A január 20-ai este képekben

A január 20-ai este képekben

2011. 01. 21. 18:16

Képek a népgyűlésről és arról ami utána volt, a teljesség igénye nélkül.

Január 20-án 17 órára Tétényi Éva népgyűlést hívott össze a Széchenyi térre. A gyűlésen tájékozatást kívánt adni a választópolgároknak a város valós helyzetéről, és a Fidesz frakció által módosított költségvetés hatásairól.

Körmöczi Miklós köszöntötte a résztvevőket.

 

Akik között volt, aki ellentüntetőként érkezett síppal, táblával felszerelkezve. Köztük Meggyes Tamás édesanyja is. Nem voltak sokan.

 

Volt, aki az arcát nem vállalta.

 

 

Tétényi Éva megkezdte beszédét.

 

 

Az ellentüntetők egy rövid ideig lekötötték a sajtó figyelmét.

 

A hangoskodók darázsfészekbe nyúltak, de a kiprovokált indulatkokhoz képest fegyelmezetten zajlott a népgyűlés.

 

A tömeg, ami egyes hírek szerint nem több 600 főnél. Ennél azonban biztosan többen vannak a téren.

 

A tér központi része gyakorlatilag sűrűn tele volt emberekkel.

 

Hamarosan elhallgattak a fütyülő ellentüntetők is. Elfogyott a mondanivalójuk.

 

600 fő? :-) Az ellentüntetők nagyjából 10-en 20-an lehettek.

A népgyűlés után pár perccel, 18 órától kezdődött a testületi ülés.

 

Azaz kezdődött volna, ha a Fidesz frakció nem kért volna 10 perc szünetet, mert 3 tagjuk bizottsági ülésen volt. Köztük Meggyes Tamás is, aki nélkül a testületin a frakció gyakorlatilag életképtelen. Szinte folyton csak Meggyes beszél, megszegve az időkorlátot, ráadásul mintha csak a frakciójának tartana szónoklatot.

 

Olykor csúnyán nézett feléjük, itt talán Steindl Balázst bíztatta. Steindl Balázs nevét úgy ejtjük, ahogy írjuk. Ebből is volt egy rövid intermezzo az ülésen, mikor a képviselő nehezményezte Tétényinek a neve kiejtését.

 

Tétényi szónoklatot hallgat.

 

Steindl Balázs

 

Kálmán Sándor Tétényitől kérte, hogy legyen becsukva a terem fenti ablaka is, mert nagy kint a hangzavar. Kálmán szerint nem zavarja őket, de ezek szerint mégis.

 

Tétényi megkérte Kálmánt, hogy ha férfinak gondolja magát, akkor csukja be maga. Kálmán pedig annak gondolta magát és becsukta.

 

Steindl Tétényit hallgatja, aki rászólt, hogy túl fiatal még a szemtelenkedéshez.

 

Meggyes az aljegyző felé pillantott.

 

Pócsföldi József csodálkozta el magát: vége lett a testületi ülésnek. Tétényi Éva akadályoztatásra hivatkozva berekesztette az ülést, miután a Fidesz frakció megszavazta a módosított költségvetést.

 

Az ülés végeztével Steindl petíciót kapott. A petíciót a téren lehetett aláírni a népgyűlés alatt, és azt több mint 900-an írták alá. Ennél tehát csak többen lehettek a téren.

 

 

A távozó képviselőket még egy csoport tüntető várta a hivatal kapujánál. Bár több rendőr is jelen volt, valaki mégis az udvaron hagyta fekete VW Golf autóját, és vélhetően a másik oldalon gyalog távozott. Tétényi Éva utoljára jött ki. Neki örültek, épp úgy, mint az első testületi ülés után.

 

 

 

Mindenki épségére vigyázott a sok rendőr. Az egész este során különösebb rendzavarás nem történt. Mindenki épségben ment haza egy, a lakosok, intézmények vállára súlyos terhet rakó, Fidesz által módosított és általuk megszavazott új válságköltségvetéssel.

2011. 01. 26. 20:48

Annyian nem voltak! Ott álltam közöttük, alig 20an lehettek, kettőnek kikaptam a tábláját a kezéből és összetépten! Hamar elszivárogtak!

