Újabb sajtópert vesztett jogerősen a Hídlap
Közélet
2009. nov. 14.

<p>Egy 2009 márciusában megjelent cikkben leírt hamis tényállítások miatt Miavecz Jenő kért sajtóhelyreigazítást az esztergomi közpénzből finanszírozott régiós  újságtól, amit azonban a Hídlap megtagadott. A Győri Ítélőtábla jogerős ítélete a Hídlapot összesen 104 ezer forint perköltség és 45 ezer forint illeték megfizetésére, valamint  három bekezdésnyi helyreigazítás közlésére kötelezte.</p>

Sajnos megyénkben egyelőre nem honosodott meg az a fővárosban általános végrehajtási gyakorlat, ami minden elmulasztott helyreigazítási lehetőséget félmilliós végrehajtási bírsággal honorál, így egyelőre nem lehet tudni, hogy az alábbi sorokat mikor fogja leközölni a Hídlap szerkesztősége.

A Hídlap 2009. március 28. napján megjelentetett "Még egy tanú" című cikkben valótlanul állítottuk, hogy Miavecz Jenő nyilatkozataival ugyanazt a célt szolgálja, mint az ugyanezen lapszámban közölt "Vörös téboly és tombolás" című cikkben kifejtettek szerint Nyíri Attila.

Valótlanul állítottuk, hogy Miavecz Jenő és Meggyes Tamás ellen folytatott büntetőeljárásban tett tanúvallomásában átlépte az igazságot a valótlanságtól elválasztó határt.

Valótlanul állítottuk tovább, hogy Miavecz Jenő a Meggyes Tamás ellen folytatott büntetőeljárásban letagadta azt a hangfelvételt, mely a polgármesteri hivatal ügyintézőjének egy vállalkozóval folytatott beszélgetését rögzítette.

 

(forrás)