Cserép: Völner mögé bújik a vita elől Vadai

Cserép: Völner mögé bújik a vita elől Vadai

2018. 03. 25. 21:56

A körzet független képviselőjelöltje osztotta meg az oldalán a hírt: Vadai csak akkor hajlandó a többi jelölttel vitázni, ha Völner is eljön. Magyarul: a Budapestről idepottyantott DK-s jelölt nem hajlandó vitatkozni a körzetben élő, lakó, dolgozó, vállalkozó többi jelölttel.

Cserép János írása:

"Ma este megérkezett az utolsó elvárható válasz arra a felhívásra, amellyel nyilvános vitára hívtam a választókörzetben induló jelölteket. Vadai Ágnes csak akkor hajlandó kiállni ilyenre, ha Völner Pál is ott lesz. Ha Vadai ezt komolyan gondolná, ő maga hívta volna ki Völner Pált nyilvános vitára, tehát ez a válasz egyértelmű beismerése a magát demokratikusnak beállító, de a demokratikus vitát ezek szerint egyáltalán nem fontosnak tartó politikustól arra, hogy Budapestről leejtőernyőztetett jelöltként a körzetben élő, lakó, dolgozó, vállalkozó többi jelölttel nem mer egy pódiumra kiállni.

Azért is szerencsétlen ez a válasz, mert a DK ebben a körzetben egyetlen polgármesterrel és egyetlen képviselőtestületi taggal sem rendelkezik egyetlen településen sem, az egész párt beágyazottsága nulla a helyi politikába, helyi szervezetük nincs, megújulásra, fiatalok bevonzására a párt ebben a körzetben képtelen volt az elmúlt években. Egy ilyen párt ejtőernyős jelöltje támaszt feltételeket nekünk, itt lakóknak a jelöltek közti vitához. Elképesztő, arcpirító szemtelenség ez.

Korábban Nunkovics Tibor és Munkácsy Béla már pozitívan jelzett vissza - nekik köszönöm, hogy vállalnák programjaink, személyiségeink, komolyságunk, felkészültségünk összemérését és a nyilvános megmérettetést a körzet lakossága előtt. A holnapi napon felveszem a kapcsolatot velük, hogy Vadai nélkül is vállalják-e a vitát. Személyes véleményem, hogy nem veszítenek sokat a körzet választópolgárai azzal, ha a DK jelöltje nem jön el erre."

 

Vadai Ágnes levele:

"Tisztelt Cserép János!

Az egész ország előtt ismert, hogy a demokratikus ellenzék tagjaként nekem is az a célom, hogy április 8-án legyőzzük a jelenlegi kormánypártokat, és után megkezdjük Orbán gyűlöletrendszerének lebontását. Az elmúlt 8 évben Komárom-Esztergom megye 2. számú választókerületének képviselője, Dr. Völner Pál valamennyi, a magyar polgárokat hátrányosan érintő döntést támogatott, lelkesen építette Orbán rendszerét, szemet hunyt a miniszterelnök vejének, családjának és barátainak tisztességtelen vagyongyarapodása felett. Világosabban fogalmazok: Együtt lopták meg a magyarokat.

Ebben a helyzetben a legfőbb célom, hogy közös erővel legyőzzük az orbáni rendszer helyi képviselőjét. Nekem vele van a legnagyobb vitám. Őt szeretném szembesíteni az ellopott magán-nyugdíjpénztári vagyonnal, a trafik és föld mutyival, a vegetáló magyar egészségüggyel, a tönkretett iskolákkal, a végletekig megfélemlített emberekkel.
Több videóban és üzenetben felhívtam az ő figyelmét is az esztergomi kórház helyzetére, a dorogi egészségügy tönkretételére, az életveszélyes vagy megígért, de soha meg nem épült utakra vagy éppen Esztergom torzóira.

A vita akkor tud teljes lenni, ha azon minden érdemi politikai szereplő ott van. Különösen az, aki az elmúlt 8 évben lelkesen támogatta ezt a rendszert, hiszen akkor végre lenne lehetőség őt szembesíteni mindazzal, amihez a térség országgyűlési képviselőjeként asszisztált.

Jelezni szeretném Önnek továbbá, hogy a megadott időpontokban előre lekötött programjaim vannak, de amennyiben minden politikai szereplő kész rá, akkor a választások hetében nyitott vagyok egy többpárti, de mindenképpen Fidesz részvétellel zajló vitára.

Április 3-án 17:00 órától Dobrev Klára lesz a vendégem Nyergesújfalun, míg április 6-án 16:00 órától Budapesten tartja a Demokratikus Koalíció kampányzáró rendezvényét, amelyekre minden érdeklődőt szeretettel meghívok. Értelemszerűen ezek a napok számomra nem alkalmasak.

Kérem, hogy ahogyan a megkeresést, úgy válaszomat is szíveskedjen megosztani hivatalos facebook oldalán.

Üdvözlettel:

Dr. Vadai Ágnes"

2018. 04. 07. 10:37

NA eeeegen... Erre (is) elmondható, hogy:
- De Jure (a jogi helyzet szerint): törvényes helyzet, tehát etikus!
- De Facto (tények felől nézve): átlagemberi nézet felől ETIKÁTLAN /mondhatnám azt is: POFÁTLAN HASZONSZERZÉS!/!!! :((( 

Én gyakran szoktam "sarkítani": MI LENNE, HA MINDENKI EZT CSINÁLNÁ?!:(((

Ezek a "kéretlen" bejelentkezők soha egyetlen fillérrel sem járultak hozzá az országunk nyugdíjalapjához!
ROSSZ törvény, elavult törvény, el KELL törölni!!!

