A településeken nincs biztosítva a lehetőség az ember "legalapvetőbb szükségletének" elvégzéséhez!:(

A településeken nincs biztosítva a lehetőség az ember "legalapvetőbb szükségletének" elvégzéséhez!:(

2020. 11. 30. 22:11

Nyilvános illemhelyeket minden település frekventált helyeire!

Sajnos 2020-ban a korona vírus miatt hozott törvények és intézkedések generáltak egy igen kellemetlen helyzetet.
Nevezetesen azt, hogy legtöbb településen megszűnt az ember egyik legalapvetőbb szükségletének az elvégzési lehetősége azáltal, hogy NINCSENEK NYILVÁNOS ILLEMHELYEK!:(
A vendéglátó egységek, amelyekbe ilyen esetekben be lehetett menni, sajnos többségében bezártak.
Az egészségügyi intézményekbe szintén nem lehet illemhelyre menni, mert (tapasztalatból tudom!) azokat KATONÁK őrzik! Nevetséges is lehetne ez a helyzet, ha nem lenne halálosan komoly!!!:((( 
Erről számolt be pl. Dorogon egy járókelő, mikor be akart menni a helyi SZTK illemhelyére szorult helyzetében. Szegényt csak sajnálni tudtam!

Dorogon tudomásom szerint nincs, és nem is volt nyilvános illemhely, így - szerintem jogosan! - a járókelők a vendéglátó egységekbe, vagy az SZTK illemhelyére voltak kénytelenek bemenni a dolgukat elvégezni.

Ha még EZEKET a lehetőségeket is megszüntetik, ne csodálkozzanak a település vezetői, ha megszaporodnak a szabad területeken a "nem éppen higiénikus" emberi melléktermékek, ami ugye törvénysértő, de MIT lehetne tenni az ilyen kellemetlen szorult helyzetekben, ugyan, mondja meg már valaki!!??

A megoldás bizonyára a település vezetőinek (Képviselő-Testületének, Polgármesterének, esetleg az építésügyi és egészségügyi előadójának) a kezében van.

Szerény véleményem szerint minden település "frekventált területeire" ildomos lenne nyilvános illemhelyek felállítása, lehetőleg INGYENES használhatósággal.

Nem arra kellene a katonaságot utasítani, hogy őrt álljanak a - még! - nyitva lévő illemhelyek előtt, hogy az emberek NE TUDJANAK be se menni, hanem éppen ellenkezőleg!
BIZTOSÍTANI kellene (már csak a higiénia miatt is!) ennek az emberi alapvető szükségletnek az elvégzési lehetőségét minden járókelő számára. Felhívó táblákat kellene kitenni, hogy hol találhatók ezek a helyek.

Mindenki megelégedésére a helyzet nem tűr halasztást, GYORS intézkedésre van szükség!
Nem kell luxus kivitel, a célt szolgáló egyszerű építmény is megfelelne.
Automatikus nyilvános WC új generációja
"Okos utcabútor" jellegű nyilvános illemhely
https://www.lemezmegmunkalas.org.hu/ujabb-okos-utcabutor-jellegu-nyilvanos-wc-hagyta-el-cegunk-telephelyet-61


2022. 12. 19. 21:38

Kedves Holdfény, 

ez tudom régi bejegyzés, már ránéztem egyszer-kétszer, mivel van róla véleményem úgy gondoltam elmondom. Szerintem a nyilvános WC-k hiánya inkább társadalmi tükörkép. Például New Yorkban a 70-es évek elején még voltak a metro itt subway állomásokon nyilvános WC-k ma már egy sincs. Pontosabban a WC-k még megvannak, de be vannak zárva amin nem csodálkozom. Ezek a helyek vonzzák a homelessektől, a drogos mindenféle ferdehajlamú fura nem kívánatos alakokig mindent. Amikor az ember el akarja végezni a dolgát, elég irritáló ha ilyen figurák lődörögnek körülötte. Aztán történtek ilyen helyeken rablások, nemi  erőszakok stb. Tudomásom szerint egész NY városban nincs működő nyilvános WC. Véleményem szerint pont az ilyen problémák miatt. 

