Álmodni mertem - és Te?

Álmodni mertem - és Te?

2017. 02. 15. 6:10

Nagyon jeges volt az út, sok dolgom is volt, de nem volt kedvem semmihez!

Indulnom kéne, hogy megkaphassam a pár hónapra szóló gyógyszereimet a körzetitől.

Leültem hát egy pohár kávéval még a pizsamámban, és belemerengtem a szürke égboltba.

Csengett a telefon: a háziorvos kedves nővérkéje hívott, hogy megmondja, elindította a "menetet". Még azt is megkérdezte, hogy jól vagyok-e, és érdeklődött a macskám felől...

Ez pedig így történt: Kijelezte az asszisztens komputeres naptára, hogy fogytán vagyok mindenből. Évek óta a változatlan felírásokat egy gombnyomásra Enter-rel átküldték a saját regisztrált patikámba, ott rögzítették, becsomagolták, én online gyorsfizetéssel levontam az azért járó összeget a patikai számlámról, majd felhívtak, és bejelentették, mikorra várhatom a házhozszállítást, és van-e valami más, amire esetleg még szükségem van? 1 órán belül a motoros szállító átadta a barna papírzacskót a bejárati ajtómban, én betettem a dobozokat a polcra, megnéztem a számlát, minden rendben volt, megkaptam a banki sms-t a levonásról, és mindez 9-től 10-ig tartott.

Nos, 9:30-kor jobb, ha indulok, hogy időben elérjem a buszt, amire remélem lesz elég apróm, és útközben nem szerzek magamnak egy combnyaktörést. Örülök, ha délre itthon leszek!

 

 

2017. 02. 27. 8:36

Nagy igazságokat írtál le. Egyrészt vannak az "örök igazságokba" belehülyült emberek, akik szerint egy nő nem érthet a műszaki dolgokhoz és vica versa, egy férfi nem tud elmosogatni... Baromság. Vannak, akiknek nem megy a műszaki dolgok elsajátítása, de ez nem a nemek szerint van leosztva... És persze fordítva is így igaz.

Ami pedig a tanulást illeti, hát igen, örök dolog és mindig kell újat tanulni. Legfeljebb ahogy egyre szenilisebb lesz az ember gyereke, annál több régi dolgot kell újra tanulni, de hát végül is az is érdekes.. :0) Én a mai napig is tanulok, tanulok, és tanulok, hol ezt, hol azt, injekció beadástól a robbanásbiztos rendszerekig... Még a művészet is benne van, mert momentán Holdfény ebben gencsak jó tanítómester... 

2017. 02. 27. 8:30

No, no... A dolog azért nem ennyire lehangoló. Mert igenis vannak jó szakemberek, akik még becsületesek is és a szolgáltatók nagy része valóban szolgáltat, méghozzá nem is rossz minőségben. A baj az, hogy egyrészt az állami "szolgáltató" ezt még nem érzi és azt hiszi (mert még erősítik is eben a hitében államilag), hogy ő hatóság és ugye azt tesz, amihez kedve van. A másik, hogy nálunk, ki tudja mi okból (valószínűleg a múlt öröksége), de nincs verseny, hanem előre eldöntött leosztások vannak, ahol azután.... De egyszer, igaz valószínűleg sokára, ez is ki fog egyenesedni... 

Possibilitarian

2017. 02. 26. 9:11

Gyönyörű ez a kép, egyszer olvastam egy olasz könyvet, címét, íróját már elfeledtem, meg az akkori könyvtáramat is elveszítettem, de valahogy így nézett ki, az olvasásától, pedig ott éreztem magamat.

Nos, a Víz, mint Sárkányként nekem is ez az elemem. Bizonyára Te is tudod, az alkalmazkodás legnagyobb mestere. Bármilyen teret kitölt, és mint Archimedes is, számolni tudott vele. A 3 féle halmazállapota, a gőz, a legnagyobb erő, a víz, mely sárrá változhat, és romba dönthet mindent, vagy tisztít, és éltet. A jég szintén, szikla szilárd, de veszélyes, és vág mint a borotva, lehet hópehely, vagy sarkköri jégcsúcs. Éget, vagy hűt, elolt. Csodálatos, nem?