Szerintem az lenne a helyes törvény, ha mindenki onnan, abból az országból kapná a nyugdíját, ahol befizette annó a járulékot, akkor is, ha ez TÖBB országot is jelentene, akkor időarányosan kapjon az adott országokból.
Lehet, hogy bonyolultabb, de igazságosabb, az biztos!


2018. 04. 07. 7:24

Magyarországon kell lakcím ehhez a SZU-s nyugdíjtrükkhöz - a határ mentén ez komoly biznisz lehet pár embernek. Csak gondold el, ha a ház tulajdonos esetleg csak egy 5%-ot kap a 200 oda bejelentett  ember nyugdíjából havonta...

2018. 04. 05. 20:10

Bizonyára így volt, ha mondod, én erről nem hallottam...
Azonban nem hinném, hogy a SZU-val annó olyan megállapodás jött volna létre, hogy SZÁZAN is bejelentkezhetnek egy házba (főleg a már eldózeroltba!).
Valószínűleg CSAK a nyugdíjra vonatkozhatott, ugyanis jómagam is nyugdíjaztam 2004-ben olyan volt grúziai származású zenetanáromat, akinek BE KELLETT SZÁMÍTANOM a munkaviszonyaiba a SZU-ban töltött tanítási éveit is.
(Bevallom, fogcsikorgatva tettem meg, de a törvény az törvény addig, míg vissza nem vonják...).

 

2018. 04. 05. 12:54

Ezt éppen Gyurcsányék dobták be a köztudatba pár hónapja, és valóban több, mint furcsa a történet. Valami nagyon régi, még a Szovjetunióval kötött szerződés az alap probléma, amit rég fel kellett volna már mondani. 

2018. 04. 04. 22:56

Az este ráakadtam egy hírre, ami alaposan felháborított:
https://444.hu/2018/04/04/az-ukran-hatarnal-rengeteg-hazba-tobb-tucatnyi-szavazopolgart-jelentettek-be-de-a-helyiek-sosem-lattak-oket
Idézek kicsit az írásból:

"... van olyan családi ház, ahová száznál is több ukrán-magyar kettős állampolgár jelentkezett be, pedig sosem látta őket senki. A környékbeliek szerint ezek a „lakók” a vasárnapi választáson szavazni fognak.

 

Magyar Sándorné Fidesz-KDNP-s polgármester, aki 22 éve vezeti a falut, nem volt hajlandó nyilatkozni semmiről sem. Azt sem mondta el, miért nem nyilatkozik.

A helyiek szerint a kettős állampolgárok az EU-s munkalehetőségek és a magasabb nyugdíj miatt járnak jól az ilyen fiktív lakcím-bejelentések után, de sok helyi szerint szavazni is elmennek."
...........

Hát ha ez a hír tényleg igaz, akkor valóban BRUTÁLIS! :(((
Ennyire nem bízik a kormánypárt az eddig biztosnak hitt választóiban?!...
SZÁNALMAS ez az erőlködés! :(((
Ha valóban ilyen TÖRVÉNYTELEN módszereket vetnek be, nem csoda, ha a fél világ (már ha egyáltalán tudnak Magyarországról ennyien) rajtunk, magyarokon röhög!2018. 04. 04. 21:42

Kedves Holdfény!

 

Egyébként Te meg ne oktass ki engem!

Nem oktattalak ki, csupán rávilágítottam néhány tévedésedre. Ha nem bírod a kritikát, akkor ne kezdj vitatkozni! Egyébként meg ki vagy Te, hogy nem lehetne kioktatni?

 

És még az, hogy a fél világ rajtunk röhög! :(((

Ez tényleg  nem túl szívderítő. Ha meg nem sértlek, a "rajtunk" ebben az esetben inkább "rajtatok"...  Kiket kell a fél világ alatt érteni?

 

2018. 04. 04. 14:53

És még az, hogy a fél világ rajtunk röhög! :(((

Ez lemaradt az idézetedből, pedig ITT a lényeg!
Egyébként Te meg ne oktass ki engem! Pont.

Pont. "0" dimenzió: 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dimenzi%C3%B3

2018. 04. 04. 14:31

Kedves Holdfény!

Miféle döntési joga van annak, aki képtelen letenni a 8 általánost?!

Tudod, vannak mindenféle állampolgári jogok... Bármennyire is nem tetszik ez néhány baloldalinak.

 

Ki vagy TE, hogy tolerálsz lusta, primitív embereket,

"Vagyok, mint minden ember..."   Még sem lehet halomra gyilkolni az analfabétákat! :)

 

és engem meg lerasszistázol?!

Ne csúsztass!  Nem rasszistáztalak le. Egészen egyszerűen  kérdeztem valamit! Tudod, ha egy mondat végén kérdőjel van, akkor az egy kérdés!  Ha rosszindulatú lennék azt írnám, hogy a szokásos baloldali válasz egy kérdésre amit írtál, vagyis:

1.  nem válasz a kérdésre

2  azonnal megvádoljuk valamivel a kérdezőt, mert amit kérdez kényelmetlen

 

Miféle elgondolásból nevezed "elitistának" azt, aki megkövetelne egy műveltségi minimumot?!
Hogy képzeled ezt?!:(((

Tudod, az analfabétához (" egy majdnem analfabéta igenis maradjon távol az úrnától!")  képest már elit, aki írni és olvasni is tud! 

 

Szóval az alapműveltség nem fontos, CSAK A PÉNZ?!
Mi ez, heeeee? Kasztrendszer magyarkodó módra?!
Komolyan mondom, MEGÁLL AZ ESZEM, kedves "nyelvész úr"!:((("

Ne keverd össze a szezont a fazonnal. A cenzus, nem kasztrendszer. Adott időszakonként megvizsgálják/megvizsgálnák a jövedelmi helyzetet, és változhat a besorolás, ezzel együtt a szvazat értéke!

