna, parádézhatott a médiában, reprezentálhatott ahogy csak szerette volna, nem volt ez olyan rossz meló, ha újra szeretné még öt évig csinálni, nemigaz? 

AKI NEM RÁ SZAVAZ NEM AKARJA, HOGY A VÁROS FEJLŐDJÖN.

Ez hülyeség. Én például egészen biztosan nem rá szavazok, de attól még szeretnék pozitív dolgokat Esztergomban. Nem így kell kampányolni valaki mellett, csókolom, ezzel nem tetszenek meggyőzni senkit sem. 

 

2014. 08. 21. 16:09

Elég volt az esztergomi testület  aknamunkájából .A polgármester bármi jót akart is a városban leszavazták.

Siker amit elért a világítással is, mert harmad annyiba kerül a városnak mint az előző vezető által megkötött díj volt.

Végre egy értelmes vezetője van a városnak aki, ha a testület nem akadályozza a munkáját jelentős fejlődést hozna Esztergomnak.Baj, hogy polgármester akar maradni? Így tud a legtöbbet tenni.  Amit Ő négy év alatt kibírt azért kitüntetést érdemel.AKI NEM RÁ SZAVAZ NEM AKARJA, HOGY A VÁROS FEJLŐDJÖN.

2014. 08. 19. 11:49

   "Tétényi Éva szerint ha nem ő nyer, újrakezdődik egy Meggyes nélküli Meggyes-korszak következik

– Én vagy rendszerhiba vagyok, vagy a jövő – szokta mondogatni magáról Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere. Ezt vallja a helyhatósági választással kapcsolatban is: szerinte a Duna-parti városban merőben más forgatókönyv is elképzelhető, mint amire az összes többi településen számítani lehet. Vagyis komolyan bízik abban, hogy függetlenként maga mögé utasíthatja a pártok által delegált polgármesterjelölteket."

 

Talán rövid az emlékezete polgármester asszonynak ! 2010-ben pontosan ez történt, láthattuk az elmólt 4 évet mire volt ez elég !

Lehet,hogy ő elégedett magával, de mi az átszenvedett 4 évvel, egyáltalán nem vagyunk megelégedve, miközben elhisszük,hogy az ő célja csak ennyi, " Én legyek a polgármester" ! punktum.  De nekünk mint a példa mutatja ez nemhozta meg a boldogságot mert a mi céljaink érdekeink, sorra elmaradtak. 

Nekünk bizony 10 pártoktól, maffiáktól független  értelmes, képviselőre van szükségünk ! élükön egy olyan polgármesterrel aki nem azt érzi jaj de jó énvagyok a polgi! lehet szerepelni! Hanem a testülettel karöltve, egyként a városért dolgozik ! CSAKIS  A V ÁROSÉRT!

De hogy ő lenne a jövő embere ? Ettől kéne megmenteni a várost!

Azt ugyanakkor elismeri, hogy más a helyzet, mint 2010-ben, amikor – szintén függetlenként – a teljes ellenzék támogatásával szállhatott ringbe a fideszes Meggyes Tamással. „Az protestszavazás volt, a polgárokat az kovácsolta össze, hogy el akarták zavarni Meggyest. Akkor nem ígértem mást, mint hogy megállítom a közpénzek elherdálását, véget vetek a helyi mutyiknak. Ezt sikerült is megvalósítanom. Igaz, csaknem négy évbe telt, hogy újra működőképessé váljon a város. Most jöhetne az építkezés ideje” – fogalmaz Tétényi.

 
 

 "Nagy kérdés, hogy erre is megkapja-e a felhatalmazást. A helyiek ugyanis állóháborúként élték meg az elmúlt négy évet. A képviselő-testületben többségben lévő Fidesz-frakció és a független polgármester egymást vádolja a patthelyzetért, miközben az ellenzék mindkét felet hibásnak tartja a történtekben."

 

Nos itt egyáltalán nem volt semilyen patthelyzet, csak annak rendje és módja szerint minden úgy történt ahogy a Fidesz akarta !