Nagyon örülök, hogy ennyi mindent elmondtál Magadról, hisz mindegyikőnk egy-egy külön galaxis, amiket én is nagyon szeretek megszondázni, bár meg vannak a veszélyei is. És télleg sok mindenben azonosak vagyunk a leírásod szerint, egyben azonban én annyiban különbözök, hogy a bi-linguális agyműködésem révén, sokkal többet foglalkozom gondolatban a megfelelő szavak kiválasztásával, és használatával, mint esetleg a szavak mögött rejlő kétértelműséggel. Ebből lekövetkeztetheted, hogy "másképpen" gondolkodom, és legtöbbször lineárisan, így mentesülök, legalábbis a magam szempontjából, hogy félreérthető legyek. Egyszóval másképpen szocializálódtam. Ebből több problémám is adódik, de remélem, a magyarázatomat elfogadhatónak találod, én pedig nem kifogásként használom! Így meg tudlak érteni, csak kevesen viszonozzák ezt felém. De a nyitottság, és előítélet nélküliség legtöbbször győz!

Most megyek, nemsokára válaszolok a többi cikkedre is,

Szép vasárnapot Neked is!

2017. 02. 26. 1:26

Püff neki!

Nem fogod elhinni, de mikor írtam magamról, mint Bika szülöttre, mik jellemzők rám, akkor arra gondoltam, TE is Bika lehetsz, 99,9%-ban az, mégis valami zavaró tényező miatt MÁS vagy, mint én... Na igen, az aszcendens! Gyakran "átszínezi" a csillagjegyet.
Én RÁK vagyok. Víz jegy. A víz locsolja a földet, azaz élteti. A Rák túlérzékeny, és bele tudom magam képzelni annak a helyébe, aki segítségre szorul. 
Viszont ott az a fránya csipkelődő rákolló! Amivel védem az állásaimat.
Továbbá, miért nincs köztünk összhang: Két Bika folyton vitában áll egymással... Bennük a hajlam a másik fölébe kerekedésnek. /A jelenlegi párom is Bika, ráadásul Oroszlán aszcival, van is vitánk gyakran! Ráadásul ő önpusztító: felperzseli a tűz a földet!:((( Simfelem is miatta eleget.../

Na és TE ráadásul a kínaiban Sárkány vagy, én meg Víz-Kecske. Fegyelmezetlen és különc, művészi hajlamokkal.
Bár a kínai horoszkóppal nem sokat foglalkoztam, csak elolvastam a Természetgyogyó magazinban az adott időszara vonatkozó dolgokat, és kész.
3 éve már azt sem, mert lemondtam az újságot.
Igaz, az európai horozkópba sem ástam bele magamat, nem tudom pl. kiszámolni senkinek az aszcendensét, mert kaptam az említett asztrológus hölgytől egy Placidus rendszerű programot erre.
Egyébként sem hiszek benne teljesen, csak útkereső gyanánt: Mi van, ha igaz, mi van, ha nem? Így vagyok a vallással is.
Talán olvastad, mit írtam Dmolnárnak:
Érdekel az ezotéria, de materialistának és ateistának vallom magam, azaz MINDEN érdekel, de semmiben sem hiszek 100%-ban!
Most olvasom az Univerzum lehetséges halálait: "Az utolsó 3 perc."

Legújabban a drónok fogllkoztatnak, hogyan lehetne elejét venni a tragédiáknak? Mert kéne, az kétségtelen, nem mehet így tovább, mert baj lesz, nem is kicsi!:(((
Tudod a mondást:
"Aki másnak vermet ás, maga esik bele." Lásd: petárdarobbanások saját kézben...
Valami irtó példát kéne statuálni TÖRVÉNYILEG, hogy elmenjen a kedvük a rosszat akaró embereknek, és kimondom: ÜTŐDÖTT GYERKŐCÖKNEK!!!

Változások:
Van egy mondás: "Minden másképp van!"
És bár ez igaz, az ember változik, nekem is voltak, vannak, és talán még lesznek is "korszakaim". azaz mindig akad valami, ami jobban fog érdekelni mint előtte...
Most nem sorolom, nem akarlak untatni.
Előbbi topicban említettem, mindenki MÁSMILYEN, amilyennek elképzeljük a neten való megnyilvánulásai alapján.
Ezt azért írom, ha összejön majd egy személyes találkozás, ne csalódj... 
Azonkívül ne feledd:
Nem rendelkezem magammal teljesen, mert bár ezt akartam a legkavésbé, párkapcsolatban élek, és háziasszonnyá váltam, pedig ezt sem akartam, ugyanis 60 évig tevékeny, aktív, harcos alkat VOLTAM...
De befejezem, mennem kell, hajnai 4-kor megy a párom dolgozni, folyamatos üzemben dolgozik 12 órán át, és kaját kell még csomagolnom neki. 
Kellemes vasárnapot!
Holdfény

Jah! Mit is jelent pontosan az avatár neved? A tyúkeszemmel mindig elfelejtem, nemcsak idegenül nehéz név, magyarul se könnyű fogalom!

