Vége van a Strandbüfének

Vége van a Strandbüfének

2017. 02. 06. 19:57

Valahogy kimaradt az esztergomi sajtóból, pedig azt hiszem, érdemes nem elmenni mellette szó nélkül:  januárban  úgy döntött a képviselőtestület, hogy nem adja bérbe az eddigi üzemeltetőnek - egyben nyertes ajánlattevőnek - a "Strandbüfét". A megjelölt indok az volt, hogy a "városok városa program - belváros revitalizációja" érinteni fogja a strand és a büfé területét, emiatt bár tavaly még kiírták a pályázatot a bérletre, de szerződést mégsem akar kötni már a város.

Az előterjesztést 7 igen, 4 nem és 1 tartózkodással fogadta el a képviselőtestület, így a nyári esztergomi esték kedvelt szórakozóhelye idén már biztos nem fog kinyitni. Gy. k.: a zöldek miatt szűnik meg a büfé, a pirosak voltak akik bérbeadták volna továbbra is.

Nem tudom, mit is értsek pontosan a belváros revitalizációján, de ha netán a projekt végén minden kedvelt belvárosi szórakozóhely kénytelen lesz bezárni, nem sok jövőt jósolok annak, hogy ezt a képviselőtestületet pozitív jelzőkkel fogja illetni az utókor. 

A rossz nyelvek természetesen nem hiszik el, hogy az ügyben szakmai döntés született: többfelé azt terjesztik, hogy politikai okokból hiúsult meg az ingatlan bérbeadása. Az intézmény sorsát szerintük állítólag az pecsételte meg, hogy a legjobb ajánlatot adó cég egy ismert, és nem éppen kormánypárti kötődésű esztergomi vállalkozóhoz köthető, aki hiába lett volna hajlandó négyzetméterenként prémium árat fizetni a bérleményért, az előző polgármester támogatói csapatához illetve kabinetéhez tartozni nem feltétlenül tartozik a jelenlegi városvezetés által megbocsátható bűnök közé. Még akkor sem, ha ezzel egy jól működő, bejáratott helyet hagy inkább lepusztulni és tönkremenni az önkormányzat. Végülis eggyel több bezárt vállalkozás, lepusztuló rom Esztergomban már fel sem tűnik senkinek, nem igaz?

2017. 02. 08. 3:29

Amúgy ez sokat elmond az átlag esztergomi értelmi színvonaláról. Alap logika, hogy a képen a piros van kisebbságben, tehát nem nehéz kitalálni, hogy nem a piros képviselők szavazták meg.

2017. 02. 07. 17:01

Kiemelném, mert fontos (felhívott valaki, hogy 15-en hívták ma, hogy miért szavazott úgy ahogy). A PIROS-sal jelölt képviselők nem szavazták meg, hogy NE kössön az önkormányzat a nyertes ajánlattevővel szerződést az ingatlan bérletére, tehát ők voltak amellett, hogy a Strandbüfé folytassa tovább az eddigi működését. Gy.K. sajnos ezt ki kellett most írnom.

2017. 02. 07. 12:07
Szerintem két dolgot bizonyit az ötlet!
Egyfelől azt, hogy a város vezetése nem ismeri az "revitalizáció" iden szó magyar jelentését, ami felelevenítést, új életre keltést jelent, ez viszont a bezárás konstellációval értelmezhetetlen!
Már csak azért sem, mert eleddig a STANDKERT revitalizált állapotban volt!

Másfelől az, hogy az 1997. évi LXXVIII. törvény
az épitett környezet alakításárol és védelméről szóló 3. § (2) bekezdés egyértelműen leszögezi, hogy mit és hogyan tehet az önkormányzat, aminek sajnos eddig még mindig ellenszegült a város vezetés!

2017. 02. 07. 9:51

Egyetértek azokkal, akik szerint ez megérdemelne újra olyan összefogást, mint a Szent István ügye, vagy a Meggyes féle forgalomszervezés volt. A Széchenyi tér kizárólag a mesterségesen, drágán létrehozott események kapcsán élő, másra alkalmatlan, míg a sétány valóban élő minden évszakban, és tényleg a Strand büfé a központja. Még mindig sajnálom hogy nem sikerült úgy megoldani, hogy télen pld. a strand kerékpártárolásra használt burkolt előterében egy koripálya legyen, és a strand büfé is nyitva legyen mondjuk hétvégén. 

