Fidesz vagy Cserép János?

Fidesz vagy Cserép János?

2019. 05. 13. 6:15

Rég írtam, de úgy látom igény van rá. Van aki viszont ezt nem szeretné, kaptam is fenyegetést, hogy ne írjak! :)
Mivel megijedtem, ezért olvashatnak. Bolond ez a világ választások környékén, frusztrált, felheccelt emberek aktivizálódnak, a politikai megrendelések szaporodnak miközben a pártok az országgyűlési megmérettetés után az EP választásra készülnek.

Esztergomot viszont most nem a pártok hozzák izgalomba, hanem az összefogás lehetősége és a lokálpatrióta Cserép János jelölése polgármesternek.

Vizsgáljuk meg az 1990-től eltelt 29 évet, legyünk kritikusak, lássunk. Könözsy László a KDNP támogatásával 1999-ig vezette Esztergomot, majd megbukott. Nem sok vizet zavart, nem is történt semmi Esztergomban. Mi vezetett akkor a bukásához? A bazilika parkolója erről többet tudna mesélni meg az Egyesült Államokból hazatért, megtévesztett Végvári Vazul, akinek reverendájából előbújt Meggyes Tamás (Fidesz). A paktumos világunknak köszönhetően az 56-os hős Vazul atya után a kiegyező Kiss-Rigó László és Meggyes Tamás szerezte meg a politikai hatalmat.

Meggyes semmivel nem volt jobb és tanultabb, mint Könözsy, de politikai vénáját nem lehet vitatni. Ráadásul 2000 körül-szerintem- még egészségileg is rendben volt Meggyes Tamás, leszámolni akkor még nem akart a gondolkodókkal. Viszont egy idő után megalomániás lett, kifordult magából frakció társaival együtt Esztergomból poklot varázsolt. A másként gondolkodókat az esztergomiak adóforintjaiból Meggyes utasítására üldözték, ellehetetlenítették. Ilyen áldozat volt Cserép János is, ahogy nagyon sokan. Meggyes Tamás bukása hatalmas lett, a független Tétényi Éva nem véletlenül nyert 2/3-1/3-ad arányban. Az esztergomiaknak elege lett Meggyesből, de 2010-ben azt gondolták a hiba nem a Fidesz, csak Meggyes, ezért a fideszes képviselőket nem váltották le. A jó képességű, rátermett, tehetséges Tétényi Évát a 10 fős Fidesz frakció blokkolta így 2010-2014 a politikai patt állapotát hozta, mikor a helyi Fidesz Esztergom érdekei ellen tett, minél rosszabb Esztergomnak, nekik annál jobb!

Ennek ittuk meg a levét, minden esztergomi tudja, hogy miről beszélek. Tétényi nem nyert 2014-ben, mert a kormánypártiak megosztást generáltak és a pártok nem véletlenül pártoskodtak. A helyi hülyéket nem is kellett aktivizálni, de ne feledjük, hogy voltak júdás pénzért megvett kakukkfiókák 2014-ben is!
Romanek Etelka 2014-től polgármester Esztergomban, ő azt gondolja független, de a a jelölő szerve a Fidesz. Felhasználták, nő kellett a nő ellen, a hangsúly és a döntés az újra 10 fős Fidesz frakciónál.
De itt álljunk meg egy pillanatra!

Kié a hatalom Esztergomban és mióta? A második kérdésre a válaszom, hogy 19 éve a Fidesz vezeti Esztergomot, előtte is ott voltak. Nem Semjénék ették meg a Fideszt, így azt mondhatom: Esztergomban minden jó és rossz a Fidesznek köszönhető.

De ki a Fidesz Esztergomban? Az esztergomi emberek? Erős Gábor vagy Sasvári Viktor? Esetleg Sztojka Lajos? Sajnos nem. Nem az ő akaratuk fog ismét fideszként megjelenni. Kiss-Rigó László, Hernádi Zsolt és dr. Völner Pál a Fidesz, ők majd eldöntik ki lehet esztergomi fideszes polgármesterjelölt, képviselőjelölt, stb.
Ez a három ember dönti el ki legyen a tősgyökeres Cserép János ellenfele.

Szabadságharcunk is valahol az önkormányzati választás ősszel, amelyben összefogva nem csak a szegedi, nyergesi és a MOL-os akaratot kell legyőznünk! 2019-ben nem csak polgármestert kell váltanunk.
Hajrá lokálpatrióta, független Esztergom!

Kovács Géza

2019. 05. 19. 20:00

Bocsánat, hogy külsőként beleszólok, de mivel 2009 óta vagyok fent a szeretgomon (született esztergomi zenetanár kolléga tanácsára, ha szeretném tudni az IGAZSÁGOT az esztergomi helyzetről, itt meg fogom tudni), volt alkalmam olvasni arról az élénk vitákról, amelyek itt sokak részéről folytak. ÉLÉNK élet folyt itt akkoriban!

Igen, így igaz, ahogy János írta, többek szólítottak fel többeket (pártszimpátások), hogy nem lesz ez így jó, ha minden indulni kívánót elsősorban a SAJÁT ambíciója fűt, mert hasznosabb lenne inkább a város KÖZÖS érdekét figyelembe venni, és a polgármesterjelölt mintájára visszalépni a körzetekben is a legjobban esélyes képviselőjelölt számára, aki - valljuk be őszintén! - nem biztos, hogy fideszes lenne, sőt!

Mivel sajnos, a jelöltek NEM hallgattak az okos szóra, hanem konokul kapaszkodtak a jelöltségbe, "a nevető harmadik" - fidesz - nyert, és kialakult ez a 4 éves PATT helyzet, hogy a polgármester asszony lehetetlen helyzetbe került, melynek főleg a VÁROS látta a kárát.
Tétényi meg becsületből végig csinálta (szerintem teljesen fölöslegesen!) azt a haszontalan, meddő 4 évet!:(((
Igen!
Esztergom a választóinak köszönheti a lerongyolódott, minden idelátogató véleménye szerinti "romváros"-nak nevezett települési hírnevet!
És igen sajnálatos, hogy ez a helyzet mit sem változott a Tétényi utáni fideszes polgármesternő regnálása alatt!!!:(( 

Jómagam régen szerettem Esztergomba bemenni "csak úgy", vagy a híres piacra, mely igencsak lerobbant, és fölösleges, mert a szomszéd településeken sokkal kényelmesebben (pl. parkolási díj nélkül) lehet vásárolni ugyanazt, ha ugyan nem jobb minőségű árút.
Olyan tíz éve már, ha be kell mennem hivatalos ügyben Esztergomba, minél hamarabb rohanok haza innen!
Sajnálom, de már a vendégeimet sem hozom be szívesen, legfeljebb, ha látni akarják a Bazilikát.
  
Szerintem ESZTERGOM NEM EZT ÉRDEMLI!
Csodálatos, vonzóbb és főleg élhetőbb várost lehetne belőle csinálni!

 

2019. 05. 13. 6:20

Ezzel az egy mondatoddal vitatkoznom kell:

"Az esztergomiaknak elege lett Meggyesből, de 2010-ben azt gondolták a hiba nem a Fidesz, csak Meggyes, ezért a fideszes képviselőket nem váltották le"

Leváltották volna, mind a 10 körzetben, ha lett volna mind a 10 körzetben egy ugyanolyan közös jelöltje az ellenzéknek, mint ahogy Tétényi Éva közös jelölt volt polgármesternek. Akkor erre nem voltak vevők a pártok, most egy éve masszírozzuk a lelküket, hogy legyen erre hajlandó mindenki.