Pártatlan köztisztviselőket és vezetőket a városházára!

Pártatlan köztisztviselőket és vezetőket a városházára!

2019. 04. 16. 12:25

A nyugdíjasoknak és a nagycsaládosoknak kiküldött húsvéti üdvözlőlapokat jóváhagyó és nyomdába küldő városházi vezető etikai vétséget követett el és megszegte köztisztviselői esküjét. Meddig hagyjuk még, hogy a pártkatonák terepe legyen Esztergom?

A mai napon kézbesítettek az Esztergomi Önkormányzat alkalmazottai húsvéti üdvözlőlapokat és azokat az 5 ezer forintos utalványokat, amiket a nagycsaládosok igényelhettek, illetve amiket az esztergomi nyugdíjasok alanyi jogon kapnak a képviselőtestület döntése alapján az esztergomi adófizetők pénzéből.

Az üdvözlőlapokon azonban - valószinűleg szándékosan - csak a Fidesz-KDNP képviselőinek neve lett feltüntetve: az ellenzéki képviselők neve nem. 

Minden köztisztviselő kinevezésekor esküt tesz, melyben többek között a hatályos törvények betartását is megfogadja. A köztisztviselőkről szóló törvény szerint nekik pártatlanul kell működniük és etikai vétséget követnek el, ha ezt megszegik. Általában ezt sokkal kevésbé visszakövethető módon szokták megtenni, jelen esetben viszont a dolog teljesen egyértelmű és világos.

Az, hogy egy az Önkormányzat nevében, képviselőtestületi döntés alapján adott juttatás mellé adott üdvözlőkártyára csak a Fidesz frakció képviselőinek a nevét írják ennek a fogadott pártatlanságnak a teljes mellőzése, plusz rettenetesen szánalmas és kicsinyes tett. 

Nem hiszem, hogy ezt nekünk, az "ajándékokra" költött adóforintokat összedobó esztergomi polgároknak, vállalkozóknak szó nélkül kellene tűrnünk. 

A magam részéről ezúton is követelem, hogy dr. Endre Szabolcs jegyző azonnal indítson etikai vizsgálatot és részesítse megrovásban azt a köztisztviselőt, aki ennek az üdvözlőlapnak a nyomdába küldését engedélyezte, és a nyomtatást megrendelte. 

Kérek mindenkit, aki egyetért velem, hogy a cikk megosztásával járuljon hozzá a nyomásgyakorláshoz.

 

Cserép János

Még nincsenek kommentek :(