Miközben a független polgi, állandóan acsargott velük ! Semmi több ! Patthelyzet? a polginak még bábuja se volt, nemhogy lépése!

 

" Gál Tamás, az MSZP esztergomi elnöke szerint eleinte megpróbálták segíteni Tétényit, de láthatóan nem tartott igényt a támogatásukra. „A városvezetés csapatjáték, nem magányos harcosok klubja” – mondja Gál Tamás."

 

De Tamás az MSZP-nek volt 8 éve,hogy segitsen esztergomon ! Akkor semmit nem tettcsak "csak hazudtak éjjel nappal"

És rendre nem adták ki Meggyest az igazságszolgáltatásnak ! Kövesd inkább Nyiri példáját, meg a dorogiakat. csak aztán ne függetlenkedj.

Mert legfeljebb csak az igazságtól lehetsz független!

 

 "Tétényi azzal érvel, hogy amit ő kínál az esztergomiaknak, az valós, reális alternatíva: a pártpolitikán túllépő, komplex városfejlesztést megvalósító, hosszú távú építkezés."

 

Köszönjük a Meggyessel közös egyetértésben hozott "városfejlesztésüket" még jó hogy nemsok minden valósult meg belőle, jóllehet nekünk már ez is éppen elég ! Ebbe nyomorodott bele a város! /mélygarázs ,fürdő ! bástya,had ne soroljam tovább/

 

"Azt a polgármester nem vitatta, hogy ebből az elmúlt négy évben szinte semmi sem látszott, de arra hivatkozott, hogy a Meggyes-érából örökölt közel 24 milliárd forintos adósságállomány évekig nyomorította az önkormányzatot, rendkívül szűk mozgásteret engedve a városvezetésnek."

 

Sajnos mi bizony láttuk, sőt valahányszor eszümkbe jutott,hogy ennyi lett a közösen elköltött 24 milliárdból görcsbe szorult a gyomrunk, a zsebünkbe meg kinyilt a bicska ! Mert már akkor tudtuk,hogy ezt is nekünk és gyermekeinknek kell kiizzadni !

 

 "2014-re új helyzet állt elő, az önkormányzatok adósságának állami átvállalásával tiszta lapot nyithattak. Sőt, egy csapásra az irigyelt városok sorába emelkedtek, hiszen – főként a Suzuki miatt – tartósan évi kétmilliárd forintos helyi adóbevétellel számolhatnak."

 

Annyiban mindenképpen változott a helyzet,hogy a lesajnált városból az utált ! városok kategoriájába kerültünk !

Mert azt azért minden józan  megfontolt gondolkodású város lalói tudják,hogy az általunk elherdált milliárdokat velük fogják visszafizettetni!

A sokat emlegetett Suzuki, meg az egész iparipark, az összes bevétellel meg a Könözsi pm. által vezetett önkormányzatnak köszönhető !

Csak ezt már az utódok nemtudták tönkretenni, de a bevételt azt mind elherdálták a nyikhajok.

 
 

  "Tétényit politikai ellenfelei azzal támadják, hogy az adósságrendezési eljárás megindítása eleve szükségtelen volt, ráadásul az önkormányzatra nézve előnytelen egyezséggel zárult, az állami adósságkonszolidációhoz nincs semmi köze, a város válláról a kormány vette le a terheket. Gál Tamás látványpolitizálásnak tartja, hogy az elmúlt hónapokban megindult a teljesen elhasználódott esztergomi utcák kátyúzása, a korábban elhanyagolt zöld felületek gondozása."

 

 Mégilyet?" politika" ellenfelei csak politikusnak lehetnek ! Csak nem kiderül a végére,hogy Tétényi tulajdonképp egy bujtatott Fideszes?