Ezt most találtam, ugye szép?

Trákia koronként változó földrajzi régió. Az ókorban Görögországtól északra fekvő európai területeket nevezték Thrakiának. Hérodotosz a trákokat a második legnagyobb népnek tartotta. A mai Trákiát Bulgária, Törökország és Görögország egy-egy része alkotja.

Possibilitarian

2017. 02. 25. 18:48

Én is Bika vagyok, méghozzá Sárkány Bika, és Neked adom az összes asztrológiai számítások könyvét, mert mióta..., szóval, megváltoztam.

Ezek a változások hozták a leghasznosabb tudásokat, szerettem, vagy sem. Az élet olyan meglepetéseket tartogat, mint Te is tudod, nagyon nehéz megmondani, hogy egy óra múlva mit fogsz csinálni. Talán ez a kiszámíthatatlanság is hozza magával a lehetőségeket. (Avatár nevem).

Jó lenne már személyesen találkozni, mert akkor fogod megérteni, hogy nincs bennem semmi bántó szándék, sőt! De talán mégis jó, hogy itt a dmolnár, mert beláthatatlan hatásokat keltünk egymásban, beleértve az érzékenységet, mégis.

Nekem is van egy hosszú sztorim, már csak meg kéne szerkeszteni, mivel több könyv s lehetne belőle, talán majd valaki pénzzé teszi magának.

addig is, szép estét!

2017. 02. 25. 15:29

Kedves Possibilitarian!

Sejtem, melyik hsz-emre akartál reagálni, gondolom, ahhoz, ahol azt írtam, félek a modern technikától, programozás, villanykörte csere. stb.
Ha jól sejtem, Dmolnárnak írtam ebben az "álmodós" topicban 02.22.10:19-kor.

Tudod, benne van a családunkban az ún. "reál érdeklődés" és tehetség. Apám, bár tisztviselő volt, úgy számolt majdnem fejben, mint Pataky Ferenc, ha tudod, ki volt ő... Képes volt leelőzni a kézi számológépeket, ha nem volt túl nagy a szám. Mert a sógor vett magának a családban először kézi napelemes számológépet, kellett neki az épület- és bútorasztalosi munkához, ami a szakmája volt. Kipróbálta a papát, és tényleg hamarabb mondta az eredményt, mint amire beütötte a sógor a kütyübe a számokat.
 
Nos, a bátyám Debrecenben atomfizikusként végzett VÖRÖS diplomával, ami szín jelest jelentett éveken át. De mikor felkerült Pestre elfoglalni az álláshelyét a Jászberényi Hűtőgépgyár pesti gyáregységénél, akkor fedezte fel a számítógépeket, és azonnal látta, ez a jövő útja, pedig ezek a gépek még akkorák voltak, mint egy ruhásszekrény, és hanglemeznyi nagy mágnesszalagok forogtak bennük... Elvitt a gépterembe bennünket, és mondta, nyár lévén, de vegyek kardigánt, mert fázni fogok.
Ugyanis a gépek igényelték a 20 C ° -ot, efölött "megbolondultak"! :DDD

A hugicám pedig matematika-kémia szakos tanárként "tengette életét" egy Pest közeli általános iskolában, ahol egy ideig számítógéptan órákat is tartott.
Rám is valami ilyesmi várt volna, két évek el ia végeztem ama reál gimnáziumban, csakhogy  közbejött a ZENE!
Anyánk minket lányokat beíratott egy magán zongoratanárhoz, 12 éves voltam.
Nyolcadikban az oszifő kérdésére, ki mi szeretne lenni, én azt mondtam: zongoratanár!
Kitört az osztályban a röhögés! Csupa lányiskolába jártunk még akkoriban.
Hát én akkor konokul elhatároztam, azért is az leszek, megmutatom "ezeknek" a csúfondárosan röhögőknek!
Sajnos, nem találkoztam velük azóta se, mert elköltöztünk Debrecenbe, a bátyám oda járt egyetemre, én meg a zeneművészetire. De mindmáig kíváncsi lennék, hányan lettek azzá, amit akkor bediktáltak?! :(((

Zongorát gyakorolni keveset tudtam a konziban, ez volt a fő szempontja a költözésnek, mert a saját zongorám 160 km-re volt tőlem. Így nem tudtam megfelelően haladni a zenei tanulmányaimban.
Az odaköltözéssel ez a helyzet megváltozott, és sikerült az ÁLMOM: 7 év múlva kezembe vehettem a zongora-szolfézs tanári diplomát.
/Tavaly pedig az 50 éves ARANYDIPLOMÁT..../

Így a családban egyedül én lettem a reál tárgyaktól elrugaszkodott zenésszé...

