Új, esztergomi kötődésű podcast jelent meg az interneten
Kultúra
2018. júl. 16.

<p>Az esztergomi belvárosi élet egyik ismert szereplője, Szénégető Richárd, alias Ric$, saját podcastjet indított a Ric$Cast néven.</p>

Korábban, az újságíró iskola elvégzése után nem sokkal volt szerencsém belekóstolni a rádiózásba és nem tagadom: nagyon élveztem! Sajnos az a műsor kifulladt és mivel én ott csak „állandó vendég” voltam, nem volt lehetőségem egyedül továbbvinni. Ekkor jöttek a videó-interjúk, ezeket azonban sajnos megfelelő minőségben elkészíteni nagyon költséges és időigényes, így bő két éve szinte teljesen felhagytam vele, de éreztem, hogy jó lenne valami helyette. Tavaly rákaptam Sixx-ék podcastjeire az Indexen, ami aztán húzta magával a többi hazait is, és azonnal jött az ötlet: ez az! Ezt kell csinálnom! Bozsó-t nem volt túl nehéz rábeszélnem, de a Sportalsó Podcasten felül akartam egy saját adást is, ahol nem feltétlenül csak a zenéről lesz szó. Sőt, ha jobban belegondolok, jelenleg alig van tervben zenei témájú adás!

Az első műsor a kötelező olvasmányok témakörét járta körbe, abból az aspektusból, vajon kellenek-e újak, vagy jók a régiek. Két vendége: Tarrósi Bálint, a Műszaki Könyvkiadó és az esztergomi Babits könyvesbolt munkatársa, és Soós Tibor, alias T. R. Salty középiskolai magyar-történelem szakos tanár,  több regény szerzője.

 

A második adásnak pedig szomorú apropója van, ami nem más, mint Vinnie Paul hirtelen halála. Ennek kapcsán beszélgetett két vendégével, Kovács Péterrel, aki a Marthy Dharma, a Tarantino Connctions és a CA/CD gitárosa, illetve Vígh Lászlóval, aki Groove Art-ban és a Life is marrow-ban játszott korábban, jelenleg pedig a Prímás Pince étterem séfje. Természetesen szóba került Dimebag Darrell, a Pantera, a Down, a Hellyeah és persze a Rebel Meets Rebel is!

A hamarosan érkező, harmadik adásban tovább boncolgatják a kötelező olvasmányokat és az ifjúsági irodalomról, illetve az ifjúság olvasási szokásairól is szó esik majd. A téma megfejtésében ismét Tarrósi Bálint segít, de ezúttal Tibor helyett Kovács Attila, alias Holden Rose, aki több ifjúsági regény írója és az elmúlt egy évben 10 000 gyermeknek tartott előadást az olvasásról!

Minden elfogultság nélkül mondom: érdemes rászánni az időt ezekre az adásokra és meghallgatni őket! Egyrészt a „producer úr”, vagyis Pataki László, a Szépülő Városközpont, az Autoharps és még megannyi zenekar tagja, végig odafigyelt, hogy ne legyen unalmas egyik adás sem, másrészt pedig szerintem abszolút segítenek egy kicsit kiszakadni a hétköznapokból! Jó szórakozást mindenkinek!

(forrás)