Az adósságrendezési eljárás meg igy utólag akár szükségtelen is lehetett ! Egy a lényeg a fidesz kizárólagos akarata érvényesült amihez Tétényi aszisztált, vagy éppen ágált ellene aminek semmi gyakorlati jelentősége! Az adósságot meg senki nem konszolidálta csak az állam szétteritette az ártatlanokra. A látványpolitizálás meg már egyidős a demokráciával sose volt másképp

 

 "Tétényi válasza: sikerült elzárnia a „mutyicsapokat”. A város éves kiadásai – az önkormányzati cégek átszervezésével, a külsős szerződések újrakötésével, valamint azzal, hogy az állam átvette az oktatási és egészségügyi intézményeket – 22 milliárd forintról 9,5 milliárdra csökkentek. „Ha a pártok visszavennék a város irányítását, visszatérnének a korábban megszokott mutyik is. Újrakezdődne egy Meggyes nélküli Meggyes-korszak” – véli a polgármester."

 

Na most a mutyik jórészt inkább fölpörögtek és központilag is kitolódtak a város fennhatósága alól ! Az oktatás és egészségügy átvétele valóban helyes lépés volt az államtól és könnyitett a város helyzetén! Az is igaz ha a pártok újra megszereznék a testületi tőbbséget/mert csak ugy lehetvisszavenni a város irányitását, pontosabban megtartani/ Akkor a" független"polgármester valóban tördelhetné a kezeit akkor is folytatódna az immár 25 éve tartó mutyi !

 

 "Arra a felvetésünkre, hogy az idei országgyűlési és EP-választás eredménye a Fidesz–KDNP győzelmét vetíti előre a helyhatósági választáson, Tétényi úgy reagált: Esztergom eddig is eltért a trendektől, és nem biztos, hogy az elmúlt négy év eseményei rontják az esélyeit. Azt például személyes sikerének tartja, hogy Meggyes Tamás végleg eltűnt a politika színpadáról, illetve a Fidesz–KDNP az összes esztergomi körzetben lecserélte a 2010-es jelöltjeit – ami aligha fordult elő más, hasonló méretű településen. „A kormánypártok idei sikere mögött jórészt a szétesett, erőtlen ellenzék áll. Esztergomban viszont a személyemben van reális alternatívája a kormányerőknek” – állítja."

 

Esztergom meg nagyon is követte az általános trendeket! Volt ugyan egy csirájában elvetélt próbálkozása 2014-ben !

Az aztán már mindennek a teteje,hogy ő takaritotta volna el, Meggyes Tamást, volt munkadóját, játszótársát a homokozóból !

Ahol együtt tervezgették a homokvárakat. De feltudnék sorolni talán egy féltucat nevet akiknak ez köszönhető ! De Tétényi nég az első 100-ba se kerülhetne bele ! Az meg egy teljesen normális lépés,hogy leváltja a fidesz azokat ,akik besárouódtak! Az már egy más kérdés ,hogy mégrosszabbakra!

Ez viszont módfelett érdekes! " Esztergomban viszont a személyemben van reális alternatívája a kormányerőknek” – állítja."

Tehát kimondta a független polgármester szive vágya az,hogy Fideszes jelölt lehessen, nos ezt én már jórégen tudom, de most ő maga mondta ki mennyire és főleg mitől is független pl. a város akaratától !

 

Endrédy József választópolgár Esztergom

 

 "A Fidesz–KDNP női jelöltet küld harcba Tétényi ellen: Romanek Etelka 30 éve köztisztviselő, most a járási hivatal helyettes vezetője. Megkeresésünkre közölte, csak később tud lapunk rendelkezésére állni. Jelölti bemutatásakor azt mondta, nem ülhet tétlenül, látva, mi történik Esztergomban. „Helyre fogjuk állítani a város működőképességét” – jelentette ki."

 

Nos ez hát ami igazán fájdalmas Tétényinek ! Nem az elmúlt 4 év az ő sikereivel és a mi gyötrelmeinkel !

 

 "A baloldal hivatalosan nem állít önálló polgármesterjelöltet, az MSZP-s Gál Tamás függetlenként indul, igaz, a demokratikus ellenzéki pártok támogatásával. A Jobbik eddig csak annyit jelentett be, hogy önálló jelölttel készül. Várhatóan egy-két független aspiráns is beszáll a versengésbe."

