PPKE ITK nyílt nap
2010. 01. 27. 9:00

PPKE ITK Simonyi terem (1083. Budapest, Práter u. 50/a)

Az Információs Technológiai Kar 2010. január 27-én, szerdán 9 órától ismét vár minden középiskolás diákot, akit érdekelnek a jövő számítástechnikai-informatikai és bionikai kihívásai.

Előbbiben alapvető változásokat jelentenek a kilo-processzoros chip-ek, utóbbi terület pedig a csúcstechnológiák most kibontakozó területe.

Mindkét területen a Kar, az itt működő Jedlik Ányos Kutató-fejlesztő Laboratórium és az Interdiszciplináris Doktori Iskola néhány nemzetközileg is igen jelentős kutatási-fejlesztési eredményt ért el.

Külön felhívjuk a figyelmet, illetve megmutatjuk azokat a kutatásokat, amelyek fogyatékosok életminőségének javítására szolgálnak. Ilyenek például a bionikus szemüveg, a siketek mobiltelefonja, a gerincsérült bénultak végtagmozgatása, kerekesszékkel közlekedők navigációja.

Hasonlóképpen megmutatjuk a legújabb érzékelő-számító gépek alkalmazását a diagnosztikában, például a digitális sztetoszkópot, vagy az érzékelő-számító-mozgató gépek közül a két-lábon járó robotot.

Ugyancsak bemutatásra kerülnek azok a kutatások és programok, amelyek a molekula dinamika szuperszámítógépes elemzésére, a mikrofluidikai eszközök és agyi interfészek tervezésére, vagy újfajta, kvantum effektusokat is alkalmazó biológiai mérésre, vagy a napenergia "begyűjtésére" vonatkoznak.

A Nyílt Napra előzetesen nem kell jelentkezni, mindenkit várunk.

Célunk, hogy betekintést kaphassanak a Karon folyó oktatásba és kutatásba, illetve választ kapjanak felvételivel kapcsolatos kérdéseikre is.

  • Minden megjelenő diáknak a részvételről igazolást adunk, melyet a középiskola elfogad.
  • Nyílt nappal kapcsolatos kérdésekre a (1) 886-4703-as telefonszámon, illetve a titk@itk.ppke.hu e-mail címen válaszolunk.
  • Helyszín: PPKE ITK Simonyi terem (1083. Budapest, Práter u. 50/a)

Külön esztergomi nyílt nap nem lesz - az esztergomi képzésről is itt lehet majd érdeklődni!