Eredetileg 11 milliárdra tervezték - 7,8 milliárd teljesült
Közélet
2018. máj. 22.

<p>A 2017-es év költségvetésének zárszámadásáról is szavazni fognak a képviselők csütörtökön. Ha a tervezett költségvetés teljesülésének aránya alapján osztályoznánk a városvezetést, nagyon nehezen görbülne elégségessé az osztályzat.</p>

A különbség fő oka, hogy bár közel 2,2 milliárd forint értékben tervezett értékesíteni ingatlant az önkormányzat,  csak 104 millió forint értékben sikerült ezt összehozni. 

A kiadási oldalnak az elmaradt bevételeket egész szépen sikerült kompenzálnia: a teljes, közel 700 milliós céltartalék nem lett elköltve, és az eredetileg betervezett 4,7 milliárd forintnyi felújítási keretből is csak 1,5 milliárdot költött el az önkormányzat. Az 1,3 milliárdos beruházási keretből  695 milliót költöttünk el és a beruházási céltartalék 600 milliós összege is megmaradt. Sajnos olyan beruházások is elmaradtak, amik sokaknak adhattak volna esélyt: önkormányzati tulajdonú lakások felújítására például 635 millió forint volt betervezve, amit először lecsökkentettek 300 millióra amiből végül 40 millió sem teljesült.

A költségvetés eleve 3 milliárd forint feletti maradvánnyal gazdálkodott az előző évekből - a számok alapján ez a vagyontömeg tavaly sem csökkent, és a 2018-as költségvetést is egy ekkora felhalmozott tartalékkal kezdte az önkormányzat. 

Itt kedvére böngészheti a beszámoló sorait: link

(forrás)