Mikulás Teremtornát rendeztek a Vitézek, kiderült, melyik a város legrögbisebb iskolája
Sport
2016. dec. 9.

<p><span>December 7-én, szerdán 12 és 16 óra között a Pézsa Tibor városi Sportcsarnokban kezdődött a városi bajnokság, ahol több mint 140 kezdő rögbis diák, három iskola, húsz osztálya mérkőzött meg a győzelemért.</span></p>

Fotó: A Vitézek/Facebook

A Szent Imre, a Balassa Bálint és Dobó Katalin Gimnáziumok részvételével zajló rendezvényen a 2016/2017-es tanévben rögbi labdával megismerkedő versenyzők vehettek részt a Vitézek #GetIntoRugby programjának keretén belül.

A Vitézek edzői Bíró Gábor, Zwelakhe Sodadla és Remsik József október végétől foglalkoznak a különböző korú iskolásokkal, és igyekeznek velük megismertetni és megszerettetni a rögbit.

Hálásak vagyunk a Balassa Bálint és a Szent Imre iskolák testnevelőinek a torna lebonyolításában nyújtott mérhetetlen segítségükért, továbbá a már évek óta a Vitézek sorait erősítő segítőknek szervező munkájukért.

Minden diák kitett magáért, szoros, izgalmas mérkőzéseken küzdöttek egymással. A zeredmény:

  • U19 fiú korosztályban a Szent Imre 11.E osztálya, 
  • U19 leányok közt a Balassa Bálint 10.D osztálya, 
  • U16 leányzóknál a Szent Imre 10. A és B osztálya
  • U16 fiúk közt a Szent Imre 10.E osztálya szerezte meg az első helyezést.

Gratulálunk a résztvevőknek, akik minden várakozást felül múló létszámbana jelentek meg. Jövő félévben folytatódik a városi bajnokság, remélhetőleg hasonló sikerrel.

 

Esztergomi Vitézek RAFC

(forrás)