Népszavazni jó?
Ingyenes a parkolás a belvárosban az ünnepek alatt

Népszavazni jó?

2017. 03. 14. 10:48

A polgármester és a képviselőtestület közötti faramuci helyzetet utoljára 5 éve akarta bárki népszavazás kiírásával feloldani Esztergomban. A 2012-es népszavazás eredménye akkor komoly fordulópontot jelentett: az előző polgármester támogatottsága a teljes kudarcba forduló népszavazás után indult meg lassan, de biztosan lefelé.

Ingyenes a parkolás a belvárosban az ünnepek alatt

Most két népszavazási kérdés került a felszínre, ezek a következők:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a Esztergom Város Önkormányzata Esztergom közigazgatási területén 2018. január 01-től megszüntesse a díjfizetős felszíni parkolást?”

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a Esztergom Város Önkormányzata az Esztergom belterület 19759 hrsz. alatti ingatlanon álló épület (Bajcsy-Zsilinszky Endre utcai Zöldház) elbontása helyett, annak felújítása után, abba kulturális, közösségi funkciót telepítsen?”

Én személyszerint - ha már népszavazunk - megkérdezném Esztergomot arról, hogy eladja-e a város végre a vargyasi kastélyt, vagy se.

 

2012-ben a következő kérdésekről népszavaztunk:

1. Alkotmányos szemétrendeletet!

Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzatának képviselő testülete a települési szilárdhulladék-kezelési közszolgáltatásról szóló 10/2004 (IV.1.) esztergomi önkormányzati rendeletét úgy módosítsa, hogy az megfeleljen a 2000. évi XLIII. tv. a hulladékgazdálkodásról, valamint a 64/2008 (III.28.) Korm. rendelet a települési hulladékkezelési közszolgáltatási díj megállapításának részletes szakmai szabályairól szóló jogszabályoknak?

2. Rendezett, tiszta piacot!

Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzata a városi piac működtetésével azt a pályázót bízza meg, aki Esztergom Város Önkormányzata által e célból kiírt nyílt közbeszerzési pályázaton a város számára összességében a legkedvezőbb ajánlatot adta?

3. Költségkímélő temetkezést!

Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzata a városi temetők üzemeltetésével azt a pályázót bízza meg, aki az önkormányzat által e célból kiírt nyílt közbeszerzési pályázaton, a temetkezési költségek minimalizálása mellett, a temetők fenntartásának és a temetői szolgáltatások színvonalára a legkedvezőbb ajánlatot adja?

4. Gazdaságos parkolási rendszert!

Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzata a városi parkolók és parkolóházak üzemeltetésével azt a pályázót bízza meg, aki az önkormányzat által e célból kiírt nyílt közbeszerzési pályázaton, az önkormányzat által meghatározott parkolási díjak mellett, a város számára a legnagyobb jövedelmet biztosító ajánlatot adja?

5. Költségkímélő ingatlangazdálkodást!

Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzata a városi tulajdonú ingatlanok üzemeltetésével, hasznosításával és értékesítésével azt a pályázót bízza meg, aki az önkormányzat által e célból kiírt nyílt közbeszerzési pályázaton, a város számára összességében a legkedvezőbb ajánlatot adja?

6. Elővásárlási jogok töröltetését!

Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzatának képviselő-testülete hozzon határozatot arról, hogy az önkormányzat javára esztergomi ingatlanokra bejegyzett elővásárlási jogok az ingatlan-nyilvántartásból töröltetésre kerüljenek?

7. Nyereséges hirdetés szervezést!

Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzata a városi tulajdonú közterületeken lévő óriásplakátok üzemeltetésével, hasznosításával azt a pályázót bízza meg, aki az önkormányzat által e célból kiírt nyílt közbeszerzési pályázaton, a város számára összességében a legkedvezőbb ajánlatot adja?

8. Magánvád magán pénzből!

Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzatának képviselő-testülete hozzon határozatot arról, hogy a magánvádas perek költségeinek megtérítésére közpénzből ne történhessen kifizetés, az érintettek maguk legyenek kötelesek ennek költségeit viselni?

9. Közétkeztetés pályáztatását!

Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzata a városi intézmények közétkeztetésével azt a pályázót bízza meg, aki az önkormányzat által e célból kiírt nyílt közbeszerzési pályázaton, a város számára összességében a legkedvezőbb ajánlatot adta?

10. Élményfürdő üzemeltetés pályáztatását!

Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzata a városi Aquasziget élményfürdő üzemeltetésével azt a pályázót bízza meg, aki az önkormányzat által e célból kiírt nyílt közbeszerzési pályázaton, a város számára összességében a legkedvezőbb ajánlatot adta?

11. Szent Miklós Alap felülvizsgálatát!

Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzatának képviselő-testülete hozzon határozatot, a Szent Miklós Alap keretében a már megkötött szerződések teljesítésének meghiúsulása okait feltáró – a képviselő-testülettől független – szakértői bizottság felállításáról?

 

Néhány ezekből is még aktuális lehet...

Még nincsenek kommentek :(