Általában a műveltség fontos, de azért semmit sem kapsz a közértben.

 

Valamint szánom-bánom, hogy csalódást kell okozzak, de ISMEREM a "szánalmas" kifejezés jelentését, s tudom, hogy akik használják, azok nem szánnak senkit saját magukon kívül! ...

Akkor fuss neki még egyszer!  Szerintem ugyanis aki tudja, hogy mit jelent a 'szánalmas' az nem írja le a következőket:

Szánalmasnak meg egész más a szánalmas, nem az, amiről írsz!
Hanem az, hogy egy senkiházi 2002 óta (!) képes volt ketté szakajtani egy országot, barátságokat, rokonokat, még házasságokat is! EZ a szánalmas!

2018. 04. 04. 0:09

Kedves Kopasz!

Egy szóval se írtam, hogy nem megyek szavazni. Még betegen is voltam egyszer, bejött értem a kórházba a férjem...

A nyolc általánossal kapcsolatban meg már elég régóta ezen a véleményen vagyok, és igencsak sokak álltak mellém az évek folyamán a véleményemben. Mert azért már megbocsáss, de mégiscsak a XXI. században vagyunk, s szerintem igencsak kellene egy alapműveltségi minimum a szavazati joghoz. Még jó, hogy úgy látom helyesnek, hogy egy majdnem analfabéta igenis maradjon távol az úrnától!
Jog? Miféle döntési joga van annak, aki képtelen letenni a 8 általánost?!
Ki vagy TE, hogy tolerálsz lusta, primitív embereket, akiknek ezer módjuk lett volna - és ingyen! - megszerezni az általános iskolai végzettséget, és engem meg lerasszistázol?! Miféle elgondolásból nevezed "elitistának" azt, aki megkövetelne egy műveltségi minimumot?!
Hogy képzeled ezt?!:(((


És még TE merészelted leírni EZT:

"Én, Veled ellentétben nem tenném kötelezővé a szavazást, viszont cenzust vezetnék be, és nem lennének egyenlőek a  szavazatok!  Biztosan függővé tenném a befizetett személyi jövedelem adó mértékétől függően.  (majd ha hatalomre kerülök egyszer, kidolgozom". :) )

Szóval az alapműveltség nem fontos, CSAK A PÉNZ?!
Mi ez, heeeee? Kasztrendszer magyarkodó módra?!
Komolyan mondom, MEGÁLL AZ ESZEM, kedves "nyelvész úr"!:((("

Valamint szánom-bánom, hogy csalódást kell okozzak, de ISMEREM a "szánalmas" kifejezés jelentését, s tudom, hogy akik használják, azok nem szánnak senkit saját magukon kívül! ...

És még valamit!
Hazafias Népfront:
Én ugyan nem ismertem eme apparátus tagjai közül soha senkit, de!

Próbáltál volna TE nem elmenni szavazni akkoriban, mikor ez KÖTELEZŐ volt!
SZÓVAL EZÉRT SZÚRJA AZ ORROD A SZAVAZÁS KÖTELEZŐVÉ TÉTELE!
Hisz 90 előtt az úgy volt, hogy már 11 óra felé jöttek hozzám a kis úttörők: "Tessék már jönni szavazni, mert MÁR MINDENKI VOLT!" :(((

Hoppá!
Eszembe jutott még valami: a szavazófülkében golyóstoll helyett egy 4B-s CERUZA volt, azzal kellett a KÉT jelölt közül választani! 
EZ nem lehetett véletlen, hisz a 4B-s cerka nem karcol!
Szóvá is tettem ezt, mikor leadtam a szavazólapomat, de a szavazatszedők kinevettek, s azt mondták:
- Csak nem képzeli, hogy csalunk?!
Mire én szótlanul kimentem.
   
Továbbá csak Neked: őszintén remélem, hogy SOHA sem fogsz "hatalomra kerülni"!


2018. 04. 03. 20:57

Kedves Holdfény

 

Mivel már csak pár nap van hátra, úgy látom, jobb lenne ezt a parttalan vitát abbahagynunk

Ha pontot tettél volna az "abbahgynunk" után, akkor alighanem befejeződött volna a parttalan vita. De nem zártad le, hanem folytattad.

úgysem Te, vagy én fogjuk eldönteni a végeredményt, hagyjuk ezt a pártokra.

Tévedésben vagy. Bizony Te, és néhány millió polgár (köztük én is)  döntjük el a végeredményt. A pártok meg majd a végeredmény ismeretében civakodnak...

A nyolc általánossal kapcsolatban többek vannak azonos véleményen velem, mint nem

Igen? És honnan tudod ezt ilyen biztosan?  Végeztek ilyen felmérést? Meglep, hogy baloldaliként megtagadod az általános választójogot!  Nincs ebben valamilyen  elitista rasszizmus?

Én is jóval a gengszterváltás előtt születtem, de semmi dolgom soha nem volt a HF-el

Azt hiszem erősen megromlott az emlékezeted! Ha voltál "szavazni" a rendszerváltás előtt, akkor nem is szavazhattál másra, mint a Hazafias Népfront jelöltjére! Először arra az egyetlen jelöltre aki szerepelt a listán, aztán a nyolcvanas évek második felében már kettő közül választhattál. De mind a kettő a Hazafia Népfrint jelöltje volt. Csak 88-tól történhetett meg az olyan jelölés, amikor már nem csak a Hazafias Népfrint jelölhetett. Így lett egyszer képviselő Tamás Gáspár Miklós...