2011. 01. 26. 16:43

Előre elnézést kérek ha a hír"kacsa",hogy a Fidesz Süttőről hozott  2 busznyi szimpatizánst a térre?

 

2011. 01. 25. 15:26

Ez a sipos bácsi kint ugasson a négerei ellen,tele hassal tele pénztárcával,ne olyan helyen pofázzon,és tüntessen amelyik ország felépítésében nem vett részt!Szarházi.

2011. 01. 24. 10:58

Az esc1969@citromail.hu e-mail címre lehet írni, Meggyes Tamásról most már érdekel minden. Szívesen felhasználom. A kérésem, hogy ha valaki állít valamit, azt tudja bizonyítani vagy legyen rá tanú, esetleg az elmondottakat vállalja fel névvel.

2011. 01. 23. 20:58

Felháborító, hogy a "síposbácsi" minden tesin ott púposkodik a nejével együtt, a figyiszesek mögött ! 40 évig kint élt az USA-ban,(nyudij rendben) Tizenévvel ezelőtt visszajőtt, (de mind az 5 gyereke, unokái kint élnek, és a mai napig fenn tart egy lakást magának kint!) felépített egy panziót, amit tavaly a város, igen jó pénzért megvásárolt!

Ilyenek tolják a Tompika szekerét, és osszák az észt, hogy mi lenne jó Esztergomnak?!

ez van

2011. 01. 23. 11:01

(írónikusan)

annyit emlegették Tomi anyukáját mostanában, hogy megszólítva érezte magát és kiment a térre. (Fiatal és Demokrata elvtársaival együtt)

hogy zajlott ez otthon?

- anyúúúú! bántanak!

- ne fél tomika anya megvéd!

2011. 01. 22. 20:57

Vége felé közeledő könyvemhez a mai napon Meggyes osztálytársaitól gyűjtöttem anyagokat. Beszéltem volt osztálytársakkal és tanáraival. Meggyes a József Attila általános iskolába járt, édesanyja, aki akkor igazgató helyettes volt ( úttörőszövetség elnöke), már akkor simította az ügyeit. Nem volt jó és szorgalmas gyerek Tamás, de így is futtatták, már akkor (!), s neki mindent lehetett!

MSZMP-s káder gyerek volt.

Meggyesné is bűnös! Mert ő kapatta el a fiát. Nem kellett teljesítmény, az ötöst megkellet adni Tompinak, pedig már akkor gyengék voltak képességei.

A gimnáziumi kalandokról  meg a kodolányis "tanulmányairól" később...

2011. 01. 22. 19:34

Most nézem a testületit: tetszik, hogy Zoltai jön a városi mendemondákkal Nyírivel kapcsolatban. Tud róla, hogy vele kapcsolatban is vannak mendemondák... például az, hogy a Gran Tourst úgy vezette, hogy nincs meg a megfelelő diplomája..., s hogy ezért másnak is kellett fizetést juttatni, pl. olyannak, akinek végezttsége is van:) Mennyi mendemonda van ebben a városban. Hihetetlen...

2011. 01. 22. 17:52

Sikeresen kerüli is a templomot

Azért, mert ha felsorolná a bűneit, aznap csak ő jutna be a gyóntatófülkébe.

2011. 01. 22. 17:46

Pontosan ugyanezt mesélte nekem is egy pedagógus munkatársa... biztos erre nevelték Tamáskát is. Sikeresen kerüli is a templomot :)

2011. 01. 22. 17:05

Mi az hogy pedagógus! Kérdezzék csak meg azokat. akikkel együtt tanított  a "cucilizmusban", és akiket följelentett, mert pedagógus létükre templomba jártak, ahelyett, hogy az MSZMP-ben munkálkodtak volna, mint ő! Rettegtek tőle a templombajárók (PERSZE AKKOR MÉG KEVESEBBEN). Persze úttörővezető Mara nénivel már akkor is jól kijöttek. Csak akkor még a balszélen.

2011. 01. 22. 14:45

Hát persze,hogy a hülye fia mellett áll.Nem mindenki kap ajándékba,egy szépen megcsinált utcát.De ha nem lesz parkgondozás,kimegy füvet nyírni?Vagy virágot ültetni? Csak ne büdöskét ,mert abból már nagy darabot adott a városnak.

