Mit ér Esztergomban a lakossági fórum és a közmeghallgatás?!

Mit ér Esztergomban a lakossági fórum és a közmeghallgatás?!

2019. 07. 01. 8:14

Sajnos vannak pillanatok, amikor az ember elkeseredik egy-egy történet kapcsán, de aztán igyekszik újult erővel harcolni a "megváltoztathatatlan" ellen, ha tiszta a lelkiismerete és a meggyőződése!

Itt születtem, itt élek, és szeretem gyönyörű adottságokkal rendelkező városom - hiszen ideköt minden - de nem szeretem ahogy - mint a város polgárával - bánnak velem, pontosan azok, kiknek képviselni, segíteni, megoldani kellene a problémákat, hiszen ezt vállalták, nem utolsó sorban ezért kapják az illetményüket.
Azt is tudom, hogy nem lehet mindent az egyik pillanatról megváltoztatni, nem lehet mindent azonnal újjáépíteni, és nem lehet mindenki igényét kielégíteni.

Vajon lehet-e a törvényeket betartani, vagy az csak a polgár kötelessége?! - Vajon lehet-e becsapni, megtéveszteni a város polgárait?! Vajon lehet-e együttműködni a polgárokkal úgy hogy mindenki érezze, értük ténykednek?!

Sok hasonló kérdés vetődik fel bennem melyre nem nekem kell a választ megadni!

Lassan két éve, hogy nem kapok választ az általam kezdeményezett közigazgatási eljárás eredményéről, hiába írok levelet a közjegyzőnek, hiába vetettem fel a problémát közmeghallgatáson! http://www.rtve.hu/…/t…/item/14534-kozmeghallgatas-2018-1-12 (1:20:37-1:33:21) - Nem kapok választ, hogy mi lesz a nemrég utcanévtáblával ellátott közterület sorsa, - néhány évig eltörölték mint utcát - csapadékvíz problémájának megoldása terén!

Miért van fórum, miért van közmeghallgatás, ha a kutyát sem érdeklik az ott elhangzottak?! Nem törődik senki az önkormányzat részéről a 14 éve fennálló helyzettel, - mindenki csak hárítja a felelősséget - gyanítom ezért is minősítették át a területet melyről nem tájékoztatták az itt élőket.

Szeretném tudatni az önkormányzattal, hogy mióta itt lakom, - 14 éve - még önszántukból nem ténykedtek a közterületen, - út karbantartás, bozót-, és parlagfű irtás, stb. - 2018-ig én végeztem el ezeket a munkálatokat a Kökényes utcában. Közel 70 évesen "átadnám a stafétát", és küldök néhány fotót a jelenlegi állapotokról. Ha már újból utca lett a terület, - még bizonytalan vagyok ebben - nem ártana néhány turista jelzést is felfesteni, vagy rendbe tenni a területet, annál is inkább mert már a közterületi elektromos kötődobozt sem találja az áramszolgáltató pedig "belterületen" van és "vezetékkel kötődik az itteni állapotokhoz".

Sorolhatnám még napestig a 14 év alatt tett önkormányzati ill. képviselői ígéreteket amiből ez idő alatt semmi sem lett, ill. nem valósult meg.

Végül még egy kérdéssel fordulnék az illetékesekhez: Kik és hol képviselik Esztergom polgárainak érdekeit, ügyes-bajos dolgait saját városukban, ha már a közmeghallgatás kirakatpolitikává silányult?!

Nádasdi László

Még nincsenek kommentek :(