Szimpátiatüntetés Esztergomban a Szent István Gimnáziumért - képriport

Szimpátiatüntetés Esztergomban a Szent István Gimnáziumért - képriport

2007. 09. 29. 22:39

Ismét tüntetés volt Esztergomban. Ezúttal a Szent István Gimnázium tanulói, tanárai, és szimpatizánsai véleményezték a városvezetés munkáját.

A Széchenyi téren délután 3-ra többszázan gyűltek össze a tér Lőrinc utca felőli végénél felállított színpad előtt.

A felkonferáló tanár - Nagy László - mellett sorra szólaltak meg a tüntetéssel szimpatizálók.

Karácsony Tamás építész mint szülő szólalt fel.

Harvay Anna "öregdiák"...

A Bumeráng műsorban megszólaló Fabi Lilla következett

...és jelenlegi diákok.... egy saját verset halgathattunk meg

Fellépett a Club Era együttes két tagja, akik szintén istvános diákok voltak.

Miavecz Jenő, képviselő is felszólalt.

Majd ismét a tanári kar egy tagjától, Holló Ervintől következett beszéd.

A tárogató ideje alatt, a beszédek helyett a tárogató által játszott dalt énekelték.

Majd Bányai Mátyás tanár következett beszéddel.

Nem kis meglepetésre a tatai Eötvös József Gimnázium tanára is megszólalt.

A városvezetés részéről a sajtóreferens (jobbra) dokumentálta az eseményeket.

Egy volt istvános diák verset szavalt.

Két jelenlegi diák...

...kérdéseket tett fel.

Majd a tömeg az előzetesen kiosztott poharakat a helyi szökőkút vízével megtöltve...

Először a Szent-háromság szobornál tette le...

...majd átvonultak a Városházához...

...és jelzésként ott tették le a 'viharral betelt' poharakat.

Majd a szabályoknak megfelelően a tüntetés végeztével eltávolították a poharakat, csak a kiöntött vizet hagyva ott...

...stílusosan jelezvén egy erkölcsi felmosás szükségességét a Vársházán.

gömbicica

2011. 05. 08. 18:46

Imént aHir Tv Keresztmetszet cimü adását néztem. A Budapesti Janikovszky Éva általános iskola és gimnázium  tanárai, diákjai tiltakoztak az iskola megszünése ellen. Vagyis jogutóddal való megszünése ellen. Érdekes egy müsor volt . Szegény Szt. István Gimnázium jutott eszembe rögtön. Ha meg lehetne hallgatni visszahallgatnám, mert ellentmondásokat véltem felfedezni. Először mintha cáfolták volna, hogy alapitványi iskola lesz belőle, utána meg mintha pont ezt erősitették volna meg. Lehet, hogy csak én voltam figyelmetlen. MIndegy is. Nem egyedi eset ugy látszik ez az iskolák közötti pálfordulás. Ráadásul referencia iskola a Janikovszky, nagyon jó eredményekkel.MIért is kell ezeket az iskolákat megfojtani?????? Üvöltés Itt is transzparensekkel vonultak a diákok az utcára. Biztos őket is biztatták, meg "uszitották", hogy menjenek már ki :-(((. Nálunk is ugyan ez történt :-(

http://mindengyerek.hu/tiltakozas-a-janikovszky-eva-altalanos-iskola-es-gimnazium-megszuntetese-ellen/

http://bpstart.hu/oktatas/egyeb-oktatasi-hirek/2011-05-02-janikovszky-eva-altalanos-iskola-lekapcsoltak-a-tuntetest-szervezo-iskola-weboldalat

Derült égből villámcsapásként érte a VII. kerületi Janikovszky Éva Általános Iskola és Gimnázium vezetését az az április 20-án érkezett levél, amelyben az önkormányzat bejelentette, két hónap múlva megszünteti a 400 fős iskolát. A kerület erről a szándékáról korábban nem tájékoztatott senkit, pedig a felvételi időszak épp a hetekben zárult le jelentős túljelentkezéssel. A tanárok szerint a jól menő, alig három éve felújított iskola bezárása egyszerű bosszú azért, mert az iskolavezetés jó kapcsolatokat ápolt az előző önkormányzati vezetéssel.