De a matek tudásomnak nagy hasznát vettem, a zenegimiben alig kellett tanulnom a reál tárgyakat, és később is jól jött, mikor igazgatója lettem egy kisváros zeneiskolájának.
A költségvetés készítés nem volt nekem probléma.
Eleinte... A lányom írógépe volt ebben a segítségemre, mert nem volt titkárnőm. Mindent én csináltam: kinevezéseket, beszerzéseket, na és a költségvetéseket.
Azaz minden adminisztrációt, míg be nem csavarodtam, ment is minden, mint a karikacsapás, de fejlődni kezdett az iskola, növekedett a létszáma, így egyre jobban kellett az iskolatitkár... és bejött a 90-es évek végén a számítógép is.
Na, azt már nem! - mondtam. - Kihagyom az életemből a fénymásolót és a számítógépet, csinálja csak az iskolatitkár, az ő dolga, nem az enyém az adminisztrációs munka. ELEGEM VOLT! :(((
Már alig volt aludni is időm a gyerek és a munka mellett.

De mikor nyugdíjba mentem, rájöttem, MÉGISCSAK KELLENE OTTHONRA VALAMI GÉPFÉLE!
Felfedeztem a laptopot a reklámújságokban. Hát így kezdődött, 2005-ben vettem az elsőt.
Az unokaöcsém, aki úgy született, hogy tolta maga előtt  számítógépet! :DDD - nos, ő segített megtanulni kezelni.

Viszont ahogy idősödtem, úgy veszítettem el az érdeklődésemet, no meg a BÁTORSÁGOMAT (!) a technikai kütyük iránt. És az örökös VÁLTOZÁS, a modernizálódás nagyon zavart, mondhatni taszított!:(((

Lehet nevetni, de erre is rájöttem, mitől van, hogy vajon miért nem szeretem a változást, és nem szeretek semmitől megválni, amit egyszer megszereztem.
Hát tudod, egyik tanár kollégám hatására, mikor a férjem elhunyt, hogy lekössem magam, elkezdtem tanulmányozni az asztrológiát.
Mondom: LEHET NEVETNI!!! 
De valahogy nekem bejött ez a dolog, érdekes módom az első ember, akibe botlottam az interneten egy fórumon (Zsozirisz fórumán!), egy képzett asztrológusnő volt. Így kétfelől is módomban állt tanulmányozni ezt az ezoterikus "áltudomány"-nak mondott témát.

Nos, a BIKA csillagjegyű ember, ami én vagyok, konzervatív (nevezhető maradinak is, de ez nem egészen igaz!), és tény, nehezen változtatható, értékmegőrző, szereti felhalmozni a tárgyakat, csak a legritkább esetben hajlandó megválni tőlük, még ha már hasznavehetetlenek is. Szereti a kényelmet, a testi élvezeteket (talán ezért mondta az asztrológus kollégám, szüksége van a hús fogyasztására, nem hajlandó, illetve nehezen mond le a Bika a hús élvezetéről), a JÓ ételeket, italokat, fontos számára az anyagi javak BIRTOKLÁSA.
Ragaszkodik a megrögzött szokásaihoz. Szereti az állatokat, mégis megeszi őket. Tehetsége van a széphez, a művészetekhez, főleg a zenéhez.
(Sok neves zeneművész született ebben a csillagjegyben.)
Szüksége van a biztonságra, csak akkor érzi jól magát, ha harmóniában, békében élhet. Szeret álmodozni, fantáziálni.
DE! A változást nem kedveli, főleg, ha hirtelen tör rá, akkor kizökken a békés nyugalmából, és képes törni-zúzni!

Dióhéjban ennyi.

Nos, én a szépet szeretem, ezek közül van olyan is, amelyet a kényesebb ízlésűek giccsesnek mondanának, én egyedinek, érdekesnek, különlegesnek.
A XX. századi alkotások közül pl. azokat, amik ötletesek, firnyákosak, egyediek.

A műszaki dolgok NEM érdekelnek... Nem, mert nem értem a működésüket, így voltam egyébként a nehéz matek feladatokkal is, a bátyám pl. képtelen volt segíteni nekem, MAGAMTÓL KELLETT RÁJÖNNÖM A MEGOLDÁSOKRA, és rá is jöttem, de időbe tellett.

