Csizma az arcban

Csizma az arcban

2018. 07. 04. 12:33

Van, aki előre látja a jövőt vagy legalábbis érzi, hogy mi fog történni. Ismerőseim közül többen mondták valami ilyenféle képesség birtokában vagyok, sokkal jobban látom át a jövőt, mint az átlagemberek.  Ráadásul olyan felhatalmazással sem rendelkezem amivel belelátnék bizottságok titkos döntéseibe, amit megelőzött a politikusok és strómanok háttér susmusai. Nem vagyok ott a futballpályák díszpáholyaiban, nem bratyizok miniszerekkel, államtitkárokkal, nem vagyok sem Hernádi Zsolt, sem Kiss-Rigó László embere, sőt, még a nyergesújfalui országgyűlési képviselő seggét sem nyalom.

George Orwell  azt vallotta, hogy ha elakarod képzelni a jövőt, képzelj el egy csizmát, amely örökké egy emberi arcon tapos. Lefordítva azt jelenti: jobb lesz, ha befogod a pofádat és tűröd amit uraid és parancsolóid megkérdezésed nélkül rád erőltetnek! Úgyis ők taposnak és fogják be a csuszalesődet holnap is! Kussolj! Nem érted?

Esztergom, Kovácsi lakótelep, Csalamádé városrész. 

Kérdezte valaki tőlünk itt a vasútállomás környékén, hogy nekünk mi a jó, mit szeretnénk? Állt elénk olyan választott tisztségviselő, hivatali ember, aki szerette volna képviselni valóban érdekeinket? Életünket, életterünket, annak minőségét, mindenféle demagógia nélkül, van olyan, aki szerette volna jobbá tenni? (Nem műfüves pályára gondolok közvetlenül az ablakok alatt, vagy új padokra és parkoló térkövezésére.) 

Azt mondják (akik nem itt élnek), nem igaz, hogy nem bírjuk ki azt a "1-2 hónapot", ami az intermodális beruházással jár. Vállaltuk a kellemetlenséget, meg különben sem kellett volna ide költöznünk. 
Anyukádat! Ilyen "1-2" években mérhető hosszú hónapot minden nagyokosnak az ablaka alá és gondolkodjál már el, mi jön utána?  Látod a kész hatását? Meggyes Tamás (Fidesz) ex-pm már lemondott rólunk, amikor nem csatlakozott az országos panelfelújítási programhoz, ezzel büntetve az esztergomi "panelprolikat".
Esztergom egyharmada panel lakásban lakik, de a mi sorsunk a Kovácsi lakótelepen a legrosszabb, mert a városvezetés mindig is a baloldali, vörös Sárisáp, Annavölgy, Dorog nyúlvány meghosszabbodását látta bennünk. Büntettek is 1990 óta ezért, most meg főleg!

A különbség, hogy most jónak állítják be a számunkra rosszat, a szép új sárga vasútállomás-és amit hozzá kapunk- nem fog idő előtti halált okozni?

Olyan következményei lesznek az intermodálisnak, amelyek ma beláthatatlanok, de a gondolkodó embernek beszélni kell róla. Látom, hogy kocsma-kocsma hátán fog nyílni, látom a több-száz dübörgő buszt, a bűnözést, a belvárosból kiszoruló hajléktalanokat, az elviselhetetlen nappali és éjszakai zaj és levegő szennyezést, a külvárosi békés jelleg zavaros belvárosivá válását, az éleződő szociológiai és életkor ellentéteket, amelyek beláthatatlan következményekkel fognak járni. A buszmegállóval szemben a parkban nem nyugdíjasok és kismamák fognak békésen ülni, pihenni, mert park sem lesz. Lassan eltűnik minden zöld, ahogy a Magvető park.  Majd helyette lesz üzletsor, pub, pizzázó, persze a "mi igényeinket" kielégítve. Jön a multi buldózer a politikával összefonódva és átrendezi a mi ÉLETÜNKET.

Félek! Féltek!...
Az utolsó pillanat után vagyunk.

Kovács Géza

Még nincsenek kommentek :(