Az utolsó percig kiélezett mérkőzésen szenvedtünk vereséget a címvédőtől
Sport
2016. nov. 23.

<p>27:30. Oda.</p>

Esőmentes idő, jó talajú pálya várta a csapatokat. Tapogatozó játékkal kezdődött a meccs. Az első húsz percben egy-egy büntetőt értékesítettek a csapatok (3:3), majd a hamarabb ébredő Vitézek irányították a játékot. A 22. percben szemet gyönyörködtető támadást vezettek a Vitézek, Stigmajer ragyogó labdával inditotta Kollert, aki a rátámadó Exiles védő előtt Jimenezt hozta célhelyzetbe (8:3).

A jutalomrúgást Zwelakhe biztosan értékesítette (10:3). A 33. perc vendégcélt hozott. Egy esztergomi átadást elcsíptek a fővárosiak, és végigrobogva értékesítették is azt (10:8) .Még ebben a percben Gyurcsik szerelését 10 perces kiállítással büntette a francia játékvezető. Ennek ellenére az emberhátrányban játszó hazaiak Raul szép céjával 17:8-ra módositották az eredményt. Nem tudni miért, de a bíró több percet is hosszabított, majd a félidő végét jező sípszóra váró hazai védelem statisztálása mellett ujabb Exiles cél született (17:15).

A második játékrész azonnal vendég büntetővel indult (17:18), majd a 15. percben már öt pontos cél került az eredményjelzőtáblára az Exiles neve mellé (17:23). Továbbüzdöttek a Vitézek, a venndégek a 19. percben csúnya szabálytalansággal akasztották a hazai támadást. A jogosan megítélt büntetőt Zwelakhe kíméletlenül bevágta (20:23). Rá két percre Joel Jimenez súlyos sérülést szenvedett a fején és a szemén, így cserélni kellett. A váltás a hazaiakat megzavarta, és az egymásra váró hazai védelem mellett ujabb vendég cél született (20:30).

Ezek után mindent egy lapra tevő Vitézek óriási erővel támadások sorozatát vezették, és a 31. percben Koller révén sikerült újabb célt elérniük (27:30), mindez azonban sajnos csak a szépítésre volt elég.

Nem vallott szégyent a fiatal hazai csapat. A sok sérült ellenére partiban voltak, nem sok hiányzott a tavalyi bajnok csapat legyőzéséhez.

 

Esztergomi Vitézek RAFC-Budapesti Exiles 27:30 (17:15)

Esztergom Vasas pálya, 150 néző

Vezette: Emmanuel Jacquss (francia)

Vitézek: Szakály, Jimenez, Nemet, Jámbor, Koller, Rácz R., Gyurcsik, Ágotai, Mándoki, Suiogán K., Raul, Stigmajer, Sovány, Volentér, Zwelakhe.

Csere: Remsik, Kiss K., Kiss Í.

Célok: Zwelakhe 12, Jimenez 5, Raul 5, Koller 5.

Edzők: Sölösi László, Zwelakhe Sodlada.

 

Esztergomi Vitézek RAFC

(forrás)