Esztergom legrosszindulatúbb időszakát megidéző helyreigazítási kérést kapott az IGOM

Esztergom legrosszindulatúbb időszakát megidéző helyreigazítási kérést kapott az IGOM

2018. 06. 13. 8:16

A jegyző és az alpolgármester által szignált levél hemzseg a jogi és ténybeli furcsaságoktól - egyértelműen véleményeket akar helyreigazíttatni. 

Ezzel a lépéssel a 2014 óta regnáló esztergomi városvezetés egy újabb mérföldköven lépett túl abban a mélyrepülésben, amibe a kezdeti néhány hónapos pozitív időszak után belekezdett.

Mikor értik már meg a helyi politikusaink és az őket kiszolgáló csinovnyik had, hogy nem az a módja a politikai vitának, hogy erőpozícióból követeléseket fogalmaznak meg? Véleményekkel szemben vitatkozni kell, de diktálni nem lehet. Elképzelhető, hogy azt sem fogják fel, hogy amiben részt vesznek az egy politikai vita?

Lehet kérni az ellenvéleménynek is helyet ott, ahol az eredeti vélemény megjelent, lehet azt szépen, olvashatóan, érthetően megfogalmazni, lehet verbális harcot folytatni az olvasók agyában az igazság bajnokának szerepéért. Ez lenne a normális, ez lenne PR szempontból az egyetlen működőképes történet. Ehelyett megfogalmaz egy szerencsétlen, jobb sorsa érdemes jogász egy béna helyreigazításkérést, amit természetesen - mivel tényleg béna - a híroldal büszkén kitűz a címlapjára, mintha kitüntetést kapott volna: nézzétek, releváns vagyok, velem foglalkoznak munkaidőben, közpénzen, validálják a létezésem és a véleményemet tényként (!) veszik. És be is indul a dopaminfüggőséget okozó mirigyműködés.

Tisztelt jegyző úr, alpolgármester úr: tessék felismerni, hogy Önöket zárójelbe kívánják tenni. Már elvették a sajtójukat, már Völner úr is rosszakat beszél magukról az RTVE-n a város által támogatott TV adásban, a Fidesz-frakció vezetője  is ugyanilyen kritikákat fogalmaz meg - nyilván haloványabban - mint az IGOM harsányan. A kesztyű felvétele ebben a helyzetben nem az, hogy helyreigazítást kérünk az egységfront legkisebbnek tűnő szereplőjétől: a függetlennek látszó, de valahogy mégis a Völner+frakció kottájából éneklő újságtól.

Ez csak pótcselekvés.

Még nincsenek kommentek :(