Szánalmasnak meg egész más a szánalmas, nem az, amiről írsz!
Hanem az, hogy egy senkiházi 2002 óta (!) képes volt ketté szakajtani egy országot, barátságokat, rokonokat, még házasságokat is! EZ a szánalmas!

Javasolnám, hogy keresd elő az értelmező kéziszótárt, és próbáld meg értelmezni a "szánalmas" szó jelentését!

Amit Te "szánalmasnak" vélsz, az lehet felháborító, elkeserítő, szomorú, elrettentő, és még sok minden más.

 

2018. 04. 02. 23:14

Keves Kopasz!

Mivel már csak pár nap van hátra, úgy látom, jobb lenne ezt a parttalan vitát abbahagynunk, úgysem Te, vagy én fogjuk eldönteni a végeredményt, hagyjuk ezt a pártokra.
Néhány apró megjegyzés még:
A három felkiáltó jel azért van, mert felmérgeltél, nahát!
A nyolc általánossal kapcsolatban többek vannak azonos véleményen velem, mint nem.
Én is jóval a gengszterváltás előtt születtem, de semmi dolgom soha nem volt a HF-el, a marxizmus-leninizmus meg csak annyiban érdekelt, hogy megkapjam a jelest az indexembe, bár a gondolkodásmódomat is megváltoztatta, ugyanis egy idős, de remek professzor tartott előadásokat nekünk a Kossuth egyetemről.
Ettől még nem váltam komenyistává, de kapitalista elveket vallóvá sem, csupán tájékozottabbá! >o)

Szánalmasnak meg egész más a szánalmas, nem az, amiről írsz!
Hanem az, hogy egy senkiházi 2002 óta (!) képes volt ketté szakajtani egy országot, barátságokat, rokonokat, még házasságokat is! EZ a szánalmas!
És még az, hogy a fél világ rajtunk röhög! :(((

2018. 04. 01. 17:30

Úgy gondoltam, ez a vers éppen ide is illik:

https://www.youtube.com/watch?v=5UxjWISWslg
Mácsai Pál: Dicsőséges nagyurak... (Petőfi Sándor verse)

Petőfi Sándor


DICSŐSÉGES NAGYURAK...


Dicsőséges nagyurak, hát
Hogy vagytok?
Viszket-e ugy egy kicsit a
Nyakatok?
Uj divatu nyakravaló
Készül most
Számotokra... nem cifra, de
Jó szoros.


Tudjátok-e, mennyit kértünk
Titeket,
Hogy irántunk emberiek
Legyetek,
Vegyetek be az emberek
Sorába...
Rimánkodott a szegény nép,
S hiába.


Állatoknak tartottátok
A népet;
Hát ha most mint állat fizet
Tinéktek?
Ha megrohan mint vadállat
Bennetek,
S körmét, fogát véretekkel
Festi meg?


Ki a síkra a kunyhókból
Miljomok!
Kaszát, ásót, vasvillákat
Fogjatok!
Az alkalom maga magát
Kinálja,
Ütött a nagy bosszuállás
Órája!


Ezer évig híztak rajtunk
Az urak,
Most rajtok a mi kutyáink
Hízzanak!
Vasvillára velök, aztán
Szemétre,
Ott egyék a kutyák őket
Ebédre!...


Hanem még se!... atyafiak,
Megálljunk!
Legyünk jobbak, nemesebbek
Őnáluk;
Isten után legszentebb a
Nép neve:
Feleljünk meg becsülettel
Nékie.


Legyünk nagyok, amint illik
Mihozzánk,
Hogy az isten gyönyörködve
Nézzen ránk,
S örömében mindenható
Kezével
Fejeinkre örök áldást
Tetézzen.


Felejtsük az ezer éves
Kínokat,
Ha az úr most testvérének
Befogad;
Ha elveti kevélységét,
Címerit,
S teljes egyenlőségünk el-
Ismeri.


Nemes urak, ha akartok
Jőjetek,
Itt a kezünk, nyujtsátok ki
Kezetek.
Legyünk szemei mindnyájan
Egy láncnak,
Szüksége van mindnyájunkr’ aHazának.


Nem érünk rá várakozni,
Szaporán,
Ma jókor van, holnap késő
Lesz talán.
Ha bennünket még mostan is
Megvettek,
Az uristen kegyelmezzen
Tinektek!


(Pest, 1848. március 11. előtt.)

2018. 03. 30. 14:20

Kedves Holdfény!

Nincs itt semmi bűvészkedés!
Csupán csak számtan, amely még csak nem is matematika! ;o)))
10 > 9 > 8 > 7 stb.

Sajnos nem tudom követni a gondolatmenetedet! Hogyan jön ki ebből, amit korábban írtál?  "Ugyanis Te is tudod, nem a többség a többség!"   (2018.03.29. 2:02) Bár abban teljesen igazad van, hogy a "többség" nem kvantummechanika, vagy lineáris algebra, hanem az egyik legegyszerűbb reláció, amit még nyolc általános nélkül is szoktak érteni, tudni. Akinek több képviselője van a Parlamentben, annak többsége van. Ha érvényes volt a választás, akkor ennyi. Persze meg lehet magyarázni, hogy a többség valójában kisebbség, meg egyébként is...

Gyurcsány is megmagyarázta Öszödön.

 

Hanem BALOLDALI VAGYOK! ÉS PONT!!!

