Február 10-től lehet új építési szabályzata Esztergomnak

Február 10-től lehet új építési szabályzata Esztergomnak

2018. 11. 01. 12:52

Nem lesz kőbe vésve az új szerkezeti terv és építési szabályzat: a jelenlegi tervezet egy első verzió, amit évről évre frissíteni és felülvizsgálni lehet - ez volt a legfontosabb üzenete talán az október 31-én a Városháza nagytermében nagy érdeklődés mellett megtartott lakossági fórumnak és egyeztetésnek.

A fórum első felében az alábbiakban látható 48 ábra segítségével mutatták be a tervezők azt, hogy milyen változások lesznek a területhasználatban az új rendelet megalkotását követően. 

A város jövője szempontjából a legfontosabb változás, hogy a királyváros városrész egyszintes jelenlegi beépítését meghaladhatják a jövőben elinduló projektek: feltárásra kerülhetnek a házsorok mögötti beépítetlen területek és 2-3 emeletes építmények jelenhetnek meg, amelyekben vegyesen lakások, üzletek, irodák nyílhatnak. Fontos információként hangzott el, hogy az újonnan épülő lakásokhoz kötelező lesz két autónak parkolóhelyet a telken belül létesíteni, és egy rendeletmódosítást követően a jövőben lakásokhoz tartozó garázshelyeket nem lehet majd pénzzel megváltani Esztergomban. 

A fórum második felében a tervezők és a főépítész lakossági kérdésekre válaszolt. 

Előreláthatóan január 10-én fogja a képviselőtestület elfogadni az új építési szabályzatot ami egy hónappal később, február 10-én lép majd hatályba. Ehhez a tervezethez bármilyen lakossági kérést, változtatást november 9-ig lehet benyújtani írásban a polgármesternek címezve, vagy elektronikus levélben a  varoshaza@esztergom.hu e-mail címre küldve.

 

Még nincsenek kommentek :(