Esztergomi kitüntetett az „Év Vállalkozója 2018” díjazottjai között.
Gazdaság
2018. dec. 11.

<p>December 7-én, Budapesten tartották a XX. Vállalkozók Napja rendezvényt, melynek első részében került sor az Év Vállalkozója Díjak átadására, amit a Príma Primissima Díjátadó és Gálaest zárt.</p>
<p> </p>

 

Varga Mihály pénzügyminiszter a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Vállalkozók Napja rendezvényén hangsúlyozta:  magyar gazdaság az elmúlt években olyan növekedési pályára állt, amely az embereknek csökkenő adókat, emelkedő béreket, a vállalatoknak alacsonyabb közterheket, javuló üzleti környezetet jelent.

A tárcavezető kitért arra, hogy a kis- és középvállalkozásoknak is jelentős megtakarítást hozott az elmúlt év, hiszen két százalékponttal, 16-ról 14 százalékra csökkent a kisvállalati adó (kiva) kulcsa, és megduplázódott a kisadózók tételes adójának, a katának a bevételi határa, kedvezőbb lett a fizetendő közteher mértéke.

A rangos eseményen Bádi Gábor ( Bádi-Gran Kft./ Grancafé) Varga Mihály pénzügyminisztertől, Tolnay Tibor VOSZ elnöktől, valamint Lits Józseftől, a VOSZ Ellenőrző Bizottságának elnökétől vehette át a megtisztelő díjat, melyet a vállalkozása területén elért eredményeiért és közéleti tevékenységéért ítélt meg számára a  grémium.

A Bádi-Gran Kft. két évtizedes múlttal rendelkező esztergomi vállalkozás, mely első sorban az ún. vending piacon érdekelt.

Az italautomaták üzemeltetésén, kihelyezésén túl az alapanyagok gyártásában is érdekelt, folyamatos innovációval fejleszti termékeit.

A kezdetben egyszemélyes vállalkozás az eltelt két évtized alatt országos hálózattá nőtte ki magát, az Esztergomban gyártott termékek nem csak az országhatáron belül, hanem számos európai országban, sőt a Távol-Keleten is kedveltek.

A díjátadón Tolnay Tibor, a VOSZ elnöke arról beszélt, hogy a szövetség az idén aktualizálta a célkitűzéseit. Továbbra is fő célnak tekintik a gazdaság versenyképességének javítását, a mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztését, a digitalizációt, szükségesnek tartják a kkv-szektort segítő pénzügyi programok fenntartását.

(forrás)