OK. Ha pont, akkor miért három felkiáltó jel szerepel? :)

 

Én úgy gondolom, így helyes a cselekvés-sorozat:
Mikor megkapjuk a lapokat, először VÁLASZTUNK a nevek közül, majd SZAVAZUNK X-el az általunk szimpatikusokra.
íGY MÁR MEGFELEL?;O)

Őh, nekem megfelel. Csak azért kekeckedtem, mert az ilyen vénember mint én, már nem nagyon változik. Sajnos az én első asszociációm a "szavazásra", azonnal a Hazafias Népfront, meg a munkásosztály marxista-leninista élcsapata, meg ilyenek...

 

Az meg kit érdekel, hogy Téged nem érint a vonatközlekedés (ami közvetlenül igaz lehet, de közvetve aligha -> lásd szállítás!).
És Te magad törtél lándzsát a vasút mellett! ;o)

Nyilván senkit sem érdekel, de a Budapest-Esztergom vasútvonal kapcsán Te voltál, aki "magasabb érdekekről", meg luxus vonatról írtál. Szerintem igen hasznos, hogy felújították, és félóránként indul szerelvény. Még akkor is ha Téged zavar a Gorkijnál a vasúti átjáró...

 

A szavazás kötelezővé tétele pedig szerintem egyáltalán nem függ össze a "gengszterváltás" előtti Hazafias Népfronttal, már engedelmet kérek!... Mit jössz ide ilyen lecsengett politikai apparátussal?! :(((

Szerintem meg egyértelműen összeköthető a szavazás kötelezővé tétele, a Hazafias Néprfronttal!  Azt készséggel elfogadom, hogy a  gengszterváltás utáni generációnak már nem...  de én jóval a gengszterváltás előtt születtem.

 

Én csupán azért hoztam ezt fel, mert szerintem ne apellájjon az, aki nem ment el se "választani és szavazni" -

Dejszen ezt mondom én is! :)  Bár szerintem nem is azok - keseregnek, fröcsögnek nyilvánosan, hogy nem is többség, - akik nem mentek el "választani és szavazni", hanem azok akik elmentek, szavaztak, kevésnek bizonyultak, ezért azzal nyugtatgatják önmagukat, hogy "nem is többség"...  Szerintem ez szánalmas.

 

Áldott, békés húsvéti ünnepet kívánok Neked is! 

2018. 03. 29. 22:53

Kedves Kopasz!

Nincs itt semmi bűvészkedés!
Csupán csak számtan, amely még csak nem is matematika! ;o)))
10 > 9 > 8 > 7 stb.
Jómagam meg nem vagyok "egyes - önmagát baloldalinak tituláló"! Hanem BALOLDALI VAGYOK! ÉS PONT!!! 

Ma kaptam egy rahedli politikai szórólapot, és kivétel nélkül mindben ez áll:
"SZAVAZZON A PÁRTOMRA ÉS RÁM!"
És nem az, hogy "válassza a pártomat és engem"...
Vagy:
"HA VÁLTOZÁST AKAR AZ ORSZÁGBAN, ÍGY SZAVAZZON ÁPRILIS 8-ÁN!"
De van ebben valami igazság, hisz nem is EGY cselekvésről van szó, hanem KETTŐRŐL!
És pedig:

Én úgy gondolom, így helyes a cselekvés-sorozat:
Mikor megkapjuk a lapokat, először VÁLASZTUNK a nevek közül, majd SZAVAZUNK X-el az általunk szimpatikusokra.
íGY MÁR MEGFELEL?;O)
Erről ennyit.

Az meg kit érdekel, hogy Téged nem érint a vonatközlekedés (ami közvetlenül igaz lehet, de közvetve aligha -> lásd szállítás!).
És Te magad törtél lándzsát a vasút mellett! ;o)

A szavazás kötelezővé tétele pedig szerintem egyáltalán nem függ össze a "gengszterváltás" előtti Hazafias Népfronttal, már engedelmet kérek!... Mit jössz ide ilyen lecsengett politikai apparátussal?! :(((
Én nem a 90 előtti pártállamról írtam, hanem általánosságban az állampolgári kötelességről!

AZ A HF AKKOR VOLT, most meg MOST van, ami van (vagy nincs...)!
KÖZEL 30 ÉV TELT MÁR EL! Nahát!

Én csupán azért hoztam ezt fel, mert szerintem ne apellájjon az, aki nem ment el se "választani és szavazni" - ahogy szerintem helyes a kifejezés.

Ezt írod:
"Én, Veled ellentétben nem tenném kötelezővé a szavazást, viszont cenzust vezetnék be, és nem lennének egyenlőek a  szavazatok!  Biztosan függővé tenném a befizetett személyi jövedelem adó mértékétől függően.  (majd ha hatalomre kerülök egyszer, kidolgozom. :) )"

Ezek után őszintén remélem, hogy jómagam EZT nem fogom már megérni! És sajnálni fogom a kisnyugdíjasokat, akik megérik, különösen ha már nem dolgoznak, azaz "0" ft személyi adót fizetnek be...

A választási joggal kapcsolatban (legyen neked vasárnap!) a véleményem változatlan:
Nem az anyagiaktól (adóbefizetés a kereset után, ahogy Te!) tenném függővé, hanem az iskolai végzettségtől, azaz: 
Akinek nincs meg az általános iskolai végzettsége, mely az autóvezetési jogosítvány megadásához is KÖTELEZŐ, a választási joghoz is kötelezővé tenném, elvégre a XXI. században vagyunk, és még mindig van kb. 3000 felnőtt, akik nem fejezték be a nyolc általánost, noha 18 évük (tankötelezettség) volt rá, + a levelezőn való megszerzési lehetőség!:(((
Hogyan lenne képes ilyen tanulatlan, primitív gondolkozású egyén választáskor dönteni az ország sorsáról?!
Úgy gondolom, EZ A RÉTEG AZ, amely könnyen befolyásolható és megvásárlással félrevezethető, ahogy az meg is történt már!!!
........................................................................

