A Keresztanya, színdarab a Szent György Vívó Egyesület szervezésében
Kultúra
2016. nov. 25.

<p><span>Az egyesület november 26-án különleges rendezvénnyel szeretne kedveskedni a vívást szerető barátaiknak és a város minden polgárának. Már most jelezzük: a belépés ingyenes.</span></p>

A vívók szervezésében november 26-án, szombaton 19 órától a nyárasdi TeátRum színjátszó csoport a Művelődés Házában bemutatja S. Szabó István A keresztanya című vígjátékát. A darab különlegessége, hogy a szerző az egyesület egyik vívómestere.

Az előadás ingyenes, helyfoglalás érkezés szerint. A szereposztást IDE kattintva érhetik el.

Sztori

A Keresztapa váratlan halála után, kicsit butácska felesége, Elvira asszony próbálja megszilárdítani kétes, felettébb ingatag hatalmát.

A Keresztanya legfontosabb terve az, hogy fiú gyermeke feleségül vegye az ukrán maffiafőnök egyetlen lányát Másenkát, és ezzel a friggyel Ő legyen a leghatalmasabb, legbefolyásosabb család feje Európában. 

Ebben a szélmalomharcban, épp úgy segítségére lehet az ukrán maffia főnök, Igor bácsi, mint a korrupt magyar politikus, Fontos Elemér képviselő – Elvira asszony titkos, hódolója -, vagy épp a maffiahálózat butácska utcalányai Puszi és Nyuszi. Természetesen a félreértésekre alapuló történetből nem maradhat ki Morózus rendőrkapitány sem, aki nagyon jó elvtárs volt a régi időkben, és sok szép forradalmi nótát ismer, valamint Délceg őrmester, aki Morózus jobb kezeként általában elveszíti a nyomozás fonalát. És akkor még nem beszéltünk a hatalmas maffia vagyon féleszű örököséről, Lajoskáról – aki természetesen nem Másenkában, hanem Gizibe, a zöldséges lányba szerelmes -, mint ahogy nem beszéltünk a csavaros eszű maffiózókról, Csókosról, Bambáról, Huzatról és Szivacsról sem.

(forrás)