Autó.
Férjem oktató volt. Meg is tanultam vezetni, de nem szerettem az autót. Nem szerettem a közlekedést, a faragatlan, szabálytalankodó, agresszív vezetőket.
Abbahagytam azzal, ami egy ideje a jelszavammá vált:
"Nem muszáj mindenhez érteni!"
Na meg:
"Minek erre a KIS időre?!" - By Bodrogi Gyula - rádiókabaré kb. 30 éve?

Egyébként a fiatal korunkban haladó szelleműbb hugicám pl. meg se tanult autót vezetni...

Te homlok egyenest MÁS ember vagy, mint én... És úgy látom, kevés a közös bennünk.
Talán ezért van időnként konfliktus köztünk, dmolnár meg nem győzi kapkodni a fejét, mi van már megint, mi ütött belénk, míg ő hétvégén a családdal volt?
De mivel ő meg egy higgadt, türelmes ember, jó hatással van rám, és segít helyére tenni köztünk a dolgokat. Rád is jó hatással van, úgy érzem.
Szimpatikus, sokoldalúan tájékozódott ember.

Én úgy látom, a magunk módján mindketten erős egyéniségek, rendes, szakmájukhoz jól értő emberek vagyunk, de a különbségek, amelyek eléggé jelentősek köztünk, időnként konfliktust szülnek.
Azonban az nem vezet sehová, ezért törekednünk kell az egymással való jó kapcsolatra.
Azaz: Türelmesebbnek kell lennünk egymással, de tudom, ez a legnehezebb dolog a világon; a türelem.

Kellemes vasárnapot! Holdfény

Possibilitarian

2017. 02. 25. 13:46

Most már nem vicc az, amikor állandóan kidob a szeretgom, a cikkem végén, de tanulok, nos:

Kedves Holdfény!

Próbáltam megtalálni azt a cikkedet, amihez most szeretnék szólni, de mielőtt ezt megteszem, hangsúlyozni szeretném arra is vonatkoztatva, hogy a találmányok, kütyük, legyenek etikailag meghatározottak, vagyis jogosítvány kötelezettek. Azt hiszem erről már korábban is nyilatkoztam, meg azt is, hogy igen megnövelné a bürokratikus velejárókat. Azért, ha nem tévedek, az USA-ban vannak alapfeltételek, sőt máshol is a használatukra, beleértve a személyi jogokat a kamerás felvételekkel kapcsolatban, khm: mint ami a plakátragasztó sráccal is történt, ill. a telójával, amit földhöz is vágott a "sértett"?

Szóval, sajnos van egy női generáció, akit úgy neveltek, hogy legyen csak butuska, az de ari, és a ffk is jobban szeretik, ha nem pofáznak bele! Nem csak a sorsomnak köszönhetem, hogy belekeveredtem a mérnöki világba, és onnan szereztem egy adag, néha igen kellemetlen, önálló tanulási görbét, de ott van a kíváncsiságom is ugye, valamint, hogy ne kelljen minden piszlicsáré ügyhöz szakembert szerezni. No, meg az önbizonyítás, hogy képes vagyok rá. Így lettem azzá, hogyha azt mondták, hogy a női vezetők sz@rok, akkor márcsakazértis megszereztem a "haladó" jogsimat, évente megújítandó!, hogy nemcsak a magam, de mások számára is "biztonságos" vezető legyek, akit a vezetői tulajdonságáról messziről fel lehet ismerni, - hanem a tudat, hogy jobb vagyok azoknál, akik azt hiszik, hogy jók. És újból bizonyíthattam magamnak.

Így vagyok a kütyükkel is. Mivel fontos számomra pl. az olvasásra félretett idő, mindent modernizálok az otthonomban, nemcsak azért, mert imádom a kütyüket, és jó érzés, ha elmosogat a gép, amíg alszom, vagy felporszívóz a robot, amíg macskázom, (még több szőrt neki!!), hanem mert így maradok független, önellátó, és állandóan érdeklődő. Találok témát a fiatalokkal, mert tudják, hogy jó velem csereberélni, és meg tudjuk vica-versa lepni egymást. Az üzletben, ha keresek valamit, hamar rájön az eladó, hogy nem tud lerázni, amíg meg nem találom, és ha mégis szükségem van ezt azt megkérdezni, vagy végül megcsináltatni, nem hadovál. Persze ennek is van hátulütője, mert vannak akik örömüket lelik abban, hogy megszívatnak, márcsak azért is, mert "okoska" vagy. Ez ezzel jár, és néha drága, de meg is van a véleményem az ilyenekről. Tisztelet a kivételnek.