 

No ez meg a fából vaskarika esete ! Méghogy független? ál Tamás !

Tétényi arra is felkészült, ha ezúttal nem kapna bizalmat. „Bizonyára akad olyan település, amelynek szüksége van polgármesteri tapasztalatokkal rendelkező városfejlesztő menedzserre. Ennek ellenére sajnálnám, ha nem folytathatnám a munkát. Most jönnének a látványos pillanatok.”

2014. 08. 18. 20:46

 Szerintem meg Tétényi Éva veszélyt jelent a városra !

 

 "– Én vagy rendszerhiba vagyok, vagy a jövő – szokta mondogatni magáról Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere. Ezt vallja a helyhatósági választással kapcsolatban is: szerinte a Duna-parti városban merőben más forgatókönyv is elképzelhető, mint amire az összes többi településen számítani lehet. Vagyis komolyan bízik abban, hogy függetlenként maga mögé utasíthatja a pártok által delegált polgármesterjelölteket."

 

Azthiszem jól látja a helyzetét valóban rendszerhiba ugyanis képtelen felfogni,hogy a jelen politikai berendezkedésben , abszurd képtelenség az,hogy egy önmagát függetlenként aposztrafáló elvtelen karrierista soha nem fogja a pártok által képviselt testületet saját szája ize szerint ugráltatni. Pedig volt rá 4 éve,hogy ezt megtanulja. Mert minden pártnak egyenként és összesen is legnagyobb ellensége a független. Mert nemakarnak mégtovább osztozkodni se a hatalomban sem a zsákmányban.

Azthiszem ez az esztergomi helyzet tényleg fordithatna a pártokrácián! Ha lennének olyan pártok, akik felismerve a lehetőséget, itt a bizonyitás pillanata! most tényleg bizonyithatnák,hogy számukra fontosabb a választók érdeke mint a saját dominamciájuk növelése és támogatnák a számukracivil emberként elfogadható jelöltet. De erre az elmúlt 4 év alapján Tétényinek eséje sincs mert nem volt következetesen igazságos és minden támogatóját cserbenhagyta ,nyugodt lélekkel legyen az akár civil akár párt tag! Mindenek előtt csak a saját ambicióit követte öncéluan kergette az irracionális álmait !

Az lenne igazán veszély a városra ha tényleg ő lenne a jövő! Én ezt gondolom és a négy évvel ezelőtti választáskor is láttam előre,hogy a kampány nemvezet sehova, emlékeznek ? "Fidesz igen , Meggyes nem"hát bejött!!  Látva az eredményt és Tétényi éva győzelmi mámorát, legszivesebben sirva fakadtam volna pedig nemvagyok egy puhány emberke! Nos akkor megfogadtam soha többet nemrejtem véka alá a véleményemet, akár tetszik ez másoknak akár nem és ezt be is tartom! Mert ehhez meg nekem van jogom! Akinek meg nemtetszik amit irok ,ne olvassa, attol én még nyugodtan alszok. Szerintem ami fontos lehet az az igazság kimondása mindenekelőtt!

2014. 08. 18. 16:21

 Hát ez tényleg gáz de nem kicsit ! Talán a legnagyobb gond az,hogy tényleg elis hiszi amit mond ! Az pedig borzasztó !

Mert akkor 4 év után, még mindig nem jött rá ,hogy a 210-es választások után, teljes egészében a Meggyes korszak folytatodott,/ tulajdonképpen még a szereplők sem változtak számottevően/ igaz egy független biodiszlettel, gyarapodtak aki ugyan szórakoztatóbbá tette a műsort de a jelenléte semmit nem determinált!

Számomra tényleg ijesztő,hogy az összes kudarcot, eredménytelenséget, gyötrelmet amit okoztak a lakosságnak. Képes lenne magára húzni, csak azért, hogy elhitesse magával és másokkal, azt a képtelenséget,hogy 1 azaz egyetlen független polgármester egy 2/3 os többségű párt ellenében /pláne Fidesz/ bármiféle akaratát keresztül tudta, vagy dudja vinni !