2009. 06. 12. 14:02

Gigi,

bocs, de a kombinált tüntetésről a kombinált fogó jutott az eszembe. Úgy látszik pajszer óta szerszámra jár az agyam!Vigyor

Egyébként nem roszz az ötlet. Le kellene hívni a NANE-t is.

Az istvános gyerekektől tanulni lehetne. Ők nem félnek. A képviselő testületi határozattal Kurnász kinevezését illetően minden rendben van ?

2009. 06. 12. 7:37

Ez itt van, az ott van, nyaralást/tábort egy tüntetés miatt nem mond le.

 

Gazdasági válság van, az emberek nem mennek nyaralni Vigyor Én, ha most lennék fiatal, biztos elmennék az iskolám szimpátiatüntetésére.

 

Amúgy meg nem lemondani kell, hanem csak arra az időre eljönni. Esetleg lehet kombinált tüntetést szervezni (István Gimnázium, Nők elleni erőszak, 20 milliárdos mesepark ésatöbbi, ésatöbbi), és akkor mindenki kimehet a térre, akinek bármiféle hasfájása van a városvezetéssel kapcsolatban.

2009. 06. 11. 21:26

Te is tudod jól, hogy miért nem vittük ezt tovább. Az egészség fontosabb volt, mint az index címlap.

forrest: Idén nem tűnt el semmi, szigorú szabályok szerint, limitált létszámban lehetett csak megnézni.

Balázs: Lehet, de akkor a fele népség nem jön el. Ez itt van, az ott van, nyaralást/tábort egy tüntetés miatt nem mond le.

2009. 06. 11. 19:49

Nyáron nem lehet tüntetni?

Csak úgy, ízelítésképpen... :)

Lehetne írni egy szimbóikus érettségit eltűnős tintával, és odaadni a Qrnásznak. A tüntetés végére meg eltűnne. A múltkori tüntetés szuper volt tényleg, remélem senki sem hagyja annyiban ezt a helyzetet. Ha megint lesz, én megint csinálom a képriportot.

Ti (illetve a jelenlegi istvánosok) legalább még rendelkeztek egyfajta polgári öntudattal. Kinyilvánítjátok a véleményeteket, mert azt szabad.

Az átlag városlakó meg szerintem inkább pl. füvet nyír a közterületen (!), vagy képes fizetni érte valakinek. Hát ha valamit, akkor ezt tudom utálni ebben a "polgárvárosban".

2009. 06. 11. 19:23

Épp ez az. A tettes éli világát, pedig...

2009. 06. 11. 19:12

Meg nem erősített információk szerint, neki az a jó kis véleménye, hogy abból senkinek nem származott semmilyen baja.

2009. 06. 11. 18:49

Naja. Pedig Kurnász a mai napig nem tisztázta a nevét abból a dolgozat ellopásos ügyből kifolyólag.

2009. 06. 11. 18:45

Hát igen. Akkor láttunk utoljára valami komolyabb önállóságot a diákságtól. De ma végre megmutatták, hogy hova járnak. :)

Az egyetlen baj az lehet, ami a mi érettségis botrányunknál is volt: év vége van, ha szeptemberig várni kell, elhal minden.

2009. 06. 11. 18:28

Hozzuk fel ezt a topikot...

2007. 10. 08. 17:49

Jó érzés minden hozzászólás elolvasása előtt újra végignézni ezeket a képeket! Nem is értem, hogy lehet a lelkes, őszinte tekintetek láttán megkérdőjelezni a demonstrálók igazát. :-)

2007. 10. 05. 17:58

Szia Petró!

Furcsa ez a diskurzus. Én 2. hozzászólásomban abbéli örömömnek adtam hangot, hogy milyen tanulságos volt megismerni hozzászólásaid valódi motivációját. Te ellenben úgy tűnik támadáskén éled meg észrevételeimet.

