Közösségi házat kaphat a déli városrész. Cél, hogy a Szentgyörgymezői Olvasókörhöz hasonló, vibráló kulturális tér jöjjön létre

Közösségi házat kaphat a déli városrész. Cél, hogy a Szentgyörgymezői Olvasókörhöz hasonló, vibráló kulturális tér jöjjön létre

2016. 12. 13. 14:05

A Magvető-szoborcsoportért kapott pénz marad a déli városrészben, azt kulturális célokra fordítják. A szavazáskor Polgár József munkája lebegett a képviselők szemei előtt.

A körzet képviselője, Szerencsés Gergely a december 8-i testületin terjesztette be módosítóját, amelynek értelmében a Magvetőért kárpótlásul kapott 40 millió forintot egy jövőben létrehozandó közösségi ház finanszírozására fordítanák. Az ingatlan is adott, hiszen a Baross Gábor utca 13-15. szám alatti, nemrégiben felújított épület hamarosan az Önkormányzat tulajdonába kerül. A képviselő hozzátette, szeretné, ha Polgár Józsefhez hasonló kaliberű intézményvezetőt találnának majd a ház vezetésére.

A pénzt korábban a HÍD Szociális, Családsegítő- és Gyermekjóléti Központ épületének (Baross Gábor utca 3.) felújítására akarták fordítani.

Emellett arról is döntöttek, hogy a vasútállomáson elhelyezett Baross Gábor emléktáblát a későbbiekben a központ épületén helyezik majd el. Így megoldva azt a problémát is, hogy a Magvetőért kapott pénzből akarták emléket állítani az egykori vasminiszternek.

Még nincsenek kommentek :(