Miért ne Esztergom profitáljon az új egyetemi képzésből?

Miért ne Esztergom profitáljon az új egyetemi képzésből?

2018. 07. 26. 20:13

A mai napon robbantotta a bombahírt az MTI: az Indiana állambeli Notre Dame Egyetem közös képzést indít a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel. Budapesten. De miért nem Esztergomban? 

Az indianai Notre Dame Egyetem indíthat képzéseket 2019 szeptemberétől - az első hírek szerint - a magyar fővárosban. Vegyészmérnöki, építőmérnöki és mechatronikai szakok lesznek elérhetők.

Esztergomnak már többször ígéretet tett a kormánypárt arra, hogy egyetemi szintű képzés fog folyni a városban: egy évtizeden át tábla is hirdette minden főút mentén ezt az ígéretet. Mégis, a város felsőoktatása csak lefelé épült ezekben az években.

Olyan nagy kérés lenne Esztergomtól, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem amerikai diplomát is adó közös képzésének elhelyezésekor ne automatikusan a fővárosi vízfejet növelje a kormányzat, hanem adjon egy esélyt betartani egy évtizedes ígéretet? Nem hiszem.

Adott hát az újabb feladat a körzet és a város képviselőjének. Sürgősen meg kell győzni a külügyminisztert, hogy ne Budapestre, hanem Esztergomba hozza a kormányzat az Indiana állambeli Notre Dame University közös képzését a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel. Úgyis ott van a héten Tusványoson mindenki, aki ebben az ügyben is dönthet.

 

Még nincsenek kommentek :(