Szeretném leszögezni, hogy a veled való eszmecserébe azért kezdtem bele, mert vitatkozni azzal lehet / érdemes, aki –legalább is a felszínen - mást gondol az aktuális témáról. De semmi esetre sem azért, hogy bántó szándékkal írogassak Rólad. Iróniát abban az esetben igyekszem alkalmazni, ha én is érzek némi igazságtalanságot. De mit ér az élet szenvedély nélkül? :))

Egy magyarázattal tartozom:

„Összességében pozitív megközelítésben egyfajta intellektuális játéknak tűnnek számomra hozzászólásaid, míg negatív szemszögből túl „politikusra” sikerednek azok,”

A „politikusra” alatt azt értettem, hogy valaki a lényegről akarja elterelni a szót és nem párt elkötelezettségre utaltam. Ezt a kérdést azonban már tisztáztuk, hogy Te miért így közelíted meg a dolgokat . Elnézést, ha félre érthető voltam.

„Belvárosi írta: Azt tudtad, hogy az döntések 80%-a érzelmi alapon születik? Forrás?”

Ha jól emlékszem egy Dale Carnegie kurzuson hallottam. (Ez így elég? :)) )

Tételezzünk fel egy olyan döntési szituációt melynek csak két kimenete van. (A tartozódást most hanyagoljuk.) Vagy a polgármestert támogatjuk, vagy az igazgatót. Én el akarok jutni a döntésig. Úgy érzem, Te nem. Mindig újabb szempontokat hozol be. Rendben, de döntünk valamikor? Vagy csak a „sablonos” gondolatok gyomlálása a cél? Mert ha Te sehova sem akarsz eljutni, akkor érveid, sokaknak tényleg csak kukacoskodásnak tűnhetnek.

„A kettőnk közti különbséget én inkább abban látom, hogy a hatalom logikája számomra nem kizárólag pejoratív értelemben létező fogalom”

Kérlek, magyarázd meg, miből gondolod, hogy számomra kizárólag pejoratív értelemben létező fogalom?

„Ez véleményem szerint csak szerinted az, mert a "saját mércéd" annak szeretné azt látni/láttatni.”

Ez egy gyönyörű róka fogat csuka, hisz minden relatív.

Mit tettem / írtam én vagy mást, ami portál tulajdonosának szándéka ellen lenne? Erre továbbra sem adtál konkrét magyarázatot!

„A személyeskedésnek egyáltalán nem vagyok híve.”

Ezt alá is támasztod:

„(hozzád hasonlóan) csak a rosszindulat kiolvasási képessége érzékelhető a számomra.”

„Addig viszont a szememben ugyanabba a kategóriába tartozol, mint pld Liberális, Becő, és újabban már talán Belvárosi is (elnézést, akiket esetleg még kifelejtettem a sorból), hogy saját, sablonos gondolataidat próbálod belevetíteni utólag az én írásaiba.”

(Belvárósi egyébbként csak újabban lehet ez a kategória, mert régebben nem létezett itt. :)) )

Ha a fórum témákban nem is hozol gyorsan döntést, a személyeket azonban villámgyorsan képes vagy kategorizálni (csak, hogy finom legyek). Persze értem én, hogy személyekről beírásaik alapján sokkal könnyebb állást foglalni – hisz ehhez szerinted minden információ rendelkezésre áll -, mint egy konkrét ügyről.

Barátsággal: Belvárosi

2007. 10. 05. 15:42

Beaune írta:

liberális írta:

liberális írta: Addig viszont a szememben ugyanabba a kategóriába tartozol, mint pld Liberális, Becő, és újabban már talán Belvárosi is (elnézést, akiket esetleg még kifelejtettem a sorból), hogy saját, sablonos gondolataidat próbálod belevetíteni utólag az én írásaiba.

Látom, itt vagy,így gyorsan írok Neked!

Elnézésed kérem, hogy Petró a mi szintünkre silányította le gondolkodásmódod minősítését. Tudom ,nem vigasztal a tudat, de, Petrónál nagyon lejjebb is létezik az élet vegetációs szinten.

Ez mint talán kiderült, Beaune-nak ment:)

:-)) Köszi, vettem az előzőn is.

Sőt, megtiszteltetésként.:-)

2007. 10. 05. 15:41

liberális írta:

liberális írta: Addig viszont a szememben ugyanabba a kategóriába tartozol, mint pld Liberális, Becő, és újabban már talán Belvárosi is (elnézést, akiket esetleg még kifelejtettem a sorból), hogy saját, sablonos gondolataidat próbálod belevetíteni utólag az én írásaiba.

Látom, itt vagy,így gyorsan írok Neked!

