Dr. Magyar György és Osvald Zsolt nyerte a VIII. Dr. Magyar György Páros Lábtenisz Tornát a 120 év felettiek kategóriájában

Dr. Magyar György és Osvald Zsolt nyerte a VIII. Dr. Magyar György Páros Lábtenisz Tornát a 120 év felettiek kategóriájában

2017. 01. 03. 12:02

A fiatalabbaknál a Válent Krisztián - Besey Dániel páros diadalmaskodott.

A kép egy korábbi lábtenisz tornán készült

 

Dr. Magyar György

Az esztergomi labdarúgás emblematikus alakja, az egyetemes sport képviselője, főiskolai tanár. 1939-ben született Tápióbicskén. Egész életét a tanuláson és tanításon kívül a labdarúgás töltötte ki. Sikeres labdarúgó volt a ’60-as években, utána sikeres edző lett, többek között Dorogon, Tatabányán, Ajkán, Nyíregyházán és Esztergomban.

Az Esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok utolsó rendezvénye minden évben a páros lábtenisz torna. Így volt ez most is, hiszen december 28-án a 120 év feletti korosztályban, 29 és 30-án pedig a 120év alatti korosztályban küzdöttek meg a helyezésekért.

A 120 év feletti (a pár összéletkora) kategóriában 8 páros nevezett be, akiket a szervezők 2X4es csoportba sorsoltak. A csoportküzdelmek két helyszínen, párhuzamosan zajlottak (Gyakorló Iskola és Sportcsarnok), körmérkőzések után a csoportok első két helyezettje jutott be a rájátszásba.

Az ,,A” csoportból a tornánk névadója Dr. Magyar György, Osvald Zsolttal jutott tovább az első helyen, míg itt a második a Bognár – Holdampf – Varga csapat lett. (Lehettek 3 fős csapatok is az esetleges sérülések miatt.)

A ,,B” csoportból a Verőcei páros Szádócki – Fehér másodikként, míg a Csunderlik (Dorog) – Tóth (Párkány) páros elsőként jutott a döntőbe.

Az elődöntőben a Verőcei páros meglehetősen simán verte az esztergomi illetőségű Bognár – Varga párost és így megérdemelten lettek harmadikok. A döntőben két, addig 100%-ot nyújtó páros találkozott. Nagy csatában a Dr. Magyar – Osvald páros 2:1 arányban verte a Csunderlik – Tóth kettőst és méltán szerezték meg a míves serleget.

Végeredmény:

  1. Dr. Magyar György – Osvald Zsolt (Esztergom)
  2. Csunderlik Tibor – Tóth József (Dorog, Párkány)
  3. Szádócki – Fehér (Verőce)
  4. Bognár – Varga – Holdampf (Estergom)

A fiatalabb kategóriában 11páros nevezett be, akiket 2X4-es és 1X3-as csoportba sorsoltak. A csoportok 2-2 helyezettje jutott tovább, összesen 6 páros. A döntő napján 30-án a 6csapatot 2X3-as csoportba sorsolták ahol a körmérkőzések után a csoportok azonos helyezettjei játszottak.

A ,, A” csoportot 2 fiatal focista Besey Dániel és Válent Krisztián nyerte az idősebb generációhoz tartozó többszörös győztes Osvald Zsolt – Kovács István előtt. Így az előbbiek döntőt, Osvaldék pedig elődöntőt játszhattak.

A ,,B” csoportban sérülések kuszálták össze az erőviszonyokat. A Virági – Gál (Dorog) és a Csósza – Kurucz (Verőce) párosok szereplésére is rányomta a bélyegét a sérülés. A csoportot a mindig jól szereplő Dobsik – Vodicska (Esztergom) nyerte a Virági – Gál páros előtt. Tegyük hozzá ha nincsennek sérülések a ,,B” csoportból bármelyik páros döntőbe juthatott volna.

Az elődöntőben az Osvald – Kocvács páros játék nélkül nyert a sérülés miatt a mérkőzést feladni kényszerülő Gál – Virági páros ellen. A döntőben a Válent – Besey páros nagy csatában nyert a Dobsik – Vodicska páros ellen.

Végeredmény:

  1. Válent Krisztián – Besey Dániel (Esztergom)
  2. Dobsik Tamás – Vodicska Ferenc (Esztergom)
  3. Osvald Zsolt – Kovács István (Esztergom)
  4. Gál József – Virági László (Dorog)
  5. Csósza Tamás – Kurucz Ferenc (Verőce)
  6. Dibusz Sándor – Pásztor Turák Péter (Esztergom)

A díjátadáson Osvald Zsolt főszervező méltatta Dr. Magyar György életútját, kiemelve azt, hogy a tanulást és a sportot igen is össze lehet egyeztetni, lehet egyszerre mind kettőt magas szinten művelni, mint ahogy ezt Gyuribácsi példája is mutatja, aki ma 77 évesen is sportol.

 

Pézsa Tibor Sportcsarnok

Még nincsenek kommentek :(