Székely János püspök fogvatartottakat látott vendégül Esztergomban
Egyház
2016. ápr. 27.

<p class="lead">A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet tizenegy fogvatartottját, akik reintegrációs jutalomkiránduláson vettek részt börtönlelkészeikkel, április 20-án, szerdán fogadta Székely János segédpüspök Esztergomban - írja a Magyar Kurír.</p>

Fotó: Kissimon István/Magyar Kurír

Régi nagy gondja a büntetés-végrehajtásnak, hogy miként lehet képes az újrakezdésben segíteni a fogvatartottakat. Szerdán ebből a szempontból példaértékű program valósulhatott meg a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye együttműködése révén.

A budapesti büntetés-végrehajtási intézetből tizenegy fogvatartott látogatta meg Székely János segédpüspököt Esztergomban. Reintegrációs jutalomkiránduláson vettek részt az evangélikus Vári Krisztina és Erdélyi Csaba lelkészekkel, valamint a katolikus börtönlelkészi feladatokat ellátó Tóth Lászlóval. A vármúzeumot, majd a bazilikát és környékét – a kutat és Melocco Miklós Vajk megkeresztelését ábrázoló hatalmas alkotását, valamint a párkányi panorámát – tekintették meg a püspök alapos, érdekfeszítő, a történelem és az egyháztörténet eseményeit emberközelbe hozó idegenvezetésével. Egy fél napra ugyanolyanok lehettek, mint bármelyik turistacsoport, amely a magyar történelemmel ismerkedik. De az esemény kulturális tartalmánál talán még hangsúlyosabb volt a spirituális.

A teljes cikket a Magyar Kurír oldalán olvashatják el.

(forrás)