2021. 08. 04. 0:41

Igen elcsodálkoztam, hogy immár második éve "tombol" ez a fránya vírus, de ez a "kellemetlen probléma" csak nem akar megoldódni...
Pár hete Dorogon elkezdték végre a Mária utca felújítási munkálatait, látjuk a sok szép térkövezést, a kis zöldellő bokrocskákat a járda és az úttest között...
DE!
Nyilvános illemhelynek egyenlőre még csak nyoma sincs!:(((
Talán az ÚJ posta melletti autóparkolóban elférne egy ilyen "hercig kis illemhely, amit a bevezető szövegemben bemutattam. 
Nem hinném, hogy ez olyan drága beruházás lenne, és ez a hely bizony Dorognak az egyik legforgalmasabb része.
Itt van a posta (illemhely nélkül!), gyógyszertár, boltok sokasága (szintén illemhely nélkül)!
Tessenek már erre is odafigyelni, kedves VÁROSVEZETÉS!!!
Vagy írjunk a körzet országgyűlési képviselőjének, NUNKOVICS TIBORNAK ebben a kényes ügyben is egy "szívhez szóló levelet", mint a buszközlekedéssel kapcsolatban? Mert abban a munkába járók nagy megelégedésére és köszönetére igen eredményesen intézkedett.
Tény, nem az ő dolga az ilyesmi, hanem a város építészeti tervezőjének.
Emlékszem, mikor Dorogon a 10-es főutat korszerűsítették, és NEM CSINÁLTAK ZEBRÁT a köztemetőhöz!
Ez bizony jó nagy bAKI volt, és jó pár év beletelt, mire az egyik Halottak napja előtt végre kialakítottak egy biztonságot adó átkelőhelyet.
Nem is értem, hogy lehetett erről megfeledkezni a tervezéskor?!:(((
Ki bírálta el a terveket ilyen felelőtlenül, na és ki vette át a kész felújítást?!

2020. 12. 03. 15:18

Drága Jadzia!
Hát éppen ezért írtam a bevezető írásomban, hogy ez a JÁRVÁNY sok olyan dolgot is felszínre hozott, ami ezelőtt - amúgy magyarosan! - a szőnyeg alá volt söpörve!
Mert miért is MOST jött ez elő?
Azért, mert Te is azt írod, akire rájön a "szükség", bemegy egy vendéglátó egységbe, OSZT JÓNAPOT!
Csakhogy:
Az új kormányrendelet miatt (forgalom csökkenés, kijárási tilalom bevezetése) ezek az egységek BEZÁRTAK, legtöbbje VÉGLEG!:((( 
Így ez a lehetőség megszűnt!
Az EÜ intézményekbe sem lehet bemenni, ott állnak a rendelők előtt az UTCÁN a hidegben, esőben, fagyban a vizsgálásra váró betegek, a váróba se mehetnek be...! Nemhogy még beengednék őket az illemhelyre (ami azelőtt dierekt a betegeknek volt tartva). Ahol van, KATONA őrzi, mint beszámoltak róla, akik próbálkoztak...
Hogyisne!
Még bevinnének valamit!:(

Nálunk a háziorvosok "ablakon keresztül" kommunikálnak velünk!:((((
Nem is értem, a fogorvosok, reumatológusok, stb., azaz a szakrendelő orvosok, s aszisztenseik hogy tudnak  ilyen bátrak lenni, hogy felvállalják a beteggel a személyes kapcsolatot?! Mert ugye pl. fizikoterápiás kezelést, foghúzást "ablakon keresztül" nem lehet csinálni, ugyebár?!:(

Fizikoterápiás kezelések, Fizikoterápia - Medicover

Fizióterápiás kezelések | CMed Rehabilitációs és Diagnoszikai Központ

2020. 12. 03. 11:44

Így igaz, kéne, de nincs, mert nálunk ez is "veszteséges", ami persze nem igaz, csak úgy, aogy mondjuk a lóverseny, a parkolás, vagy éppen a profi futball "szorul rá" az állami pénzre.

jadzia

2020. 12. 03. 9:58

Azt hiszem ez országos jelenség.

 a mi városunkban sincs  egy darab nyilvános WC sem ,akinek szüksége van, az a vendéglátóipari egységbe kéyntelen bemenni sok esetben valamit fogyasztani ,mert különben nem látják szívesen Itthon az autópályák mellett megoldódott ez a kérdés mert a benzinkutakon van illemhely régen az országút a kukoricás szolgátla ezt a célt De a főváros is hasonló gondokkal küzd ,belvárosi lány lévén tapasztaltam sehol nincs illemhely egy egy aluljárót leszámítva Minden kerületben legalább 2-3- kis zöld ház kellene a frekventált helyeken ,ahol nagyobb a  forgalom ,mert aki nem multiba megy vásárolni vagy bevásárlóközpontokba az ugyanilyen bajba kerül ha a szükség rájön.

2020. 12. 01. 12:35

Nem nagyon látok rá megoldást (a lányok esetét hagyjuk, indulás előtt is lehet pipilni menni, de egyébként is, meg az egész intézkedést is, mert az se igazán normális), mert vagy van nyilvános vagy mobil, vagy nincs. Ha nincs, akkor akire hirtelen rájön (és ez előfordulhat) bizony ott végzi el, ahol tudja... Mondjuk ez nem csak itthon probléma, majd minden városban (nálunk elméletileg van a város közepén egy nyilvános, de volt előtte is) baj van ezzel. Járványmentes időben, meg nyitvatartás alatt ez még csak-csak, de egyébként...

2020. 11. 30. 23:49

Hogy a fenti fórum topic indító szövege mennyire nem vicces, legyen szíves a kedves idelátogató a következő linket elolvasni:
https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/konnyitenie-kell-magan-ha-mar-elkerulhetetlen-ne-a-parkban-tegye-2766226/
Köszönöm!:)