Biztos ősz után jöhet a remények tavasza
Sport
2016. nov. 24.

<p>Egyelőre dobogón az esztergomi rögbisek, de kúsznának feljebb is a tabellán.</p>

Összegzés

Véget értek a 2016/2017. évi rögbi bajnokság őszi fordulói. Az Esztergomi Vitézek RAFC bajnokságra való felkészülése augusztusban kezdődött el a régi/új edző Sölösi László vezetésével, majd szeptember elejétől a dél-afrikai Zwelakhe Sodladla játékos-edző segédletével.

A felkészülési mérkőzéseken jól szerepelt a csapat. A Batta ellenében kétszer is nagyarányú  győzelmet arattak, a mutatott játékkal is elégedett volt a vezetőség.

A bajnoki küzdelmek során a Kecskemét ellen csak pontrúgások döntöttek a hazaiak javára. A Székesfehérvár, Szeged, Százhalombatta elleni mérkőzéseket pedig nagy pontkülönbségű győzelmekkel zárták. Az utolsó Exiles elleni csatában a sok sérült ellenére is nagyszerűen helyt álltak, és minimális különbséggel maradtak alul.

Az eredmények után Vitézeink a tabella harmadik helyéről várhatják a tavaszi rajtot. Az eddig látottak alapján elmondható, hogy a fiatalok tavasszal még érettebb játékra lehetnek majd képesek, és várhatóan belesszólnak majd bajnokság végkimenetelébe is.

Az őszi fordulóban az alábbi játékosok szerepeltek a csapatban:

Rácz Regő, Gódor András, Swelakhe Sodladla, Német Gábor, Suiogan Timár, Suiogan Károly, Sovány Erik, Gyurcsik Mózes, Joel Jimenez, Kiss István, Mándoki Martin, Volentér Tamás, Jámbor Attila, Koller Zoltán, Ágotai Ákos, Remsik József, Csákvári Gábor, Nagy Roland, Stiglmalyer Márk, Szakály Ádám, Heckel Zoltán, Raul Zaiba, Sölösi Dáriusz, Kiss Kornél,Csombok Erik, Köbl István

Friss és örömteli hír, hogy az Esztergomi Vitézek RAFC Játékosai közül többen kaptak jelölést a 2016-os év legjobb játékosa megtisztelő címre, így Férfi7-es kategóriában Stiglmayer Márk

A Magyar Rögbi Szövetség idén is megválasztotta a szövetségi kapitányok szavazatai alapján az év utánpótláskorú játékosait.

  • U18 Rögbi XV-ös kategóriában Suiogan Timár lett a legjobb játékos.
  • U18 Rögbi VII-es kat.-ban Ágotai Ákos
  • U16 Rögbi VII-esben pedigVisi Balázs.

 Gratulálunk játékosainknak.

 

Esztergomi Vitézek RAFC

(forrás)