Cserép: Völner mögé bújik a vita elől Vadai
Közélet
2018. márc. 25.

<p>A körzet független képviselőjelöltje osztotta meg az oldalán a hírt: Vadai csak akkor hajlandó a többi jelölttel vitázni, ha Völner is eljön. Magyarul: a Budapestről idepottyantott DK-s jelölt nem hajlandó vitatkozni a körzetben<span> élő, lakó, dolgozó, vállalkozó többi jelölttel.</span></p>

Cserép János írása:

"Ma este megérkezett az utolsó elvárható válasz arra a felhívásra, amellyel nyilvános vitára hívtam a választókörzetben induló jelölteket. Vadai Ágnes csak akkor hajlandó kiállni ilyenre, ha Völner Pál is ott lesz. Ha Vadai ezt komolyan gondolná, ő maga hívta volna ki Völner Pált nyilvános vitára, tehát ez a válasz egyértelmű beismerése a magát demokratikusnak beállító, de a demokratikus vitát ezek szerint egyáltalán nem fontosnak tartó politikustól arra, hogy Budapestről leejtőernyőztetett jelöltként a körzetben élő, lakó, dolgozó, vállalkozó többi jelölttel nem mer egy pódiumra kiállni.

Azért is szerencsétlen ez a válasz, mert a DK ebben a körzetben egyetlen polgármesterrel és egyetlen képviselőtestületi taggal sem rendelkezik egyetlen településen sem, az egész párt beágyazottsága nulla a helyi politikába, helyi szervezetük nincs, megújulásra, fiatalok bevonzására a párt ebben a körzetben képtelen volt az elmúlt években. Egy ilyen párt ejtőernyős jelöltje támaszt feltételeket nekünk, itt lakóknak a jelöltek közti vitához. Elképesztő, arcpirító szemtelenség ez.

Korábban Nunkovics Tibor és Munkácsy Béla már pozitívan jelzett vissza - nekik köszönöm, hogy vállalnák programjaink, személyiségeink, komolyságunk, felkészültségünk összemérését és a nyilvános megmérettetést a körzet lakossága előtt. A holnapi napon felveszem a kapcsolatot velük, hogy Vadai nélkül is vállalják-e a vitát. Személyes véleményem, hogy nem veszítenek sokat a körzet választópolgárai azzal, ha a DK jelöltje nem jön el erre."

 

Vadai Ágnes levele:

"Tisztelt Cserép János!

Az egész ország előtt ismert, hogy a demokratikus ellenzék tagjaként nekem is az a célom, hogy április 8-án legyőzzük a jelenlegi kormánypártokat, és után megkezdjük Orbán gyűlöletrendszerének lebontását. Az elmúlt 8 évben Komárom-Esztergom megye 2. számú választókerületének képviselője, Dr. Völner Pál valamennyi, a magyar polgárokat hátrányosan érintő döntést támogatott, lelkesen építette Orbán rendszerét, szemet hunyt a miniszterelnök vejének, családjának és barátainak tisztességtelen vagyongyarapodása felett. Világosabban fogalmazok: Együtt lopták meg a magyarokat.

Ebben a helyzetben a legfőbb célom, hogy közös erővel legyőzzük az orbáni rendszer helyi képviselőjét. Nekem vele van a legnagyobb vitám. Őt szeretném szembesíteni az ellopott magán-nyugdíjpénztári vagyonnal, a trafik és föld mutyival, a vegetáló magyar egészségüggyel, a tönkretett iskolákkal, a végletekig megfélemlített emberekkel.
Több videóban és üzenetben felhívtam az ő figyelmét is az esztergomi kórház helyzetére, a dorogi egészségügy tönkretételére, az életveszélyes vagy megígért, de soha meg nem épült utakra vagy éppen Esztergom torzóira.

A vita akkor tud teljes lenni, ha azon minden érdemi politikai szereplő ott van. Különösen az, aki az elmúlt 8 évben lelkesen támogatta ezt a rendszert, hiszen akkor végre lenne lehetőség őt szembesíteni mindazzal, amihez a térség országgyűlési képviselőjeként asszisztált.

Jelezni szeretném Önnek továbbá, hogy a megadott időpontokban előre lekötött programjaim vannak, de amennyiben minden politikai szereplő kész rá, akkor a választások hetében nyitott vagyok egy többpárti, de mindenképpen Fidesz részvétellel zajló vitára.

Április 3-án 17:00 órától Dobrev Klára lesz a vendégem Nyergesújfalun, míg április 6-án 16:00 órától Budapesten tartja a Demokratikus Koalíció kampányzáró rendezvényét, amelyekre minden érdeklődőt szeretettel meghívok. Értelemszerűen ezek a napok számomra nem alkalmasak.

Kérem, hogy ahogyan a megkeresést, úgy válaszomat is szíveskedjen megosztani hivatalos facebook oldalán.

Üdvözlettel:

Dr. Vadai Ágnes"

(forrás)