Bezár az esztergomi MKB fiók is
Gazdaság
2018. okt. 2.

<p>November 30-i dátummal bezár az esztergomi MKB kirendeltség a Bajcsy-Zsilinszky utcán <span> - közölte a bank az MTI-vel. Az esztergomi és másik 14 bankfiók bezárása két ütemben történik meg.</span></p>

Azt, hogy fiókokat tervez bezárni a Mészáros Lőrinc cégbirodalmához tartozó bank, azt már a múlt héten tudni lehetett, de most már azt is közölte az MKB, hogy mely fiókok szűnnek meg a közeljövőben. 

A közlemény szerint a bank költséghatékonyságának javítása, valamint a fenntartható nyereséges működésének érdekében alakítja át fiókhálózatát. Az MKB az érintett munkatársainak kétharmadát tovább foglalkoztatja.

  • Október 31-i hatállyal megszűnik az MKB váci, solymári, tatai, kalocsai bankfiókja, valamint a budapesti Allee és a szegedi Árkád üzletközpontokban lévő egység.
  • November 30-i hatállyal a bank bezárja Budapesten a Westend és a Türr István utcai fiókját, továbbá a balatonfüredi, az esztergomi, a keszthelyi, a balassagyarmati, a hatvani, a kazincbarcikai és az orosházi fiókját.

A megszüntetésre kerülő fiókokban számlát vezető ügyfeleit a bank tájékoztatja a szükséges tudnivalókról. Az MKB többségi tulajdonosa a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő  Konzum Befektetési Alapkezelő.

Az esztergomi MKB bankfiók legutóbb tavaly került be az országos sajtóba: akkor arról cikkeztek, hogy kockázati tőkealap pénzéből vásárolta meg az épületet egy cég, mint hosszútávú jó befektetést, mivel az ingatlanban az MKB Bankkal megkötött bérleti szerződések hosszú távra szólnak, 2025-2028 után járnak le.

 

(forrás)