100 millió forint érkezhet Budapestről a Kerektemplom felújítására, 350 millió pedig szállásépület kialakítására
Egyház
2016. nov. 14.

<p>Az Eucharisztikus Világkongresszusra hangolva nagyszabású felújítási programot kezd az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye. A fejlesztések kicsi, de lélekben nagy városunkat is érinthetik.</p>

82 szűk esztendő elteltével újra Magyarország látja majd vendégül a keresztény világot, az 1938-as budapesti találkozó után ismét a magyar fővárosban rendezik meg az Eucharisztikus Világkongresszust. Sorban ez lesz az 52. Legutóbb a Fülöp-szigeteken 72 ország 12 ezer küldötte vett részt az egyhetes eseményeken, a zárómisét pedig százezrek hallgatták.

A világraszóló eseményre készülve templomok garmadája újulhat meg, ráadásul Csepelen a rendezvények lebonyolítására alkalmas multifunkcionális csarnok építését tervezik – írja a Napi.hu.

A legújabb Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a kormány 2019-ig 20 milliárd forinttal támogatja a fejlesztési terveket, amelyek keretében támogathatják a Kerektemplom felújítását, illetve új szállásépületet alakíthatnak ki a Vitéz János Kar kollégiumában, a Batthyány Lajos utcában.

A Napi.hu értesülései szerint a Kerektemplom felújítására 100 millió forintot különítettek el, a kollégium bővítésére\átalakítására pedig 350 milliót. A támogatások nagy részét természetesen a fővárosban költik majd el.

 

Napi.hu\Szeretgom

(forrás)