Elnézést kérek de ez abszolút politikai analfabétizmus !

Akkor inkább jöjjön vissza Meggyes Tamás és legyen egy 2/3-os minden párttól és ideológiától, független talpára esett  testület! Az már egy elfogadható felállás lenne

                                            Nézzük hát sorba Tétényi Éva tévelygéseit

  "Tétényi szerint, ha nem ő nyer, Meggyes nélküli Meggyes-korszak veszi kezdetét "

Mint már mondtam ha nyer legfeljebb csak folytatódik ! Sajnálatos módon még mindig nem jött rá, hogy mindenben a testületi döntés dönt.

Amit azonban a polgármester köteles végrehajtani az egész 4 év erről szólt ! Mindenki láthatta, A polgi meg csak szerepelt vagy aszisztált

a régi ügyek elhallgatásában, amiben neki is oroszlán része volt!

 

  "Tétényi Éva szerint Esztergomban merőben más forgatókönyv is elképzelhető, mint amire az összes többi településen számítani lehet az őszi önkormányzati választásokon. Vagyis komolyan bízik abban, hogy függetlenként maga mögé utasíthatja a pártok által delegált polgármesterjelölteket - olvasható aNépszabadság cikkében."

 

Szerintem abszolút rosszul értelmezi a saját helyzetét, az igaz,hogy bármelyik településen bármi előfordulhat, mert ha valaki ezt előre megtudná mondani akkor nem kellene szavazni, fölösleges pénzkidobás, de hogy pont Ő lenne a megmondó ? Minimum kétséges legalábbis az eddigi szereplése, vagy inkább leszereplése alapján!

 
 "Azt ugyanakkor elismeri a polgármester, hogy más a helyzet, mint 2010-ben, amikor – szintén függetlenként – a teljes ellenzék támogatásával szállhatott ringbe a fideszes Meggyes Tamással. „Az protestszavazás volt, a polgárokat az kovácsolta össze, hogy el akarták zavarni Meggyest."
 
Ez pontosan igy van! Ráadásul őt még nemismerte senki! De az elmúlt 4 évben bemutatkozott, és sokat tudunk róla, amit akkor még nemtudhattunk !
 
 "Akkor nem ígértem mást, mint hogy megállítom a közpénzek elherdálását, véget vetek a helyi mutyiknak. Ezt sikerült is megvalósítanom. Igaz, csaknem négy évbe telt, hogy újra működőképessé váljon a város. Most jöhetne az építkezés ideje” – fogalmazza meg Tétényi a lapnak."
 
 Akkor megtudhatnánk mennyi volt!? és hova lett a még mindig tucatnyi önkormányzati cégek által megtermelt nyereség !! ?
Netán azt ,hogy mennyibe került az adófizetőknek a vazallusok etetése, hallhatnánk valamit a parkolás bevételeiről!?

 

 

 "Az újraválasztásának esélyéről, és arról, hogy mihez is kezdene az új 5 éves ciklus alatt a polgármester, a nol.hu-n lehet bővebben olvasni."

 

Szerintem meg egyáltalán nem lesz se 5 se egy év se . "A  mór megtette kötelességét, a mór mehet"  Fedeszte és kiszolgálta a Fideszt, elkendőzte a vétkeket!

2014. 08. 18. 13:56

 Azt gyanítom, hogy el is hiszi, amit mond, és ez nagy baj. Meggyes is így gondolkodott.

2014. 08. 18. 13:36

Tétényi Éva Meggyes "munkáját" folytatja, amikor a Regia Civitas Kft életben tartásával az esztergomi polgárok pénzét tapsolja el!

2014. 08. 18. 13:33

Akkor nem ígértem mást, mint hogy megállítom a közpénzek elherdálását, véget vetek a helyi mutyiknak. Ezt sikerült is megvalósítanom.

Khm. Khm. Strigonium. Khm. Khm. Parkolási pénzek. Khm. Khm.