Ősszel ismét Pázmány Szenior Egyetem Esztergomban is
Kultúra
2015. aug. 12.

<p class="lead">A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara meghirdeti a Pázmány Szenior Egyetem 2015. évi őszi szemeszterét Budapesten és Esztergomban – tájékoztat az egyetem.</p>

A sikeres 2014. őszi és 2015. tavaszi szemeszter keretében több mint háromszáz beiratkozott hallgató, valamint számos napijegyes látogató vett részt a Szenior Egyetem előadásain. Nagy érdeklődés mutatkozott a folytatás iránt is. Ez bátorította a kart arra, hogy újabb helyszínen is hirdessenek szenior kurzust: Budapesten hat kurzusra, Esztergomban pedig egy kurzusra várják a jelentkezéseket.

A meghirdetett kurzusok címei és előadásnapjai:

 

Budapesti tagozat

Kedd

• Az álmodó ember – a vallás, a tudomány és a művészet álomértelmezéseiről (interdiszciplináris)

Szerda

• Az oltárok művészete – az antikvitástól a 21. századig (művészettörténet)
• Pszichológiáról nem csak fiataloknak (pszichológia)

Csütörtök

• Európai drámatörténet (irodalomtörténet)
• Magyarország és a Habsburgok (történelemtudomány)
• Politikai ideológiák (politológia)

Esztergomi tagozat

Csütörtök

• A magyar őstörténet kutatásának legfrissebb eredményei (történelemtudomány)

A kurzusok részletes tematikái a honlapon olvashatók. Az első előadásokat szeptember 29-én, 30-án és október 1-én tartják. A kurzusok december közepén fejeződnek be.

Az őszi szemeszter keretében minden héten a már megszokott időpontokban (szerdán vagy csütörtökön) 17.00–18.30 között kerül majd sorra egy-egy tudományági kurzus 10–11 előadása. A tavaszi félévben nagy népszerűségnek örvendő interdiszciplináris (több tudományágat felölelő) kurzust szeptemberben is folytatják külön előadásnapon (kedden).

 

A budapesti tagozat előadásainak helyszíne: a PPKE BTK Budapest, VIII. kerület, Mikszáth Kálmán tér 1. szám alatti Sophianum épülete.

 

Az esztergomi tagozat előadásainak helyszíne: a PPKE BTK 2500 Esztergom, Majer István út 1–3.szám alatti Iohanneum épülete.

 

A kurzusokra 2015. szeptember 18-ig lehet beiratkozni. A beiratkozás részletes tudnivalói a honlapon megtalálhatók. Egy kurzus részvételi díja: 5000 Ft; az előadások napijeggyel is látogathatók.

 

Szeretettel hívják és várják az új kurzusokra azokat az érdeklődőket, akik most fedezik fel az időskori tanulásnak, művelődésnek a Pázmány Péter Katolikus Egyetem által megnyitott lehetőségeit.

További információk az egyetem honlapján találhatók.

 

(Magyar Kurír)

(forrás)