Ismét elvetették a kockát – közel 600 társasjátékos aratott
Kultúra
2016. nov. 22.

<p>Hét évvel ezelőtt a Dobó Katalin Gimnázium Társasjáték Klubja elültette a „Dobó-kockák” Társasjátéknap magját. Esztergom és térségének legnagyobb társasjátékos eseményét idén november 19-én, szombaton rendezték meg immár nyolcadik alkalommal a Dobó Gimnáziumban. Kicsik és nagyok együtt hódoltak játékszenvedélyüknek. Volt itt társasjáték minden korosztálynak, táblás és kártyás, humoros és komoly. A tornateremben folyamatos mozgásos-játékos gyerekprogramok zajlottak.</p>

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében pedig Bolhapiacra is sor került. Sok könyv, játék és egyéb tárgy került új gazdához, ezzel is meghosszabbítva a tárgyak életútját, elkerülve a hulladékká válásukat.

A 12 órás társasjáték fiesztán közel 600-an vettek részt, melyet a szervezők rekordként könyvelhettek el. Soha ennyi ember nem társasozott még városunkban. Voltak itt Solymárról, Nagyigmándról, Csepelről és természetesen a híd túloldaláról, Muzsláról és Párkányból is gyerekek, családok, nagyszülők. Süttő Gábor a program megálmodója és főszervezője elmondta: - Köszönet illeti a Dobó diákjait a vendégszeretetükért. A nagyszabású program lebonyolításában nem csak a Dobó Társasjáték Klub tagjai vettek részt, hanem az iskola mintegy 70 diákja. Kitűnő házigazdák voltak, segítettek a vendégek fogadásában, a büfében, a vásárlásban, biztosították a gyerekprogramokat a tornateremben, játékokat tanítottak és pakoltak reggel és este.

Horváth Zoltán a Játékkunyhó képviseletében örömét fejezte ki, hogy egyre többeket vonz a társasjátékozás, mint közös időtöltés. A Játékkunyhó személyre szabott játékválasztási tanácsadással és vásárlási lehetőséggel is segítette a rendezvényt.

Köszönet illeti még a Kötháló tagszervezetét az Esztergomi Környezetkultúra Egyesületet a bolhapiac segítéséért és Mitter Balázst, a luminoso.hu fotográfusát a remek képekért. Képek, galéria itt!

Mit ígérnek a szervezők? Természetesen azt, hogy jövőre visszatérnek a IX. Dobó-kockák Társasjáték nappal!

Ha szeretnél a térség társasjátékos eseményeiről hírt kapni, kövesd a Játékkunyhót a Facebookon!

 

Süttő Gábor

Horváth Zoltán

(forrás)