Az alpolgármester fia lehet a vargyasi kastély új "intézője"

Az alpolgármester fia lehet a vargyasi kastély új "intézője"

2019. 05. 14. 22:01

Lemondott az Esztergom S.r.L, vagyis a város romániai kastély-cégének eddig ügyvezetője, ezért a városatyáknak és anyáknak csütörtökön dönteni kell majd az utódlásról. 

Két opció merült fel: vagy kinevezik Bánhidy Andrást, alpolgármesterünk fiát erre a posztra. Vagy pályázatot hirdetnek, és a pályázatra jelentkező lehet a vargyasi kastély és uradalom új "intézője".

A kastély eladása továbbra sem szerepel a napirenden.

A teljes előterjesztés itt olvasható: link

 

A vargyasi kastély megvásárlásával az akkori városvezetés célja az volt, hogy olcsó szálláslehetőséget adjon a város diákjai, polgárai számára Erdélyben, erősítve ezzel a kapcsolatokat Esztergom és Székelyföld között. A kastély jelenleg sem tölt be ilyen funkciót, a 2005-ös adásvétel óta állagmegóvási és tervezési munkák folytak csupán.

A Vargyastól nem túl messze lévő Tusnádfürdőn 8,5-10 euró / fő / éj áron már meg lehet szállni jó minőségű vendégházakban, panziókban. A kastélyra eddig költött összegekből több 10 ezer vendégéjszakát lehetett volna finanszírozni Erdélyben - vagyis nem luxus, de elfogadható körülmények közé egy hetes erdélyi osztálykirándulásra lehetett volna küldeni több ezer esztergomi diákot és kísérőit. 

 

 

2019. 06. 03. 12:28

Enyhén szólva!:(((

"A Vargyastól nem túl messze lévő Tusnádfürdőn 8,5-10 euró / fő / éj áron már meg lehet szállni jó minőségű vendégházakban, panziókban. A kastélyra eddig költött összegekből több 10 ezer vendégéjszakát lehetett volna finanszírozni Erdélyben - vagyis nem luxus, de elfogadható körülmények közé egy hetes erdélyi osztálykirándulásra lehetett volna küldeni több ezer esztergomi diákot és kísérőit."

Úgy tűnik, az esztergomi urak és hölgyek több évtizede NEM TUDNAK SZÁMOLNI!
Vagy esetleg MÁS valami van a dolog hátterében?!:(((
Nem ártana alaposabban utánanézni...

2019. 05. 26. 17:49

Dühítő!