Egyébként:

Áldott, békés húsvéti ünnepet kívánok Neked is! 

https://www.jacquielawson.com/sendcard/preview?cont=1&hdn=2&fldCard=3415285&path=83557&pmode=init

https://www.jacquielawson.com/sendcard/preview?cont=1&hdn=0&fldCard=3480428&path=105741&pmode=init

2018. 03. 29. 17:26

Kedves Holdfény!

>Van is igazásod a mai írásodban, meg nincs is, legalábbis szerintem

Mint már írtam, az igazság lényegtelen, kizárólag azt számít, hogy kinek van többsége...

 

>Ugyanis Te is tudod, nem a többség a többség!
>Hanem a többségében elmenő szavazók többsége a többség.

Sosem fogom megérteni ezt az állandó bűvészkedést a "többség"-gel, amit egyes - önmagukat baloldalinak titulálók - művelnek. Tudomásul kellene venni, hogy a választás (és NEM a szavazás amint írod)  állampolgári jog, (NEM kötelezettség)  amivel vagy él az állampolgár, vagy nem él.  A választási eredmény azonban meghatároz(hat) bármilyen többséget, akár a baloldalnak, akár a jobboldalnak. Akár a kormányoldalnak, akár az ellenzéknek. Értelmetlennek tartom a többség relativizálását,  egy érvényes választás után!  Ez persze a vesztesek örök gumicsontja,  nyugodtan lehet rágicsálni, csak teljesen értelmetlen.

 

>Én a magam részéről újból KÖTELEZŐVÉ tenném a szavazást

Én nagyon nem szeretném ha megint kötelező lenne szavazni... esetleg megint szavathatnék a Hazafias Népfornt egyik vagy másik jelöltjére, (mert egy idő után már kettő jelölt volt) aminek megint az lenne a végeredménye, hogy a munkásosztály marxista-leninsta élcsapata (MSZMP) 99.85%-ban kapta meg a választópolgárok szavazatát.

Én, Veled ellentétben nem tenném kötelezővé a szavazást, viszont cenzust vezetnék be, és nem lennének egyenlőek a  szavazatok!  Biztosan függővé tenném a befizetett személyi jövedelem adó mértékétől függően.  (majd ha hatalomre kerülök egyszer, kidolgozom. :) )


Egy ilyen kis sepleta vasútvonal, mint a Budapest-Esztergom, semmiség mondjuk a Budapest-Záhonyihoz képest.
Ráadásul a busz szinte végig párhuamosan követi... Tehát ha úgy vesszük, nem is létkérdés! Csakhát vannak "magasabb szempontok" is...

Nem vitás, hogy a Budapest-Záhony vonal sokkal hosszabb, és több települést köt össze. A "semmiség"-gel óvatosan bánnék, mert a Budapest-Esztergom vonal mellett is emberek laknak...   Személyesen nekem nem létkérdés sem az esztergomi, sem a záhonyi vonal, de ha választhatok a busz illetve vonat között, biztosan a vonatot választom. Nem vagyunk egyformák.

Nem tudom milyen "magasabb szempontok"-ra gondolsz. Ahová nem megy vonat, az a település lassú halálra van ítélve, ahogy ezt már a hetvenes években megírták nálamnál sokkal okosabbak, amikor sorra szüntették meg a vasútvonalakat.  Mekkore marhaság volt például megszüntetni a Veszprém-Alsóörs vonalat, csak azért mert az a balfácán Pap nevü párttikár  (aki aztán önygilkos is lett a feleségével együtt) inkább a buszközlekedést preferálta.

A MÁV? Olvasd el Moldova könyvét, "Akit a mozdony füstje megcsapott",   http://dia.pool.pim.hu/html/muvek/MOLDOVA/moldova00069_kv.html  és mindjárt belátod, hogy a MÁV nem most, és nem is a rendszerváltás után ment tönkre...

 

2018. 03. 29. 2:02

Kedves Kopasz!

Van is igazásod a mai írásodban, meg nincs is, legalábbis szerintem.

Ugyanis Te is tudod, nem a többség a többség!
Hanem a többségében elmenő szavazók többsége a többség. Ez pedig - mióta nem kötelező a szavazás! - nem a szavazásra jogosultak többsége sajnos, hanem a kötelességtudó állampolgároké, plusz az elvakultságból szavazók többsége.

Én a magam részéről újból KÖTELEZŐVÉ tenném a szavazást, mert a szavazás után gyakran annak van a legnagyobb szája, és legtöbb kifogása a kormányzat ellen, aki nem is szavazott!:(((

Továbbá!
Egy ilyen kis sepleta vasútvonal, mint a Budapest-Esztergom, semmiség mondjuk a Budapest-Záhonyihoz képest.
Ráadásul a busz szinte végig párhuamosan követi... Tehát ha úgy vesszük, nem is létkérdés! Csakhát vannak "magasabb szempontok" is...
Nekünk azért gond, mert már pl. itt a Gorkij úti vasúti átjárót legalább féléve vagy ötször újra felbontották, a héten pl. megint, és képtelenek egy ilyen kis vacakságot VÉGRE jól megcsinálni?!:(((

Nézd meg a világ vasútjait, micsoda képtelen helyeken száguldoznak vonatok, s vannak elképpesztő átjárók, s mégis megoldották.
Mi sem vagyunk butábbak, a mi mérnökeink is tudnak annyit, már elnézést, mint más népeké. Mégis "Buhera mátrix-kodnak", és képtelenek megbírkózni ezzel a piculányi feladattal?! Hihetetlen!:(((

