Hogyan haladjunk tovább, ha a pártok nem kooperálnak?

Hogyan haladjunk tovább, ha a pártok nem kooperálnak?

2018. 01. 21. 16:42

Bevallom, még engem is meglepett, mennyi pozitív visszajelzést kaptam arra a nyílt levélre, amelyben együttműködésre hívtam fel Vadai Ágnest,  Munkácsy Bélát, és Nunkovics Tibort, hogy lássuk be: egyedül elindulva, többpárti támogatással van esélye egyvalakinek begyűjteni a kormányváltó szavazatmennyiséget az áprilisi választáson. 

A Jobbik és a DK válaszából sajnos az tűnik ki, hogy a két párt inkább tovább áltatja a szavazóit jelöltjei fényes győzelmének lázálmával. Fontosabbak nekik a töredékszavazatok, mint a kormányváltás elérése.

Ha nem is alakul ki együtt-gondolkodás a választókörzetben, a sok bátorító visszajelzés után mindenképpen függetlenként fogok elindulni tavasszal. Bízom benne, hogy a kampány során egyértelművé fog válni: a hitelesség és az őszinteség az egyetlen hatásos eszköz a Fidesz virtuális valósága ellen.

Nem vagyok profi politikus. Nem abból élek, hogy főállásban reklámozzam magam és felfújt tollazattal pávakakaskodjak. Nem kapok felülről utasításokat, hacsak nem a Mindenhatótól vagy a feleségemtől. Nem tudom és nem is fogom megígérni, hogy egyedül képes vagyok legyőzni Völner Pált. Aki ilyesmit tesz, becsapja a saját szavazóit, pláne, ha tettei vagy mulasztásai épp ellenkezőleg hatnak. Nem véletlenül fordulnak el a pártoktól és a politikától az emberek. Akármennyire jól pózol és színészkedik valaki, az emberek előbb-utóbb a tettei, az eredményei alapján fogják megítélni.

A számok alapján van esély arra, hogy az ország egynegyede ne tudja a parlamenti többségbe juttatni a Fideszt. Az emberek, az eddigi pártokból kiábrándult tömegek egy csepp hitelességre és igazmondásra vágynak, nem pedig arra, hogy Nunkovics is, Vadai is nagy arccal kijelenti, hogy majd ők megcsinálják a lehetetlent. Hiszen minden józanul gondolkodó, nem pedig havi fixért politizáló választópolgár belül érzi, tudja: ezek nem képesek rá. Valamiért csak a "profi" politikusok nem veszik észre, mennyire elege van az embereknek az ilyen hazugságokból és nagyot mondásokból... 

Pedig csak annyit kéne mondanunk mindannyiunknak, közösen: - Fideszes vagy? Semmi baj, szavazz listán a Fideszre! DK-s vagy? Nagyszerű, szavazz listán a DK-ra! - MSZP-s vagy? Szuper, szavazz listán az  MSZP-re! - Jobbikos vagy? Ez már derék, szavazz listán a Jobbikra! - Együtt? vagy LMP? Csodás, szavazz listán rájuk!

De légy szíves, EGYÉNIBEN viszont SZAVAZZ XY-ra, aki a körzetben egyedül függetlenként indul! Mert rá fog szavazni mindenki: a DK-s, a Jobbikos, az MSZP-s, az Együttes, az LMP-s. A pártokat rühellő, a Fideszből kiábrándult, a Fideszből még ki sem ábrándult csak épp kétharmadot nem akaró. A keresztény, az ateista. Az idős, a fiatal. A közalkalmazott és a vállalkozó. Mindenki, akiben közös az, hogy a 2018-as választástól kormány- és rendszerváltást vár, nyíltan vagy titokban. 

Aki ezt nem ismeri fel, az nem a megoldás része. 

30 település van a választókörzetünkben, és nekem mind a 30 településen régi és új barátokra, segítőkre, aktivistákra van szükségem, akik segítenek a lehető legtöbb emberhez eljutni. El kell juttatnunk az üzenetet, hogy igenis van remény. Kész Zoltánnak 2015-ben sikerült. Hódmezővásárhelyen a következő hetekben Márki-Zay Péternek is sikerülhet. 

Jól emlékszem, mennyire felszabadító érzés volt 2010. október 3-án este állni Esztergom főterén együtt mindenkivel: jobbikosokkal, mszp-sekkel, Meggyes Tamás ellen szavazó és kampányoló fideszesekkel és őszintén örülni annak, hogy a független jelölt általunk megbuktatta a fideszt. Azt az érzést ami ott és akkor összekötött egy egész várost, nem lehet elvenni tőlünk. Szeretném, ha ezt az érzést az egész választókerület és az egész ország megtapasztalná. 

Ha úgy érzed, ebben a küzdelemben te is segíteni tudsz bármivel, kattints ide és töltsd ki ezt az űrlapot!

 

Cserép János

független országgyűlési képviselő jelölt-jelölt

 

 

Még nincsenek kommentek :(