És most innen megint, ahol kidobott a fórum, hogy ez a cikk nem az önfényezésről szól, hanem csak azt szeretném mondani, hogy mennyire fontos az életen át tartó tanulás. Önállóság, fejlődés, csak ennyit szeretnék mondani, és már búcsúzom is, és inkább kevesebb torta, vagy fagyi, minthogy megpróbáljanak rámkényszeríteni dolgokat, ami nem tetsző a haladáshoz!

 

2017. 02. 24. 23:24

Hát bizony én is azt hittem 90-ben, hogy az eljövendő időtől kezdve a MEGRENDELŐ a munkaadó, tehát mindent úgy fog az iparos csinálni, ahogy a megrendelője kéri.
Továbbá:
Majd a szolgáltató is SZOLGÁLTATNI FOG, és nem "kiszolgáltatni"!:(((
De sajnos nem így lett...
Álom lett csak... EZ IS!
Továbbra is packáznak az emberrel a hivatalban, pancser mnkát végeznek az iparosok, és a szolgáltatók meg hülyének néznek bennünket! (Mint a cikkben!)

Nálunk pl. a kábel tv jeladása olyan rossz, hogy gyakran érzem azt, nem is filmet látok, hanem impresszionista festményt, annyira szemcsés a kép, mintha Plein-air stílusban festett képet látnék.
Mondtam is a páromnak, ide teljesen fölösleges nagy képernyőjű tv-t venni, mert mentül nagyobb a képernyő, antul nagyobbak a szemcsék is! :(((
Karácsonyra igérték az új rendszer kiépítését, de nyár óta semmi jel nem mutatt arra, hogy lenne valami előrelépés ezügyben...
Még szerencse, hogy nem tőlük van az internet, mert bizony azunk se lenne sokszor! :(((
Hát így állunk!
ITT mostohák vagyunk, egyetlen szolgáltató vonala van kiépítve, az is csak részben, és eszi, nem eszi, nem kap mást! :P:P:P
Igaz, nem drága, mert ún. "mini csomag", 28 csatornával magyar nyelven, ami nem baj, sőt!
Más nyelven úgy sem ért nálunk senki. (Sajnos! ...)

Possibilitarian

2017. 02. 24. 17:19

Köszönöm kedves Holdfény!

Egy teljes évbe tartott, és nem mondok többet, regényre való! Adatvédelmi, és személyes okokból nem mondok többet, nekem már nincs meglepetés. És ha kibírod a stílust, - nekem nagyon kellett az alábbi cikk vígaszúl, itt van a mondanivalóm tömören, és gondolom a Mekk Eleket sem kell bemutatni, de ez más:

http://cegledizoltan.hu/te-vagy-a-hulye/

Elnézést a címért, de érted majd az olvasása után. Ha pedig valaha elmondhatom, krokodil könnyeket fogsz záporozni értem!

 

2017. 02. 24. 14:12

Ájjjájjjájájjjj!

Erről a szerelősdiről EZ jut eszembe:
https://www.youtube.com/watch?v=_nV4ZXPKttQ
Mucsi Zoltán Vízszerelés

Szóvak NEM IRIGYELLEK! :(((

Possibilitarian

2017. 02. 24. 12:55

Szolgáltatót váltok 2 okból: hogy visszakapjam a BBC-t (amíg hagyják ;), és olcsóbb is. Igaz, az előzővel több, mint 15 évig voltam.

Szépen csatornákat vezettem be a lakásba a kábelek miatt a falra. Most újra lesz fúrás, más típusú kábel, festék le, csatorna le, tahát már a központi kapcsolószekrényben sem lehet kábeleket áthelyezni csak úgy.

De miért?

Mert sok pénzünk van! Nekik is, nekem is. Meg idő, meg energia, meg a kőkorszaki szaki.