Ha pl. leesik 15-20 centis hó, a vonatjaink már vagy nem közlekednek, vagy több órát késnek, egyszerűen nevetséges ez a színvonal, ami nálunk van:
https://www.youtube.com/watch?v=IdEZTBLo0EA
Extra:: Hóban rekedt a vonat. 
Lapátolnak, édes istenkém?! Ezt nem hiszem el!!!
Hát hányadik században élünk?!:(((

A nagyvilágban meg ilyeneket látni:
https://www.youtube.com/watch?v=HSIm23Ns8oM
Hóeltávolítás a sínekről
Egy speciális vonattal távolítják el a sínekről a havat a Kyle Railroad vonalán, Godlandnál (Kansas, USA).
Vagy: 
https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=Yja2VmZOfdA

Kanadában nem okoz gondot a vasúti közlekedésben ha leesik a hó, még akkor sem ha több mint egy méter hullik le. Ezt láthatjuk a következő videóban, mely KanadaÚj-Brunswick tartományban, Salisbury település közelében készült. A látványos felvételen egy vonat látható, ami egyszerűen átrobog a hóval vastagon beborított sínen, úgy tolja maga előtt a havat, mintha lavina zúdulna le. Amikor a vonat a vasúti átkelőhöz ér, a videó készítője is rendesen kap a hóból.

Hja kérem, ez nem a MÁV! ;o)

Ugyan már, kedves Kopasz!
Ez az "Ej ráérünk arra még!" színvonal, ami nálunk megy, sajnos, minden vonalon...

Nem stadionokat kellene építeni, melyek üresen konganak, hanem a pénzt ott kéne beruházni, ahol szükség volna rá.

S végül, de nem utolsó sorban: KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE 2. VÁLASZTÁSI KÖRZETE 30 TELEPÜLÉSBŐL ÁLL, ÉS NEM EGYBŐL!
NAHÁT! :P

2018. 03. 28. 20:59

Kedves Holdfény!

Az élet nem habostorta! :)

>Teljesen igazad van Cserép János választási programját illetően

Nem számít, hogy kinek van igaza. Az igazság lényegtelen.

Az számít, hogy kinek van/lesz többsége!

Amikor a maszop-szadesz többség eldöntötte, hogy négyes metró kell Budapesten, nekik volt többségük!  Mint tudjuk, többszáz milliárdba került a jelenlegi (teljesen értelmetlen) verzió. A google maps szerint Budapesten a Gellért tér és a Kálvin tér között (nem légvonalban) 900 azaz kilencszáz méter a távolság. Ez három megálló. Esztergomban a Kerektemplom és a Rákóczi tér között ezer méter a távolság...

 

Írod, hogy teljesen ki vagy akadva a Budapest-Esztergom luxus vonaton. Tényleg nem volt/lett olcsó. De  legalább Aquincum és Vörösvár között két vágány lett, ráadásul ebben a beruházásban épült meg egy jópár közúti "tereptárgy" is, és felújították a vasúti megállókat.  Talán az esztergomi megálló/végállomás környéke is készen lesz egyszer... 

 

2018. 03. 27. 22:27

Kedves Kopasz!

Teljesen igazad van Cserép János választási programját illetően, az ismeretségi körömből is sokan nehezményezték, hogy szinte csak Esztergomról szól!:(((

Való igaz, hogy Esztergomnak sok behozni valója van, s nem látszik rajta, hogy 4 éve fideszes polgármestere van, ráadásul az OGY képviselője is fideszes, méghozzá 8 éve! /Meggyes 4 év + Völner 4 év!/:(((


Mert ez bizony nem látszik a városon, pedig MINDENKI pozitív változásokban reménykedett, de ez a hajó már - sajnos! - ELMENT!
Esztergom továbbra is maradt eléggé lepukkadt állapotban, legszembetűnőbben pl. a buszvég környékén, ahová a sok vidéki ember, diák, dolgozó, túrista befut nap, mint nap, s gyönyörködhet eme képben:

Kapcsolódó kép
http://estiujsag.hu/wp-content/uploads/2017/07/esztergom-buszv%C3%A9g%C3%A1llom%C3%A1s.jpg
/"A szürke 50 árnyalata!" :DDD/

Valaha - ha jól emlékszem, volt olyan titulusa egyes településeknek, hogy "Járási jogú" város...
Hát ez Esztergomon nem látszott régen sem, most sem...:(((

Azonban!
EZ a tény, hogy Esztergom ilyen lehetetlen állapotban van, nem indok arra, hogy a körzet többi 29 települése rendben volna, s nincs szükségük semminemű fejlesztésre.
Nekem sima választóként nem tisztem megvizsgálni, hol mi hiányzik, mit kéne csinálni - pl. mondjuk Táton -, de a körzeti képviselőnek bizony, nagyonis képben kellene lennie az EGÉSZ körzet ifrastruktúráját, oktatását, egészégügyi és kulturális helyzetét illetően, s ötletelni, mit tudna a hiányosságokból felszámolni a regnálása alatt.

Nekünk, dorogiaknak legjobban az Esztergom-Budapest luxus áron, "Luca széke" lassúsággal épülő vasútvonala van a bögyünkben.  

2018. 03. 27. 20:40

Ahogy az előttem író említette: nem hemzsegnek errefelé a hozzászólások. Ebből persze nem vonnék le semmilyen messzemenő következtetést. Legfeljebb annyit, hogy ha egy akkora kaliberrel akarsz választási vitát mint dr.Vadai Ágnes, a DK második embere, akkor még fejlődnöd kellene egy kicsit.

