Kivonult a zárt ülésről a Fidesz-frakció
Közélet
2014. márc. 6.

<p>A képviselő-testületi ülés csütörtök esti zárt üléséről kivonult a Fidesz-KDNP frakció, így a testület nem tudott dönteni egy polgármesteri vétó miatt újratárgyalt ügyben, amely óriásplakátok tulajdonjogát érintette.</p>

Tétényi Éva elmondta, hogy a zárt tárgyalás miatt az ügyről nem árulhat el több információt, azonban az ismert, hogy a kérdést korábban szintén zárt ülésen tárgyalták. 

Akkor az ülés végén a polgármester a nyilvánosság előtt ismertette, hogy a testület jóváhagyásával a városgazdálkodási feladatokat ellátó Strigonium Zrt. több mint két tucat óriásplakátot eladna a Teomo Kft-nek.

A Teomo Kft. tulajdonosa a cégnyilvántartás szerint Meggyes Tamás jelenlegi felesége, aki a polgármesteri hivatalban korábban osztályvezető volt.

A polgármester vétója miatt a testületnek kötelező volt a kérdést ismét tárgyalnia, azonban most a szavazás előtt maguk az előterjesztők, a Fidesz-KDNP-frakció egy része vonult ki a teremből, így azt többé nem kell napirendre tűzni.

Az MTI-nek a frakció vezetője az ügyet nem kívánta kommentálni. Meggyes Tamás elmondta, a városban 130 óriásplakát van, az ügylet 27-et érintett volna. 
"A kivonulással a frakció elmenekült a döntés elől" - tette hozzá a volt polgármester.

 

(forrás)