2017. 02. 24. 9:45

A zenét tudom, mi volt, mert még meg is mutattam az éppen hazajövő páromnak azokat a "hangszereket", amiket alkalmaznak egyes élelmes zenekarok a mű előadásakor.
Másról is írtam, de azt felejtettem el, mire... Ha azt megtalálnám, eszembe jutna az is, mit írtam...
Azt hiszem, a zenét, hogy ne vesszen kárba, átviszem az ÉRTÉK topicba, mert az kétségtelenül oda való, tehát ott keresd, léccí! :)))

 

2017. 02. 24. 8:11

Gondolom meg akartad mutatni, másként aligha... vagy csak relaxálni akartál, közelebb hozva a tavaszt... :0)

2017. 02. 23. 12:33

Okés!
És ha nem sikerül, akkor még mindig ott van a kikapcsolás lehetősége...
Tegnap is elszállt egy hsz-em, ami hozzád szóló lett volna, de megjött a párom, és mire befejeztük a vásárolt cuccok elpakolását, a félig megírt hsz elszállt vala! :(((
Épp zenekeresésnél voltam ugyanis, és az nem kevés idő...
Majd megpróbálom felidézni, melyik topik volt, és mire reagáltam Neked... Egyenlőre arra emlékszem, hogy madárhangokról szóló zenét kerestem... de hogy minek?! Sajnos, elfelejtettem.:(((

2017. 02. 23. 10:11

Jelenleg az embernek kell ülnie a vezető ülésben és átvenni az irányítást, ha baj van. Amúgy ha elromlik az automatika, akkor megáll és kész.... Persze hibák mindig lesznek, de valószínűleg úgy lesz, mint a metrók esetében, hogy nem kell vezető... 

2017. 02. 23. 10:09

Nagy igazság, hogy annak van előnye, aki megkapta... Akárki, akármit is mond. Az úton bizony erre is figyelni kell..

Amit a kezeddel smacizol a laptopon az úgy hívják, hogy touchpad, ami érintő felületet jelent szabad fordításban. Én speciel utálom, mint a kukorica gölödint... 

A mit nyomsz meg kérdésre pedig az a válasz, hogy valószínűleg a nyelvet váltod véletlenül. Ott van az ikonja jobb oldalt lent és általában HU van odaírva. No de vagy billentyűkombináció, vagy véletlen touchpad (csak, hogy gyakoroljuk) érintés átválthatja és akkor az egész átváltódik a billentyűzettől a jó isten tudja miig. A megoldás azonban egyszerű, visszaváltod HU-ra. Azaz ráklikkelsz a Valamilyen feliratra (ami a HU helyett van ott) és kiválasztod újra a HU jelet. Oszt kész. Persze, lehet, hogy más a gond, akkor viszont nem tudom mi...

2017. 02. 22. 11:37

Jajj, még erre az automatikus autó dologra:
"Tudom, vannak még gyenge pontjai (nem is egy), de bizony gyalogost se, meg kutyust se fog elütni (hacsak elé nem dobják) az biztos. " - írod.

Hát tudod, előveszem a Nietzsche-i nihilemet, biztos, ami biztos:
Mi van az automatika meghibásodása esetében?!

Ne gyere egy második automaikával, mert sikítok! :DDD
Mert ez akkor olyan, mint a rakétát elhárító rakéta, a rakétát elhárító rakéta elhárító rakéta, és így tovább...
Na, velem se könnyű, ugye? Hiába, csak a szakmához nem értők kérdéseitől mentsen meg az isten, ugyi?;O)

2017. 02. 22. 10:19

8:47-es válaszodra válasz:

Jajj, ne is haragudj Dmolnár, de könnyesre röhögtem magamat!
Ugyanis az írásod kapcsán ( mármint hogy figyelni tudja az automatikus TESLA autó a járdán közlekedő "objektumokat" is, és megáll, ha szükséges) eszembe jutott a férjemnek egy story-ja:
Ugyanis oktató volt 11 évig az ATI-nál (tovább nem bírta idegekkel! :DDD), és KRESZ-t is oktatott.
Nos, egyik órán a zebra előtti megállásról volt éppen szó, és a férjemet azért (is) szerették a tanulói, mert hétköznapi, ugyanakkor emlékezetes példákkal világított rá fontos dolgokra.
A zebra kapcsán azt mondta:
"- Ügyeljenek kérem arra, hogy ha már a gyalogos a zebrának a felénél jár, még ne lépjenek a gázra, mert bizony gyakran pórul járhatnak!
Ugyanis mondjuk a nyugdíjas mámikának hirtelen eszébe jut, hogy otthon elfogyott az antibébi pirulája (!!!:D), és azon az oldalon van a patika, ahonnét jött, így gyorsan visszafordul a zebrán, hogy megvegye. Na, ekkor aztán bármi megtörténhet!... Tehát legyenek türelemmel, és várják meg, míg a gyalogos biztonságos helyre kerül."
Hát persze, hogy kitört a röhögés a hallgatóság közt, és én is gyakran még az utcán is (gondoljanak az emberek, amit akarnak), ha vacilláló gyalogost látok a zebrán közlekedni, eszembe jut ez a dolog és önkéntelenül is elmosolyodom... Igaz, ő már (mármint a férjem) lassan 13 éve nem létezik fizikai formájában, de a gondolataimban szinte állandóan jelen van.
Mondott még egy FONTOS dolgot, amiben szerintem is teljesen igaza van, írjon a KRESZ, amit akar:
"MIKOR van elsőbbsége az autóvezetőnek?" Mondtak ezt, mondtak azt a tanulók, ami a KRESZ-ben van... Erre ő:
"Nem kérem! CSAKIS akkor van elsőbbségük, HA MEGKAPJÁK!"