2011. 01. 22. 11:48

Nem. Ő áll a sípos bácsi mögött, balra.

2011. 01. 22. 10:32

Mivel nem ismerem Meggyes nénit és csak megpróbálok következtetni, csak nem Ő az aki a feltett második képen középen

a sípot használja? Köszönöm váaszát!

2011. 01. 22. 10:01

Meggyes néni ! Szándékosan nem irok sem kedves, sem tisztelt jelzőt, mert ezeket előttem végleg eljátszotta. /tegnapelőtt/

Már bizonyára nem emlékezik a piacon történt vita-beszélgetésünkre, nem baj, de most elmondom :

Akkor még csak alapoztak az élményfürdőnél, amikor egy hölggyel összetalálkoztam a piacon, aki az érményfürdőről kezdett beszélni. Milyen lelkendezve taglalta, hogy milyen jó lesz Esztergomnak, mennyi nyereséget fog termelni a városnak. Ismerve a "fürdők" nagy nyereségtermelő állapotát, bekapcsolódtam a vitába. A fürdőnek nemcsak az épitése viszi a pénzt, hanem a fönntartása is, akkor főként ha a vizet külön melegiteni kell. Mekkora az igény Esztergomban/?/, amikor a Duna tulsó oldalán egy már bejáratott melegvizű fürdő üzemel. A kérdéseket még folytattam tovább - igaz érdemi választ egyikre sem kaptam -, de tudtam, hogy nem is fogok a naivan bizonykodó hölgytől.

Azóta sajnos az én pesszimizmusom igazolódott, mert a fürdő igazán jövedelmező, csak úgy negativ matematikai előjellel.

A beszélgetés végeztével egy ismerősöm megkérdezte : tudom hogy kivel beszéltem?  A Meggyes édesanyja.  Nekem csak az volt a válaszom : szerencséje, hogy ezt előbb nem tudtam! Másként fogalmaztam volna a kérdéseket és a válaszokat. Keményebb lettem volna.

Sem a múlt sem a jelen rendszernek haszonélvezője nem voltam és nem vagyok. De volna egy kérdésem szocializmusi múltjával kapcsolatban : Igaz-e -amit környezetéből hallottam-, hogy ha nem önt jelölték jutalomra pedagógustársai között, akkor arrogánsan magának is kikövetelte a jutalmat, még annak árán is, hogy pedagógustársa ezért ettől elesett ???

 

2011. 01. 22. 9:20

A csoport a Fiatal Demokraták Szövetségének jövő generációs tagozata, melynek vezetője a demokratikus kiválasztás follyamataként az úttörősipos 70 körüli Meggyes mama.

2011. 01. 22. 9:14

Mikor jelenik meg egy kortörténeti könyv ezekkel a képekkel az utókor számára? Nevetés

2011. 01. 22. 6:15

Az ellentüntető emberek-akiket maga Meggyes küldött ki, édesanyja szervezésében-agymosottak, beteglelkületűek illetve egzisztenciális okok miatt voltak kint. ( Itt megjegyezném Meggyes elvtársnővel együtt négy olyan idősebb hölgyet láttam a képen, akinek gyermek a Városházán gyarapodott-nem kicsit- az elmúlt években.)

Azon is érdemes elgondolkodni, hogy ezek a Meggyes támogató jóemberek között több volt MSZMP-s van, mint az esztergomi átlag.

Ennyi.

2011. 01. 22. 0:05

Tudjuk, a cipésznek is lyukas a cipője...Vigyor

2011. 01. 21. 21:55

Meggyes elvtársnő az átkos egyik legnagyobb talpnyalója volt!Üvöltés

Meggyes elvtársnő most a fidesz egyik legnyagyobb s.gnyalója!Üvöltés

Huszonvalahány évvel ezelött a keresztények kigúnyolója volt!Üvöltés

Ma meggyes elvtársnő, a megtért keresztények egyik vezető egyénisége!Üvöltés

Mit vártok a fiától? Kutyából nem lesz szalonna! Volt kitől tanulnia!ÜvöltésÜvöltésÜvöltés