Elnézésed kérem, hogy Petró a mi szintünkre silányította le gondolkodásmódod minősítését. Tudom ,nem vigasztal a tudat, de, Petrónál nagyon lejjebb is létezik az élet vegetációs szinten.

Ez mint talán kiderült, Beaune-nak ment:)

:-)) Köszi, vettem az előzőn is.

2007. 10. 05. 11:44

Petró írta: Addig viszont a szememben ugyanabba a kategóriába tartozol, mint pld Liberális, Becő, és újabban már talán Belvárosi is (elnézést, akiket esetleg még kifelejtettem a sorból), hogy saját, sablonos gondolataidat próbálod belevetíteni utólag az én írásaiba. Hogy miért fontos mindez nektek? Azt én nem tudom…

Részemről ezzel lezártam a vitát kettőnk között, aki meg sem hallgat ("prejudikál"), annak nincs mit mondanom.

A polgármester úrét természetesen nem, de a saját gondolataimat, - ha nem haragszol -, szerintem kicsit jobban ismerem nálad. Így az erre tett minden megállapításod és az erre kezdeményezett bármely vitád szerintem magától is okafogyottá válik. Örülök viszont, hogy végül magad is rájöttél arra, hogy a prejudikáció igen ritkán vezethet valós eredményre!

Hozod a formád, Petró. Megszólítottál: err válaszolok még utoljára. Hogy kit hová sorolsz, milyen alapon és minek, - a Te ügyed. Hogy más hová sorol Téged - végtére az is, mert Téged érint. Sablonos gondolataim belevetítése az általad leírtakba, immáron sokadszor: okoskodó szofista vagy, rém egyszerűen túlburjánzod a számodra nem ritkán ismeretlent. És hogy miért fontos ez például nekem? Egyáltalán nem fontos, hogy a véleményedbe tuszkoljam az enyémet - nem is teszem, bár nagyon próbálod bizonygatni. Van saját álláspontom, saját nézőpontom, saját gondolatom - elég gyakran nem azonos a Tieddel, ami nem jelent különösebb kínokat számomra: nem érdekel. Ha lehetne Veled normálisan vitázni, szívesen tenném. Te nem vitázol: gúnyolódsz és kinyilatkoztatsz , valamint teljesen feleslegesen optimálszámítgatsz és logikai bakugrasz az állítólagos semleges objektivitás jegyében. Erre egyrészt nincs elég háttérinformációd, másrészt teljesen szükségtelen. ( Ló és lóság, ahogy korábban elhangzott. Vegytiszta szofizmus a semmi jegyében.)

Az pedig, hogy Te kit hová sorolgatsz - egyáltalán nem fontos.

2007. 10. 04. 20:53

nszk írta:

Petró írta:

Beaune írta: Te nagyon sok mindenről nem tudsz, valószínűleg nem is tudhatsz...

Ez igaz, de az megnyugtat, hogy velem ellentétben te azért mindent ismersz! Legfőképpen a polgármester úr összes gondolatát... :))

Amit több ember jelenlétében kimondanak, az nem egyszerűen "gondolat", még akkor sem, ha nem készült róla magnófelvétel.

Ja, hogy forráshivatkozás is legyen (név szerint meg lehet nevezni azokat, akik a saját fülükkel hallották - de ez neked, amíg ők meg nem vallják ,nem forrás)- ETV szept. 20-ai felvétele, SP felmentésével kapcsolatos napirendi pont, az alpolgármester szavai.

2007. 10. 04. 20:41

Belvárosi írta: Értem én, hogy mindenkinek könnyebb, kényelmesebb saját pályáján játszani, és maga állította határok közé szorítani az „ellenfelet”, de ezt a szívességet nem teszem meg Neked. Nem hiszem, hogy bármi olyat állítottam, írtam volna, ami elütne az általánosságban elfogadhatótól, úgyhogy szerintem nem érdemes fanyalogni, ajtót mutatni az új vendégnek pedig nem illik.

Ma fogytán van a türelmed?

Üdvözlettel: Belvárosi

Nem írtál Te semmi nemjót, Belvárosi - ilyen és kész. Erről írtam: időnként vegytiszta szofizmus...

2007. 10. 04. 20:37

Petró írta: Legfőképpen a polgármester úr összes gondolatát... :))

Tanúsíthatom, én is megbízható forrástól hallottam.

