Közmeghallgatás volt

Közmeghallgatás volt

2016. 11. 19. 18:54

Először mi hallgathattuk meg eleink beszámolóit. A polgármester asszony talán kicsit túl aprólékos előadásából megelevenedtek az elmúlt egy év érzékelhető történései. A képviselők is tájékoztattak.

Csak az nem volt érezhető, hogy ami történt az érettünk, a mi életünk jobbításáért történt volna. És hogy ez mennyire így van az a jegyző által felolvasott, korábban írásban benyújtott kérdésekre adott válaszokból nagyon durván érezhető volt. A válaszok elnagyoltak és sablonosak voltak egyszerre. Semmiféle távlatosság vagy egymásra épülés nem volt tetten érhető. Az előző időszakok eredményezte nehézségek általánosságban említésre kerültek, de hogy ennek jogi konzekvenciái lesznek-é, vagy hogyan szeretné a jelenlegi vezetés elkerülni a hasonló problémák újbóli előfordulását, ez szóba sem került.

Többféleképpen is felmerült a Bástya megvásárlásának kérdése, de sajnos amit megtudtunk az nagyon hasonlított a hírhedtté vált 2000-2010 évek döntéseihez. Nevezetesen, hogy igen vettünk félmilliárdért egy újabb felújításra érett ingatlant, amiről nem mondják meg, hogy mi volt a vásárlás célja. Ez kísértetiesen hasonlít a Meggyes féle „gyarapítás” programjához, a jó lesz nektek csak várjátok a csodáthoz. További visszatérő téma volt a piac ügye, itt a szó a körül forgott, hogy a testület miért olyan megoldást választott, amit sem az ott lakók, sem a piacosok, de még a polgármester sem támogatott. Magyarázatot a miértről nem, de kioktató „ezt szavazta meg a testület” regulát azt hallhattunk.

Az Intermodális és a helyi buszközlekedés csak érintőlegesen került szóba - merthogy van eseti bizottsága a témának (de, hogy az vajon mit csinál) -, viszont például egy nyikk sem volt arról, hogy az ehhez kapcsolódó munkák miért nem kezdődnek el, a korábbi bejelentés szerint.

A legnagyobb hiányérzet - a konkrétumok nélküliség mellett, talán az volt, hogy az egész program nélkülözött mindenféle párbeszédet, távlatosságot, minden olyat, amitől élhetővé válhat egy település.

Kétségtelen vannak látható történések, de ezek nem biztos, hogy elegek lesznek Esztergom népességfogyásának megállításához, ami az elmúlt 6 év alatt mintegy 10%-os csökkenést jelentett.

És arról, hogy a MAJD – 2017 végén elfogadni szándékolt program hogyan fogja az elköltözni nem tudók életminőségét javítani, - azonkívül, hogy magas szintű politikusi látogatókat várunk - semmi érdemit nem tudhattunk meg.

1990-ig elnyomták Esztergomot.

De azóta MI VALÓSULT MEG városunkban? 25 év telt el az életünkből, egyik csodavárásból a másikba sodródunk. A ráérők talán mégis ismerik az örök élet titkát…?

Még nincsenek kommentek :(