Mikulás Kupa 4Fight Challenge Esztergomban
Sport
2016. dec. 7.

<p><span>A Nyergesi Kick-Box SE és az Esztergomi Kick-Box Se karöltve a 4Fight Sport küzdősportfelszereléseket gyártó céggel közösen rendezte meg idén a Mikulás Kupát, amelynek egykor Szeged adott otthont, azonban mára sajnos megszűnt a nagy hagyományokkal bíró rendezvény a Tisza parti városban. A két egyesület nem titkolt célja ezen hagyományok újjáélesztése, és egy színvonalas nemzetközi verseny meghonosítása a megyében. </span></p>

A környező országok ismerős klubjai az így is túlzsúfolt versenynaptár miatt már nem tudták elfogadni a meghívást, viszont annak tükrében, hogy ismerjük a jövő évi dátumot, már most több egyesület megígérte, hogy mindenképp részt vesznek a 2017-es Mikulás Kupán.

December 3-án az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok adott otthont a rendezvények. A szombati versenynapot megelőzően pénteken volt lehetősége az indulóknak a mérlegelésre és a regisztrációra, melynek során mintegy 250 nevezés érkezett be a szervezőkhöz. A 10 órakor kezdődő rendezvényt Erős Gábor, Esztergom Város sportbizottságának elnöke nyitotta meg. A hivatalos bevonulást és a himnusz közös eléneklését követően 4 küzdőtéren indultak el a mérkőzések. A Mikulás Kupán point-fighting, light-contact és kick-light szabályrendszerekben küzdhettek az ellenfelek. A gyermek versenyzőktől egészen a veteránokig tatamira léptek a kick-boxosok, akik rengeteg színvonalas mérkőzéssel, szépen kivitelezett technikákkal örvendeztették meg a nézőket.

Esztergomi KBSE

A sok pozitív visszajelzés alapján kiváló versenyt tudhatnak maguk mögött a szervező egyesületek. Remek házigazdának bizonyultak, azonban korántsem voltak előzékenyek, mindkét csapat versenyzői kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A nyergesi különítmény 5 versenyzője 8 arany-, 2 ezüst és 1 bronzérmet nyert, Szántó Sándor és Hirsch Viktor tanítványai mindnyájan duplázni tudtak, és két kategóriában is a dobogó legfelső fokára állhattak. Az esztergomi csapat Olasz Attila vezérletével meg sem állt 15 arany-, 4-ezüst és 3 bronzéremig, ezzel 2. helyen végeztek az összesített éremtáblán a Debreczeni Team mögött, akikkel azonos számú első helyet gyűjtöttek be!

Nyergesi KBSE

A verseny zárásaként azok a versenyzők, akik korosztályukban a legtöbb győztes mérkőzéssel büszkélkedhettek, a 4Fight Sport különdíjában részesülhettek, amely egy védőfelszerelésekből álló csomagot tartalmazott. Ebből kettőt az előbb említett nyergesi versenyzők vehettek át.

Nagy köszönet jár Esztergom Város Önkormányzatának, mint a rendezvény fő támogatójának, illetve a szponzoroknak, az egyesületek tagjainak, a segítőknek, a szülőknek, hiszen mindenki közös összefogásának köszönhetően lehetett megrendezni ezt a versenyt ilyen magas színvonalon. A tervek szerint a jövőben folyamatosan bővülő indulószámmal, nemzetközi és hazai versenyzőkkel egyaránt tér majd vissza december első hétvégéjén Esztergomba a Mikulás Kupa.

 

Esztergomi KBSE

(forrás)