Telked van Esztergomban? Építkeznél? Erre vártál!

Telked van Esztergomban? Építkeznél? Erre vártál!

2018. 10. 19. 13:49

Esztergom Város Önkormányzata elindította Esztergom város településfejlesztési koncepciójának, településszerkezeti tervének és a város egész területére új, egységes helyi építési szabályzatának, valamint a helyi építési szabályzat mellékletét képező szabályozási tervének elkészítését. A véleményezési anyag elkészült.

A dokumentációk Esztergom Város Főépítészi Kabinet irodájában, illetve a város honlapján, az alábbi elérhetőségen megtekinthetők:

http://www.esztergom.hu/~eszterg2/assets/uploads/files/Partnersegi_Egyeztetes/

A véleményezési anyaggal kapcsolatban lakossági fórumot tartunk

2018. október 31-én (szerda) 14.00 órai kezdettel

a Városháza Nagytermében

Az anyaggal kapcsolatos észrevételeiket a Lakossági fórumon személyesen, vagy jelen Felhívástól számítva a Lakossági Fórum időpontját követően még 8 napig,

2018. november 9-ig

a polgármester nevére címzett levélben (2500 Esztergom, Széchenyi tér 1.), vagy elektronikus úton a varoshaza@esztergom.hu e-mail címre megküldve tehetik meg.

 

2018. 10. 20. 12:37

Nem tudom milyen partnerségi egyeztetés az (melybe beleszámít a 4 napos hosszú hétvége), amelyre csak 8 napot ad a Városháza!

Azért sem étem ezt a 8 napos időtávot, mivel költségeket nem kímélve (lásd főépítészi kabinet több mint 1 milliárdos költségvetését az elmúlt években) a városháza "szakemberei" önmaguknak 3-4 évet adtak erre a helyi építési szabályzatra.

Gondolom a 8 napos "partnerségi egyeztetés" az esztergomi polgárságnak szól, hátha van véleménye a város jövőjét és fejlődését alapokban meghatározó Helyi Építési Szabályzásról.

Az eddig átnézett anyagokból (melyet feltettek a Városháza honlapjára) nem látom azt a 3-4 éves munkát, amit állítólag beletettek a "szakemberek". Pedig a főépítészünk anno elmondta, hogy városunkban a gyötrelmek évei következnek - mely igaz is volt. Viszont azt nem mondta, hogy a végén katarzis sem lesz...!

Csak kiemelnék lakossági szemszögből pár fontosabb területet, mely 15 - 20 éve várja rendezését - ahol az esztergomi lakosság jelentős része éli mindennapjait: Kettőspince, Döbönkút, Forrástó környéke...

Tétényi Éva működésével pont azért voltam elégedetlen, mert városfejlesztési szakmérnökként nem rendezte Meggyes Tamás örökségét (igaz annak kialakítója volt főépítészként)...

Ez a szabályzás Meggyes 2.0...!!!

Tényleg ezt szeretné Esztergom polgársága???