Az év emlőse 2016. projekt a József Attila Általános Iskolában
Környezetünk
2016. dec. 7.

<p>A kiállítások és az ismeretterjesztő előadások, filmek, játszóházak, manuális foglalkozások segítségével barátkozhattak a tanulók a denevérrel.</p>

Dr. Jankainé Németh Szilvia a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársa és Horváth Zoltán az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület elnöke a denevérek biológiájáról és ökológiájáról, fontosságukról, az őket veszélyeztető tényezőkről, védelmi lehetőségekről tartottak előadást.

Az iskolában alkalmazott mesterséges odúk a denevérek zavartalanságát biztosították, erről számoltak be az iskola 8. a diákjai, Maradi Ádám és Hock István az alsó tagozatosoknak.

A Bánomi és a Szentgyörgymezei Óvoda nagycsoportosai komplex foglakozás keretében betekinthettek az eddig számukra ismeretlen denevérek világába. Az iskolák közötti sportvetélkedőn mozgásos keretbe ágyazott gyakorlati ismeretekkel gazdagodtak a város általános iskolás tanulói.

Az „Év emlőse a denevér” rendezvénysorozat az őshonos emlősállatunkra irányította a figyelmet, elősegítve megismerését és hatékonyabb védelmét.

A projekt nemcsak a „Józsefeseknek” szólt, hanem több generációnak biztosított értékes információkat a denevérről, az óvodás korúaktól a felnőttekig.

 

A József Attila Általános Iskola vezetése

(forrás)