Hol vesznek alkoholt az esztergomi hajléktalanok?

Hol vesznek alkoholt az esztergomi hajléktalanok?

2018. 08. 31. 10:13

Esztergomban kezd egyre komolyabb konfliktusokhoz vezetni az elharapózott hajléktalanprobléma. Tegnap egy olyan kép került fel a Facebookra ami a Rákóczi téri padokon szétkent emberi fekáliát dokumentálja. Felmerült a kérdés, miért és hogyan jutnak ezek az emberek az alkoholhoz?

A képhez érkezett kommentek között merült fel az az állítás, hogy a hajléktalanok egyik fő alkoholforrását azok a 18 év alatti fiatalok jelentik, akik a belvárosban vásároltatnak maguknak is ezekkel az emberekkel alkoholt, vagy a dohányboltokban cigarettát. Felmerül a kérdés - nem tudjuk-e mi esztergomi, belvárosi lakosok elérni azt, hogy ezeket az embereket ne szolgálják ki alkohollal és cigarettával a belvárosi boltok? Sajnos nem bűncselekmény és nem szabálysértés az, ha ezek az emberek 18 éven aluliaknak alkoholt, cigarettát adnak, és az így nyújtott "szolgáltatásként" nekik is jut, ez ellen sem a rendőrség, sem a közterületfelügyelet nem tud fellépni.

Úgy gondolom a civil kurázsi, a polgárok ereje képes lehet arra, hogy megszüntesse ezt a problémát. Ha mi kijelentjük, hogy nem vásárolunk olyan helyen, ami alkohollal szolgálja ki a belvárost összemocskoló  embereket, ezek a boltok előbb-utóbb lehúzhatják a rolót. Nem gondolom, hogy létezik olyan jogvédő szervezet amelyiknek problémája lenne azzal, hogy limitálni akarjuk a fiatalkorúak alkoholszerzési megoldásaiban segédkező lumpen elemek jogait.

kép: facebook

2018. 09. 02. 12:56

Engem nem az érdekel, hogy HOL, hanem hogy MIBŐL!?
Tudtommal jövedelmük (legalábbis munkahelyi!) nincs, akkor honnan van rá pénzük?

Pedig lépten-nyomon azt hallani a rádióban, tv híradóban, hogy KEVÉS a munkaerő, főleg segédmunkások terén...
Na kedves hajléktalanok!
Lehet menni a Munkaügyre betanított munkási állásért, van dögivel! (Lásd: reklámújságok!)
CSAK egy kis könnyű tesztet kéne tudni kitölteni, de úgy hallottam, hogy sajnos EZ SEM MEGY mindenkinek!
Van, akinek gondja van még a 2x2-vel is!:(((
Hááááát, így bizony tényleg nem megyen a munkahelyre találás!

Csak halkan jegyzem meg, hogy egy ilyen "túlművelt" fazon hogy tud szavazni?!:(((