Percről-percre: közvetítés a rendkívüli testületiről 9 órától
Közélet
2014. dec. 4.

<p>Ma 9 órától közvetítjük a testületi ülést, szöveges tudósításban percről-percre. Két tucat napirendi pont előttünk.</p>
<p>Előljáróban:</p>
<ul>
<li><a href="https://szeretgom.hu/content/77678-intermodalis-csomopont-adossagrendezes-rendkivuli-testuleti-ules-december-4-en-csutortokon">napirendi pontok</a></li>
<li><a href="https://www.szeretgom.hu/content/77493--iszonyatos-merteku-vonatkozlekedes-lesz-kiegeszitesek-az-esztergomi-intermodalis-csomopont-kerdesehez">intermodális csomópont</a></li>
<li><a href="https://szeretgom.hu/content/77698-modosul-az-szmsz-nem-lesz-titok-a-kepviselok-elott-a-zart-ules-anyaga">módosul az SZMSZ</a></li>
<li><a href="https://szeretgom.hu/content/77700-civil-javaslatok">civilek javaslatai</a></li>
</ul>

9: 50- Investor 2500 Kft:  élményfürdő mögötti szálloda befejezési idejét szeretnék 2015. december 31-jére módosítani. Alberti Péter: reménytelennek ítéljük a szerződéseket, méltánytalannak tartjuk, hogy ők használják a többmilliárdos élményfürdőt, pedig a város fizeti. Amennyiben ez a cég nem építi fel a szállodát, a város köteles megtéríteni a cégnek, ez áll a szerződésben. Módosítunk időpontot, ha ők is kompromisszumképesnek mutatkoznak. Romanek: dec 11-én tárgyaljuk a kérelmet. Köszönjük a figyelmet.

9: 48 - nem lakáscéljára használt önkormányzati helyiségek bérleti díja - módosító indítvány: Ne változzon a bérleti díj összege.

9: 44 - Pázmány Péter úti ingatlan hasznosításával kapcsolatos döntés - elfogadják. Széchenyi téren Tóth és Tóth és Tóth ingatlanbérleti kérelme - elfogadják ezt is. Nincs módosító indítvány.

9: 39 - ACigány Nemzetiségi Önkormányzat helyiségbérlete térítésmentesen. Elfogadták ezt is.

9: 37 - Már a felénél tartunk. A Zöld út kft. helyiségbérleti kérelmét is elfogadták. Az Esztergomi Ingatlankezelő helyiségbérletét is elfogadják. Bizottságok mindent megtárgyaltak már, és egyetértettek korábban.

9:34 - Intermodális csomópont kérdése - Eck András ismerteti a határozatot: megerősítő határozat csupán, az előző testület már döntött - a kiválasztott terv megerősítése lesz. Nyíri: Győrben volt erről tájékoztató, miért nem itt, helyben? Mi történt Győrben? Sarkantyu: nem volt változás az előzőhöz képest. Elfogadják, Szerencsés G. tartózkodott.

9:29  - Óvodai vezetők pályázatainak elfogadása - Egyhangúan, 12 igen mellett elfogadják. 

9:28 - A Gyermekkert Alapítvány beszámolójának elfogadása. Egyhangú, Nyíri tartózkodott, elfogadták.

9:27 - 5. pont Stratégiai ellenőrzési terv elfogadása.

9:25 - 1. pont SZMSZ módosítás. Elfogadják. 2. pont költségvetési rend módosítása - elfogadták.

9:16 - A Regia Civitas ügyvezetőjének, Komlós Jánosnak a lemondását nem fogadják el. A 3, 4, 16, 29-es pontokat Romanek Etelka visszavonja, ezeket nem tárgyalják. A 4. pont, a belső ellenőrzési terv elfogadásra kerül. Mind-mind egyhangú döntések. Egyetértésben mindenki.

9:12 -  jelenlévők 12 - hiányoznak 3-an - Stámusz Andrea, Juhász István és Sasvári Viktor. Két bejelentés: 10 óra körül Moszkvából delegáció érkezik (Mindszenty-szobor ügye miatt), lesz egy kis szünet majd. Esztergomi egyetem karainak létrehozása és működtetése - bíboros úrnak is hasonló szándékai vannak -művészettörténet, irodalomtörténet és informatikai kar + szociális munka lehetségesen jöhet. Január 9-én lesz megbeszélés a PPKE rektorával. Gigler -t kifizetik. Pályázatot írnak ki a városi Kegyeleti kft. vezetői tisztjére - Nagy Attila az ügyvezető addig.  

(forrás)