Térségünk képviselője lett a gránitszilárdságú alaptörvény újabb módosításának arca a Magyar Hírlapban
Bulvár
2018. máj. 31.

<p>Az interjú figyelemreméltó mondata, hogy a Fidesz nyergesújfalui államtitkára szerint hiába költött milliárdokat az állam a propagandára, az emberek még mindig nem értik, hogy a CEU és Közép-Európai Egyetem nem egy intézmény, hanem kettő. </p>

A cikkről az MTI is beszámolt, méghozzá így: 

Az Országgyűléshez benyújtott alaptörvény-módosításnak a bevándorlással kapcsolatban az az egyik fontos eleme, hogy a magyar parlament hozzájárulása nélkül nem lehet dönteni ilyen kérdésben, nem határozhatják meg mások, hogy ki éljen az országunkban – jelentette ki a Magyar Hírlapnak adott interjúban Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Leszögezte: a legfontosabb cél az ország szuverenitásának a védelme.

A menekültügyi eljáráshoz és a genfi egyezményhez kapcsolódva pedig az jelenik majd meg az alaptörvényben, hogy hazánk csak első biztonságos országként hajlandó menedéket adni. „Azaz nem vállaljuk így át más országok ilyen irányú kötelezettségét” – fogalmazott Völner Pál az interjúban.

Magyarra fordítva: Magyarország ezen módosítás következtében csak az Ausztriában, Szlovákiában, Ukrajnában, Romániában, Szerbiában és Horvátországban kitörő menekültügyi helyzet esetén lesz hajlandó befogadni menekülteket. Természetesen ezek alapján az is borítékolható, hogy más országoktól sem fogja Magyarország elvárni, hogy egy konfliktus esetén a Magyarország területére beáramló akár sokszázezer-millió szomszédos nem-biztonságos országból származó menekülteket átvegye tőlünk. Az ilyen dolog ugyanis kölcsönös: ha vészhelyzetben mi nem segítünk más országoknak teljesíteni a humanitárius kötelességüket, akkor mi milyen alapon várnánk el majd ezt ha mi kerülünk hasonló helyzetbe?

Az interjú még a szokásos sorosozással folytatódik - akit még ez motivál vagy érdekel, bármelyik propagandaoldalon elolvashatja, mi itt nem pazarolnánk a tárolására biteket.

 

(forrás)