Én még sosem voltam ilyen „választási vitán”, ahol képviselő jelöltek vitatkoznak, de olvasva Ágnes asszony válaszát, („…legfőbb célom, hogy közös erővel legyőzzük az orbáni rendszer helyi képviselőjét. Nekem vele van a legnagyobb vitám. Őt szeretném szembesíteni az ellopott magán-nyugdíjpénztári vagyonnal, a trafik és föld mutyival…”) kétségem sincs afelől, hogy vitáról szó sem lehetne. Ágika egyedül képes lenne ellátni mind az ügyész, mind a bíró feladatát, és a legszebb torgyáni mondattal fejezné be: ”monnyon le”! Az a moderátor még nem született meg, aki képes lenne hat-nyolc képviselő jelölt vitáját mederben tartani, pláne akkor, ha olyan kaliberű ellenzéki jelölt is tiszteletét teszi, mint dr.Vadai Ágnes.

Elolvastam meghirdetett céljaidat, és lenne néhány kérdésem. Azt írod, hogy a Szent István gimnázium helyreállítása. Kérdésem: gondolod, hogy ez a „kampánytéma” irányodba tereli a sárisápi, nyergesújfalui (értsd: nem esztergomi) választókat? Vagy az ingyenesen használható parkolóház az esztergomi kórháznál? Orvosokat és ápolókat nem is ígérsz?

2018. 03. 26. 9:18

Hát sajnálatos tény, nincs tülekedés a hozzászólásokra, de biztos a facebook az oka, ott gondolom, nagyobb az aktivitás.
De nem mindenki facebook-kos, így én sem. Ezért ITT a szeretgomon adnék hangot a véleményemnek a jelenlegi helyzettel kapcsolatban:

Tisztelt Képviselő jelölt Úr, kedves Cserép János!

Olvastam a képviselő jelöltek nyilvános vitára felhívó leveledet, és én megértem Vadai Ágnes ódzkodását a vitán való részvételből Völner Pál nélkül.
Ugyanis, ahogy már a hó elején ("Mindenki egyért, egy mindenkiért" blog) kifejtettem, Völnerrel szemben CSAKIS EGYETLEN JELÖLTNEK van esélye, már a kettő is bizonytalan, ugyanis ebben az esetben is Völner úr nyugodtan hátradőlhet, nem kell csinálnia semmit, a képviselőség úgyis az ölébe fog hullani!:(((

Erre fel mit láthatunk ma a wikin, hány induló képviselőjelölt van itt? TIZENHÁROM!!!:(((
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kom%C3%A1rom-Esztergom_megyei_2._sz._orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_egy%C3%A9ni_v%C3%A1laszt%C3%B3ker%C3%BClet

Jelöltek 2018
Név

Ambrus Bernadett Annamária (Lendülettel)
Cserép János (Független)
Hammerszky Sándor (SEM)
Horváth Zoltán Péter (IRÁNYTŰ)
Krisztián Roland Ferenc (CSP)
Dr. Munkácsy Béla Attila (LMP)
Nagy István (Munkáspárt)
Nunkovics Tibor (Jobbik)
Papp László (MKKP)
Pogány István (Összefogás Párt)
Szabó Ottó Ferenc (MIÉP)
Dr.Vadai Ágnes (DK)

Dr.Völner Pál (FIDESZ-KDNP)Vajon KIK ezek az ismeretlen emberek sokasága, és MIT remélnek?!
Semmi nevű, hírű pártocskák indította jelöltek, akikről semmit nem tudni, s csak zavart keltenek a választókban!:(((
Ugyanis az eddig megkapott szórólapok alapján a következőkről tudhatnak a választók: Nunkovics Tibor, Vadai Ágnes és Völner Pál.
Slussz-passz!:(((

Pedig én úgy tudom, MINDEN képviselőjelölt kapott a kampányára anyagi támogatást...
Úgyhogy sürgősen mutatkozzon be minden felsorolt, indulni kívánó jelölt, vagy LÉPJEN VISSZA, mert ez így - teljesen igazad van, János! . CSUPÁN BOHÓCKODÁS!

Megjegyzem újra:
Nem mindenki tud Rólad sem a körzet 30 településén, csak az, aki internetezik, s fenn van a facebookon, vagy olvassa a szeretgomot. 
Állítom, a választók többsége (kb. 83 e fő) nem tud!
Különösen az a kb. 3 000 fő, akiknek még a nyolc általános iskolája sincs meg.
A XXI. században!!!:(((
/Zárjelben jegyzem meg, én tőlük meg is vonnám a választási jogot, mert aki a tankötelezettség ideje alatt ezt sem képes megszerezni, az hogyan képes választáskor dönteni az ország sorsáról?!:(((/ 

Mellesleg megjegyzeni kívánom még, hogy a jelöltek közül akik a saját pártlistájukon elől szerepelnek (pl. Vadai), azok már eleve biztos befutók a parlamentbe, ezért célszerű lenne nekik visszalépni.

Összegezve:
Nincs szükség 13 jelöltre!
Legalább 9-10-en sürgősen lépjenek vissza, különben ismét NEM LESZ "NARANCSOS BUKTA", mint 2006-ban volt!
Képtalálat a következőre: „narancsos bukta”
Narancsos bukta receptje:

Gyúrd össze liszttel tésztába a szólás és sajtószabadságot. Majd tegyél bele tölteléknek egyházállami alkotmányt. Hajtogasd megfelelő formába. Süsd meg. A végén a sütőből kivéve a lelkiismereti és vallásszabadságot reszeld rá a tetejére. Kész, ennyi volt. Kisütötték. Megehetik. Nem kérünk belőle.

Abból meg főként nem, hogy a narancs zabálja a törvényeinket.


Tisztelt jelöltek!
Tehát VÁLTOZÁST, MOST!