Petíció a Meggyes csoportnak
Közélet
2011. jan. 21.

<p>Tegnap este több mint ezer esztergomi polgár gyűlt össze a Széchenyi téren, ahol a polgármester beszéde után a téren megjelent polgárok petíciót fogalmaztak meg, melyet félóra alatt 900-an aláírtak. A polgárok képviselője a petíciót és az aláírt ívek másolatát a képviselő-testületi ülés előtt átadta Steindl Balázsnak, a Fidesz-frakció vezetőjének.</p>

A petíció szövege:

 

PETÍCIÓ

ESZTERGOM VÁROS KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK

FIDESZ FRAKCIÓJÁHOZ

Esztergom város működőképességének megőrzése és az adósságrendezés törvényes keretek közti végrehajtásának biztosítása érdekében, a mellékelt jegyzékben szereplő esztergomi lakosok, petíciót intézünk a képviselő-testület Fidesz frakciójának tagjaihoz. Tesszük mindezt azért, mert a 2011. január 13-i testületi ülésen meghozott képviselőtestületi döntések az esztergomi lakosság alapvető érdekeit sértik, és mert a vonatkozó jogszabályoknak is ellentmondanak. Önöknek, mint választott képviselőknek nem lehet az a céljuk, hogy a várost működésképtelenné tegyék. Önök, mint választott képviselők felelősséggel és elszámolással tartoznak a város jövőjét és valamennyi lakosának sorsát illetően.

Az önök által gyakorolt népellenes stratégia méltatlan városunk múltjához, hazánk erkölcsi értékeihez, valamennyi, a szebb jövőért munkáló politikai erőhöz, és Európához. Felhívjuk a frakció figyelmét, hogy a pártjuk által meghirdetett „Nemzeti Együttműködés” szellemét a testületi munkában, és az adósságrendezési eljárásban is érvényesítsék! Az új polgármester, Tétényi Éva lejáratásához eszközül választott városrombolásuk, a lakosság félrevezetését célzó testületi megnyilatkozásaik, nem más, mint átlátszó kísérlet a figyelem elterelésére a korábbi évek hozzá nem értő, felelőtlen gazdálkodásáról, a közvagyon hanyag kezeléséről.

Mi, Esztergom Város Polgárai, 8117 választópolgár nevében, akik Tétényi Évára szavaztak és egyben elutasították Meggyes Tamás eddigi tevékenységét, és viselkedésük nyomán ma már ennél is szélesebb civil kör nevében követeljük, hogy az alábbi pontokba foglalt akaratunkat, valamint a vonatkozó jogszabályokat vegyék figyelembe, és döntéseiket ennek megfelelően hozzák meg!

1. Követeljük a válságköltségvetés újratárgyalását a polgári lakosság érdekeit képviselő, felelős hozzáállással! Vonják vissza a lakosságot sújtó, kerékkötő indítványaikat, és mellőzzenek minden külső lobbit.

2   Követeljük magánvádas, peres eljárásaik közpénzből való finanszírozásának befejezését!

3. Követeljük a polgármestertől megvont hatáskörök visszaadását, és a válságkezeléshez szükséges további jogosítványok megszavazását, továbbá hatékony együttműködésüket a polgármesterrel, az adósságrendezési eljárás további szakaszaiban!

4. Követeljük a jogszabályokba ütköző heti 10 órás testnevelés megszüntetésére irányuló előterjesztés újratárgyalását!

5. Követeljük a jogszabályokba ütköző szemétszállítási díj módosításának újratárgyalását, és európai normák szerinti szabályozását!

6. Követeljük a jogszabályokba ütköző képviselői költségtérítés újratárgyalását!

7. A jó erkölcsre hivatkozva követeljük, hogy a testületi üléseken a városunk múltjához méltatlan, cinikus, sértő, és a lakosságot irritáló viselkedésükkel hagyjanak fel! Tartózkodjanak a bulvárlapokban sem illendő megnyilatkozásoktól!

Tisztelt Képviselő Urak! Ha e követeléseinket nem tudják képviselni és végrehajtani Meggyes Tamás kegyúr ellenében, akkor a polgári többség képviseletéről mondjanak le, helyet adva a mi leendő, polgári érdekeket szem előtt tartó képviselőinknek!

 

Esztergom, 2011. január 20.                       A csatolt névjegyzék szerinti esztergomi polgárok

___________________________________________________

KTV a népgyűlést és a tegnapi testületi ülést az alábbi időpontokban vetíti.
Péntek: 03:00 és 15:00 óra
Szombat: 04:00 és 16:00 óra
Vasárnap: 08:00 és 20:00 óra
Hétfő: 00:00 és 12:00 óra
Kedd: 04:00 és 16:00 óra
Szerda: 08:00 és 20:00 óra
Csütörtök: 03:00 és 15:00 óra

RTVE
Péntek: 19:40
Szo 9:40 19:40
Vasárnap: 9:40 19:40

(forrás)