Holdfény - Szeretgom.hu

Őket követi

Őt követik

Holdfény

Regisztrált:
2009. 06. 22. 14:54
Utolsó belépés:
2023. 02. 03. 18:30

2023. 02. 03. 17:52

Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
Azért vidéken se mindenki tájékozatlan!
Inkább az a baj, hogy sok a közöny! 
"Nekem már mindegy!"
"Nem az én egyetlen szavazatom fog hiányozni!"
"Elvégzem az egyetemet, és lelécelek innen!"

Stb...

Itt szörfözgetve képet keresve (Wass Alberttel kapcsolatban akadtam rá eme vérforraló hírre), engem pl. a FIDESZ-HÍD háborított fel:
https://csepeliek.blog.hu/2021/03/01/a_galvani_hid_helyett_az_albertfalvai_hid_mellett_szolnak_a_szakmai_ervek

Lásd még:
https://mszp.hu/hir/a_budapestieknek_epuljon_hid_ne_az_olimpianak

Megáll az eszem!
Ilyen gazdagok vagyunk, hogy a SEMMIBE vezető hídra van szükségünk?!

https://www.facebook.com/elhetobudapest.hu/videos/a-galvani-h%C3%ADd-a-ner-h%C3%ADdja-az-albertfalvai-h%C3%ADd-az-emberek-h%C3%ADdja/473609886951028/

 

2023. 02. 03. 14:49

Alighanem sikerült ráakadnom a neten, legalábbis amit írnak róla, eléggé emlékeztet rá, de meg kéne néznem ahhoz, hogy biztosat tudjak, mert amint látom, van újabb változata is, amit nem dícsérnek.
Tehát:
https://port.hu/adatlap/film/tv/es-hamarosan-a-sotetseg-and-soon-the-darkness/movie-724
...és hamarosan a sötétség - angol triller 1970. 
Filmboncolás: ... és hamarosan a sötétség (And Soon the Darkness) (1970)

Egy komment:
Joan Fontaine 2019. aug. 23.

"Ez a film tényleg egy remekmű, mindjárt adtam is neki egy tizest. Ha most meg kéne nevezni mondjuk öt legjobb thrillert, amit életemben láttam, akkor ez benne van az ötben, úgy mindent összevetve, és egyébként is. :) Nagyon erőteljes és magával ragadó a hangulata, ebben rejlik a legfőbb erőssége.
Eltettem a kincsként őrzöttek közé. A mai sablon thrillerek közül ha 20-at megnézek, akkor sem lesz ilyen mértékű élményem.
Hogy miért is jó ez a film? Először is jó kis ódon, elhagyatott ,természetes, falusi környezetben, nomeg erdőben játszódik. Ezek szerintem sokkal jobb helyszínek gyilkosságok rejtve maradásához, mint a nagyvárosok. Nagyon tetszik a táj, és az, hogy a cselekményre időt hagynak kibontakozni. Közben megismertetik az összes szereplőt, akik szépen, fokozatosan kerülnek képbe, és szinte mindegyiküket gyanússá is teszik. Mindegyik titkol valamit, és nehezen adja ki magát, ezzel is gyanússág téve mindent, és fokozva a feszültséget. Zseniális.
Az összeveszés oka a két lány között egyáltalán nem kreált, hanem nagyon is reális, eltérő mentalitásból fakad. Minden szereplő érdekes, és mindegyik el is meséli a maga kis történetét, de csak éppen annyira, hogy képbe kerüljön, és gyanússá váljon, semmiféle felesleges információ nincs. És itt ebben a filmben nagyon igaz az, hogy sosem a ruha és a látszat alapján ítéljünk, mert az nagyon nem jön be.
Sejtelmes, idegfeszítő pillanatok, és nyugodtabb, meditatívabb hangulatok sodorják a nézőt, valamint reális jellemrajzok együttesen építik fel a filmet. A szál kibontása logikus, fokozatosan építkező, és a végén a csattanó látványos és odaüt. Az ember valahogy együtt sodródik ezzel a filmmel, nem lehet abbahagyni, amíg a végére nem érsz. A gyilkos személye pedig a végén egyből nyilvánvalóvá és logikussá válik, és az ember azon gondolkodik, hogy miért is nem jött rá azonnal, hiszen adja magát. De olyan jók és fondorlatosak a lelki elterelések, hogy valóban, az ember nem erre gondol először.
Van még egy ugyanilyen címmel készült remake szerencsétlenkedés, de azt nem javaslom senkinek, mert egy lapon nem lehet említeni ezzel a régi filmmel, ami az idők során semmit sem veszített a vonzerejéből. Ha tehetném, és lenne választék, csak ilyeneket néznék."

Hát majd megnézem, most el kell mennem, bocs!


2023. 02. 03. 14:22

Akkor nem láttad úgy 45-50 éve a Biciklis lányokat! Sajnos nemtom a pontos címet, de arra igencsak emlékszem, hogy majd összetojtuk magunkat a férjemmel az izgalomtól!
Sikoly - Scream Halloween-es félelmetes maszkok (meghosszabbítva:  3227567939) - Vatera.hu

2023. 02. 03. 14:15

Hunest tuggyam?! NEM volt módomban kipróbálni (sajnos!), hogy AZ, vagy NEM AZ! 
Sosem lehet tudni...Szokás mondani, hogy Hollywoodban minden csinos fiú vagy "AZ", vagy foglaltan más nőé!
Nekünk, facér nőknek meg marad EZ: 😭 
💩 á la Pajkaszegi specialitás...