Hatalmas győzelmet arattak a Vitézek
Sport
2016. nov. 7.

<p>Százhalombattán hengereltek az esztergomi rögbisek.</p>

Hideg szeles időben léptek pályára a csapatok, a battaiak kezdték a játékot, előrerúgásukat Zwelakhe azonnal megszerezte, majd mindenkit lefutva már a 15. másodpercben megszerezte a vezetést a Vitézeknek. Támadásban maradt a vendégcsapat, elhúzott 21:3-ra. A19. perctől feltámadt a hazai csapat, több támadást vezetve célokat tudtak elérni. Afélidő hajrája újra a Vitézeké volt, Jimenez és Suiogán T. céljaival biztos előnnyel térhettek pihenőre a Vitézek.

A második félidő ismét esztergomi célokkal indult. Zwelakhe jóvoltából, majd a 'Batta percei következtek a 10. perctől sorban három célt értek el a védekezésre kényszerülő vendégek ellen. 9 pontra megközelítették a vezető Vitézeket, de a 23. perctől a tarthatatlan Zwelakhe vezérletével az esztergomi csapat óriási erővel válaszolt, sikeres támadások sorozatával megadásra kényszerítette a súlyos vereségbe már beletörödő hazaiakat,.

 

Százhalombattai Bulldogok-Esztergomi Vitézek RAFC 38:82 (19:42)

Százhalombatta, Vasút utcai pálya, 100 néző. Vezette: Jánosi Attila

Vitézek: Német, Jimenez, Nagy R., Jámbor, Koller, Gyurcsik, Ágortai, Sölösi D., Mándoki, Zwelakhe, Sovány, Kiss K., Stigmajer, Volentér, Suiogán T.

Csere: Suiogán K., Raul Zaiba, Rácz R. ,Csombok

Edzők: Sölösi László, Zwelakhe Sodladla

Célok: Zwelakhe 44, Kiss K. 8, Suiogán T. 5, Stigmajer 5, Sovány 5, Rácz  5, Jámbor 5, Csombok 5

(forrás)