2007. 10. 04. 20:37

Kedves Petró!

Azt tudtad, hogy az döntések 80%-a érzelmi alapon születik?

„Éppen ezért logikai alapon éles határokat (pld etikus vs. nem etikus) szerintem nem is lehet felállítani, hiszen mindig lesz olyan ember, aki valamit már nem, míg egy másik viszont még etikusnak érez.”

Ez esetben érdekes problémát vett fel a két oldal számossága. Mondok egy példát: Az igazgató leváltását a fórumozok többsége etikátlannak tartja. Néhányan nem. Ezek szerint, amíg egy ember is etikusnak tartja, addig nem eldönthető a kérdés, mert hát az ő értékítéletét ki kérdőjelezheti meg?

„Sokkal inkább az a kérdés, hogy neked olvasóként van-e esetleg erős pártreferenciád, ami miatt nem vagy képes objektív szemlélőként elolvasni az egyes hozzászólásokat?”

Ez akkor eldöntött tény, hogy nem vagyok képes objektíven olvasni? Miért, mert vitatkozunk? Vagy, mert levontam egy helytelen következtetés? Mára nekem egyébként semmilyen pártreferenciám nincs, csupán méla undor a politikától.

„Nekem logikai alapon pld az is teljes mértékben elfogadható, amit a PMH a városi honlapon megjelentetett a Szent István Gimnáziummal kapcsolatban.”

Rendben. Én feltételezhetem azt, hogy a szóban forgó logikai alap a hatalom logikája? Ha ez így van, természetesen elfogadható. Apropó elfogadható? Ellenben az, hogy elmegyek egy szimpátiatüntetésre és aláírok egy nyilatkozatot, nem bizonyíték semmire, mert hogy nem olvasták föl, a sok marha meg aláír bármit? Nem kettős a mérce?

„Aki netán mégis képes erre (legyen az helyi képviselő, vagy egyszerű mezei fórumozó), azt viszont rögtön politikai alapon közelítjük. Erős politikai elhivatottsággal illetjük, aki amorális, etikátlan, képmutató, gerinctelen és szégyenteljes szimbiózisban él egy szerintnük diktatórikus helyi politikai szubkultúrával.”

Ezt először azt hittem nem nekem szánod. Aztán egyértelművé tetted (mert, hogy eddig!):

„Nos ez számomra az igazi "fekete-fehér" szemlélet, amitől rettentőre irtózom. Ez valóban nem volt eddig jellemző erre a fórumra... „

Nem értem, én ezt írtam:

Ezt én ezt abszolút nem kritikaként szántam, csupán hozzászólásaid tendenciából következtettem, persze lehet, hogy tévesen. Azért mert nem vagy pártag, véleményem szerint lehet – akár erős – pártpreferenciád.

A nem kritikaként szántam,

lehet, hogy tévesen

Akár: feltételes mód!

Ez valóban nem volt eddig jellemző erre a fórumra... „ Ez viszont igen:

„Egy konkrét kérdés: mondott mindez neked valamit...?” „ami miatt nem vagy képes objektív szemlélőként elolvasni az egyes hozzászólásokat” „S nem csupán az, hogy elkövetted, hanem, hogy észre sem veszed....”

A bagoly meg a veréb..

Értem én, hogy mindenkinek könnyebb, kényelmesebb saját pályáján játszani, és maga állította határok közé szorítani az „ellenfelet”, de ezt a szívességet nem teszem meg Neked. Nem hiszem, hogy bármi olyat állítottam, írtam volna, ami elütne az általánosságban elfogadhatótól, úgyhogy szerintem nem érdemes fanyalogni, ajtót mutatni az új vendégnek pedig nem illik.

Ma fogytán van a türelmed?

Üdvözlettel: Belvárosi

2007. 10. 04. 20:35

Petró írta:

Beaune írta: Te nagyon sok mindenről nem tudsz, valószínűleg nem is tudhatsz...

Ez igaz, de az megnyugtat, hogy velem ellentétben te azért mindent ismersz! Legfőképpen a polgármester úr összes gondolatát... :))

Amit több ember jelenlétében kimondanak, az nem egyszerűen "gondolat", még akkor sem, ha nem készült róla magnófelvétel.