Ezt sokan vitatják, pedig igaza van, mert hiába van nekem elsőbbségem, ha a szabálytalankodóktól nem kapom meg, és belémrohannak...

Egyébként nem is tudom, AZ ÉN KOROMBAN!!! miért érdekel ennyire ez a téma, hisz jómagam valójában félek az automatikusan működő gépektől (Mosógépem sincs, mikrót se szeretnék!), de talán azért, mert bizonyos félelem is van bennem, hogy nem fogom tudni kezelni, és elrontom őket...
Se a tv-t, se a videót pl. nem tudom beprogramozni, remegve cserélek ki egy villanykörtét, stb.
A számítógépet is másképp kezelem,mint a jelenlegi párom, van is vitánk emiatt! :(((
Ő fiatalabb, és egerentyű nélkül meghótt! Én meg csak a laptop egerével tudok csak dolgozni.
Én "membránnak" hívom. De valójában (hivatalosan) micsoda ez az érintős akármi itt a laptopon?
Aztán:
Pl. mindmáig fogalmam sincs, mihez érek itt a klavin hozzá, mikor elkezd a gép MÁS betűt írni, mint amit lenyomok... 
Sajnos, akkor pechem van, ha nem gmail-ben vagyok, mert az AUTOMATIKUSAN ment, de a hsz-eimet süthetem, mert arra már rájöttem, ha kikapcsolom a gépet, akkor visszakapcsolás után helyre kerülnek a betűk, mert - gondolom én! - elfelejti az előző "kéretlen parancsot"...

Egyébként egy 1953-as kiadású sci-fiben olvastam automatikusan közlekedő autóról, mint a KITT, egy OROSZ (szovjet) író könyvében.
És falon lévő hatalmas vékony televízióról is, csak nem ez volt a neve.


 

2017. 02. 22. 8:47

Amúgy (közben jutott eszembe), a hangtalanul suhanó járművek okozta veszély valóban lehetne jogos. Azonban ne felejtsd el, a jószágok hallása nagyságrendekkel jobb, mint a mienk, ők tehát nincsenek jobban kitéve a veszélyeknek. A gyerekek azok mások, de hát ugye azokra meg vigyázni kell... És, ahogy a világ és a technika halad, úgy lesz egyre inkább automatizálva a veszélyes helyzetek felismerése is, és az autó meg fog állni, ha elütne valamit. Nemrég láttam egy videót a TESLA automatikus autójáról... Hát mit ne mondjak. Tudom, vannak még gyenge pontjai (nem is egy), de bizony gyalogost se, meg kutyust se fog elütni (hacsak elé nem dobják) az biztos. Mert elemzi (ezt kapd ki) az út szélén, vagy a járdán (!) mozgó objektumokat, és ha azt kalkulálja ki, hogy a páciens éppen lelépni készül, megáll...

2017. 02. 22. 8:43

Nehogy azt hidd, kedves Holdfény, hogy a használt anyagok csak neked okoznak gondot. nem véletlenül születtek meg az olyan intézkedések, amelyek egyrészt korlátozzák egyes anyagok felhasználását, másrészt kötelező begyűjtési és újrafelhasználási, vagy ártalmatlanítási kvótákat írnak elő. Mert ez a világ járható útja. Persze, mint minden, ez se megy máról holnapra, és ahol ehhez nem teremtenek kellő érdekeltséget, ott nem is működik tisztességesen. Nálunk nincs egyelőre ilyen érdekeltség, mindenki próbál sumákolni. Másutt azonban működik, éppen úgy, ahogy a kutyusok utáni "hagyaték" eltakarítása a gazdi által. Itt nem működik, a világ boldogabbik felén (az USA-tól, mondjuk Ausztriáig) meg igen.