2017. 02. 07. 8:54

Az a legdurvább az egészben, hogy a másik opció - miszerint a versenytárgyalás nyertese TERMÉSZETESEN tovább üzemeltetheti a Strandbüfét- is tartalmazott egy 60 napos extra felmondási lehetőséget, amennyiben hirtelen hatalmas fejlesztések kezdődnének el.

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy ma Esztergomban ennyire azért nem pörögnek az események, évek óta húzódik pl. a hulladékudvar létesítése, a HÍD intézmény épületének felújítása. Illetve pontosítok, nem a munkálatok húzódnak évek óta, hanem egyáltalán a munkálatok elkezdése.

A belváros fejlesztésére koncepció készült. Konkrét tervek NEM. Egy tervezés nem 1-2 hónapos munka, s amíg készülnek a tervek, aztán elkezdünk közbeszereztetni, aztán készülnek a módosítások, aztán újra közbeszerzünk; nos ez alatt boldogan működhetett volna Strandbüfé.

Így ilyesmire hivatkozva megtenni ezt a lépést, hát... 

2017. 02. 07. 8:47

Egy apró adalék. A városháza közleménye január 20-án:

"Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy döntött, hogy a Pénzügyi Ellenőrző és Tulajdonosi Bizottság határozatában foglalt javaslattal ellentétben, nem kívánja a Szent István Strandfürdő területén lévő Strandbüfé működésére szolgáló ingatlanrészt bérbe adni, tekintettel arra, hogy a „Városok városa program A) Belváros revitalizációja”, valamint a modern belváros közös fejlesztésének koncepcióterve érinti a strandbüfé területét, ezért a büfé üzemeltetésére bérleti szerződés megkötése nem javasolt."

2017. 02. 07. 7:11

Lassan azért csak rájön az is, hogy milyen ember "vezeti" (a halálba) a várost, aki eddig nem vette le erősen filterezett szemüvegét. A hivatal ugyanilyen okból történt szétcsapása, mostanra 54 (a 110ből) szakember elüldözése, az aljegyző elkényszerítése, saját ismerősi kör beültetése, a városban véghezvitt orbitális semmittevés. Legutóbbi ülésen azt néztem, hogy lehet 94 nap szabadsága a polgármeternek, mikor magánutazást magánutazásra halmoz. Persze ki ellenőrzi, hogy kiveszie, senki. Majd jól jön az a 3millió ft amit a már köztudott leváltásakor kifizet az önkormányzat a "bentmaradt"  szabadságaiért a mi adónkból...

2017. 02. 06. 22:26

Szögezzük le: ha fel van bontva minden körülötte, ha sártengeren, ponton hídon, légideszanton keresztül lehet csak megközelíteni, ha bármi van: ennek a helynek nyitva kell lennie tavasztól őszig. Én megértem, ha egy-két ideiglenesen városunkban állomásozó pártkatona ezt talán nem érti meg. De értse meg. Ez egy.

Kettő: ha maga az ördög üzemeltetné, mert ő adta a legjobb ajánlatot a bérleti díjra, akkor tessék bérbeadni az ördögnek. 

 

2017. 02. 06. 22:17

Miért is gondolta bárki hogy egy kultúrált, jelentős infrastruktúrális fejlesztésen átesett, minőségi ital és ételválasztékkal müködő nem mellesleg programokat kináló hely tovább müködhet ma Esztergomban!! Nem jó hogy a strandon nem tejeng az égett olajos halszag, nem jó hogy a bort most meg lehet inni és nem kiönteni, nem jó hogy a hely esténként tele van, és igazi közösségi térként funkcionál, ez nem kell! Hadd legyen zárva, pusztulásra itélve mert CSAKAZÉRTIS! Ez Esztergom jelenlegi vezetése. Nem számít a KÖZ érdeke, csak az erődemonstráció. Szmítottunk erre valahol sajnos nem meglepetés.